firesz@firesz.sk

RÓLUNK

firesz_logo_hatterrelA Fiatal Reformátusok Szövetsége (Firesz) a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos ifjúsági szervezete. Célunk a keresztyén fiatalok országos közösségének az erősítése. Szeretnénk, ha egy keresztyén értékrendű generáció erős kapcsolati hálója szőné át a Felvidéket, akik a Szentlélek által egységben, erős jövőképpel munkálják egyházunk és környezetünk épülését.

Legfontosabb feladatunknak a Jézus Krisztusról szóló evangélium hirdetését tartjuk a gyermekek és fiatalok között. Szervezetünk a kezdetektől három területi egységen végezte és azóta is végzi szolgálatát. Keleten az Abaúj - Zemplén, középen a Gömör, nyugaton pedig a Firesz Duna Mente elnevezésű területeken szolgálunk. Bekapcsolódunk a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház missziói munkájába, emellett ifjúsági találkozókat, gyermektáborokat, evangelizációkat, imaéjjeleket, munkatársi alkalmakat szervezünk az egész év folyamán.

A területi egységek szolgálata mellett a gyermekmunkát végző munkacsoportunk a Fireszke. A szervezetnek emellett van egy kórusa is, a Cantate Domino, ami rendszeresen szervez gyülekezeti szolgálatokat és kórushétvégéket.

Kiemelt alkalmunk a páros években megrendezett országos ifjúsági találkozónk, az ÉlesztŐ.

A Firesz jelenlegi elnökségét Kiss Miklós elnök, valamint Gyurcsis Júlia (Duna Mente) és Feke Levente (Abaúj-Zemplén) alelnökök alkotják. Szervezetünk országos elnöksége a következő tagokból áll:

 

Történelmi visszatekintés

Szervezetünk 1992. november 14-én alakult meg Losoncon. Ifjúsági összejövetelek, gyermek- és ifjúsági táborok már a nyolcvanas években voltak több helyen, Krisztusban hívő, a Szentlélek vezetését kereső fiatalok részvételével. A jabloncai táborok voltak az első "hivatalos" Firesz táborok az 1990-es évek elején. Az évek során Felvidék szerte több munkacsoport is kiformálódott, melyek egy-egy adott régióban vállalták fel a szervezést. Bátorkeszitől Nagyráskáig, Borzován és Hatfán keresztül sok-sok helyszínt említhetnénk, ahol gyerekzsivallyal, énekes-gitáros dicsőítéssel és közösségi programjaink zajával töltöttük meg a táborhelyet és környezetét. 🙂

A szervezet korábbi elnökei: Palágyi Péter, Géresi Róbert, Molnár Árpád.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle