firesz@firesz.sk

Vezetőség, munkatársak

A 2020. november 7-én került sor a tisztújító közgyűlésre, amelyen a Firesz – Duna Mente sikeresen megválasztotta új vezetőségét és ellenőrző bizottságát. 

Az közgyűlés által megválasztott új vezetőség tagjai: Édes Bence, Gyurcsis Júlia, Kelko Viktor, Langschadl István, Záhorszky Zsuzsa.

Akik pedig az ellenőrző bizottság szerepét betöltik: Kis Lázár Bence és Pallag Gergely.

Életüket, munkájukat kísérje Istenünk gazdag áldása!

 

A Firesz – Duna Mente vezetősége

Gyurcsis Júlia, területi elnök 

2008-tól számolom, hogy aktív fireszes vagyok. Előtte már nagyban énekeltem a kórusban és még jóval előtte ott voltam a jabloncai táborban. Vezetőségi tag is voltam már, mégpedig 2009–2013 között.

Szeretem a céltudatosságot, amikor megvan a vízió/cél, van hozzá stratégia és aszerint lépünk kisebb-nagyobb lépésekkel előre.
Örülnék, ha kialakulna egy egészséges folytonosság, amikor az élvezőből szolgáló is (mert azért a szolgálónak is kijár az élvezet) lesz: munkatárs, vezető vagy akár elnök.

Arra vágyom, hogy megértsük és megéljük a tanítványságot, illetve az istenfiúságot és így tudjunk szolgálni.

 

 

Édes Bence, területi alelnök

Sziasztok! Bence vagyok ☺ Élek és virulok. Nyitrán Fenntartható mezőgazdálkodás szakon hallgatom a mérnöki tanokat, Búcson pedig agronómusi pályámat kezdem. E két tevékenység egy fogalommal köthető össze: mezőgazdaság. Sokat forognak ekörül a gondolataim és hasznosnak érzem ezzel foglalkozni.

Mindemellett a munka nem tölt be teljesen, szeretem az emberekkel együtt megélni a mindennapok sokszínűségét. A Fireszben már sokszor találtam otthonra, és visszatérek, mint madár a fészkébe. Keresem az igazi értékeket az életben, és ezeket szeretném képviselni mind a saját, mind a szervezet életében.

 

 

Kelko Viktor, vezetőségi tag

Napjaimat Marcelházán töltöm, rengeteg tennivaló van itt. Hobbim a munkám, villanyszerelő vagyok és elég jó dolog ez nekem, azt hiszem, szeretem.

Ezenkívül rengeteg dolog érdekel és mindenfélét csinálgatok, két veterán autó felújításától kezdve a fényképezésen át a zenéig sok minden foglalkoztat, bár az időmet nagyon nehezen osztom be megfelelően. Egyébként egy elég vidám gyerek vagyok, szeretek az emberek arcára mosolyt  csalni, csak úgy nevetni.

Azt hiszem, ez is egy elhívás számomra, próbálom kamatoztatni, otthon vicceket gyakorlok.

 

 

Langschadl István, vezetőségi tag

Langschadl István vagyok, református lelkipásztor. A keleti Fireszből származom, szolgálatom kezdetétől bekapcsolódtam az ottani munkába. Mint sokan mások, én is hamarabb lettem fireszes, minthogy tudatosítottam volna. Pár éve keleten szervezetileg megújult a szolgálatunk, ajándék volt minden perce.

Közben a borzovai tinitábor közösségéhez is kötődni kezdtem, lelkiségük az otthonosság békéjével tölt el. Bizony, önző vagyok: jó nekem a Fireszben. Programként talán csak annyit, hogy a Firesz a Fiatal Reformátusok Szövetsége. Számomra mindhárom szó hangsúlyos.

Feleségemmel öt gyermekünk van, a padányi és bögellői gyülekezetekhez tartozunk. Doktorandusz vagyok a Teológián, egyháztörténettel foglalkozom. Kispest Honvéd és AC Milan drukker vagyok, szeretem a kosárlabdát.

 

 

Záhorszky Zsuzsa, vezetőségi tag

A „szürke“ hétköznapokban, amelyek Istennek és a diákjaimnak hála elég színesek, matematika-informatika tanár vagyok.

Egyik célom, hogy motiváljam a tiniket, hogy meglássák saját magukban és társaikban is a lehetőségeket, a tehetséget és azt, hogy ők Isten gyermekei. Találjanak célt az életükben, merjenek nagyot álmodni és ne elégedjenek meg félmegoldásokkal, ha van egy tökéletes megoldás is.

Azon szeretnék munkálkodni, hogy ehhez biztosítsunk egy stabil szervezetet, ahol képzett, elhívott munkatársak dolgoznak.

 

 

Az ellenőrző bizottságunk

Kis Lázár Bence, ellenőrző bizottsági tag

A fireszes karrierem emlékeim szerint valahol ott indult, amikor még nem voltam elég idős ahhoz, hogy az alkalmakon részt vehessek, de az összefoglaló videók készítésébe már besegítettem. Túl sok átélt alkalom nem kellett hozzá, hogy lássam, vissza- és tovább szeretném adni azt, amit ettől a szervezettől kapok. Azóta a Duna Mentében leggyakrabban kábeleket tekergetve, technikát bütykölve, kamera vagy éppen zongora mögött lehet látni.

Civilben informatikát tanulok, szóval elég közel áll hozzám a problémamegoldás és a rendszerben gondolkodás fogalma. Az ellenőrző bizottsági jelölésemet is pont azért vállaltam el, mert szeretnék azon munkálkodni, hogy a Duna Mente működése is minél átláthatóbb, gördülékenyebb legyen, amihez pillanatnyilag – Sanyi szavaival élve – nullafeleségű, nullagyerekű fiatalként, úgy érzem, adott minden lehetőségem.

A hétköznapjaimat Dietrich Bonhoeffer számomra meghatározó gondolata alapján igyekszem élni, amely szabadon fordítva valahogy úgy hangzik, hogy „keresztyénként úgy kell éljük az életünket, hogy azt látva az Istenben nem hívők megkérdőjelezzék saját hitetlenségüket”.

 

Pallag Gergely, ellenőrző bizottsági tag

A Firesz alkalmaiba gimnazista koromtól kezdtem bekapcsolódni. Először mint résztvevő, később pedig önkéntesként vettem részt az Imasátor szolgálatában. Egy olyan közösséget ismerhettem meg, ami elfogadó, de ugyanakkor biztat a talentumaim kamatoztatására is.

Biológus végzettségemmel a mindennapokban kutatással foglalkozom. Szeretem átlátni az összefüggéseket a dolgok között, de ha szükséges, egy-egy terület mélyére ásni. Remélem, hogy az így szerzett tapasztalatok és készségek is hozzájárulnak ahhoz, hogy az ellenőrző bizottságon keresztül segíthessem a Firesz – Duna Mente munkáját.

 

Az irodai munkatársaink

Ezenfelül két állandó munkatársunk is van: Gyurcsis Júlia, valamint

Szabó Ágnes, irodai munkatárs

4gnes.szabo@gmail.com

A Firesz – Duna Mente irodájában adminisztratív munkaerőként vagyok jelen. Illetve Júlia kollégájaként. Életem során tanultam ezt-azt, van néhány testvérem és vannak barátaim is, bírom a kutyákat, és édesanyám lecsójánál számomra nincsen jobb étel a világon (amúgy mindent igen jól főz).

A Fireszhez, pontosabban a Duna Mentéhez mindenféle viszonyulásom volt már, de akárhogy is volt, van, lesz, vonz engem vissza magához ez a közösség mindig, mint a mágnes (az Ágnest, haha…). Örülök, hogy itt dolgozhatok, hogy részese lehetek ennek a sok önkéntest és barátot számláló csapatnak.

 


Korábbi vezetők és EB-tagok, akikért nagyon-nagyon hálásak vagyunk: Oros Csaba, Rácz Tibor, Fazekas László, Görözdi Zsolt, Básti Péter, Feszty Zsolt, Nátek Katalin, Czinke Tímea, Czinke Zsolt, Oros Zsolt, Darázs Lajos, Süll Kinga, Csiba Zoltán, Viola András, Vámos Béla, Esztergályos-Dobai Júlia, Süll Tamás, Szepessy Szabina, Édes Zoltán, Kelemen Sándor, Édes Zsófia, Bugyi Ágnes, Édes János, Chrén Veronika, Gaál Zoltán, Tóth Veroni, Szabó András, Bögi Eszter, Kis Lukács, Horváth Dávid, Szabó Eszter, Záhorszky Zsuzsa

(Ha netán valakit kihagytunk volna, nem szándékos! Kérjük jelezzétek!)

Korábbi irodai munkatársaink, akikért szintén nagyon hálásak vagyunk: Süll Tamás, Szabó Eszter, Tankó Gábor

 

 

Aktuális Duna Mente események

Kövess bennünket! – Duna Mente

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről sem!

Feliratkozom a hírlevélre

* kötelező mező
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle