Vezetőség, munkatársak – Fiatal Reformátusok Szövetsége

Vezetőség, munkatársak

A 2017-es októberi munkatársi hétvégén megtartott közgyűlés, – az alapszabályzatunkhoz hűen – választó közgyűlés volt, ugyanis lejárt az a 4 éves mandátum, amire a vezetőségi tagokat és az ellenőrző bizottság tagjait választottuk. 

Az közgyűlés által megválasztott új vezetőség tagjai a következők: Tóth Veronika, Chrén Veronika, Szabó András, Gaál Zoltán és Édes János.

Akik az ellenőrző bizottság szerepét pedig betöltik: Záhorszky Zsuzsa és Szabó Eszter.

 

 

Edes_Janos_profil

Édes János, területi elnök

Az egyik kedves barátom mondta a “Fireszből”, hogy én vagyok a nagy “visszatérő”. És tényleg úgy érzem, hogy visszatértem a gyökereimhez. Több mint 10 év Budapesten töltött idő után – már családostól – visszatértem Felvidékre, ráadásul szülőfalumba – ennek minden szépségével, nehézségével.

A saját életemen látom, hogy mennyire jó dolog, hogy már fiatalon “Istenbe gyökerezhetett az életem”. És ebben nagy szerepe volt a Firesznek is, hogy tudhatom, Istenhez tartozom. Ez egy olyan szilárd alap, amire az egész életemet tudom építeni.

Ezért igyekezem minél többet dolgozni ebben a szervezetben, mert szeretném, hogy még sok fantasztikus fiatal biztos alapra találjon.

Mindig is nagyon meg tudott ragadni egy-egy ember személyisége, egyedisége. Mindenkiben van szerintem valami egyedi, megismételhetetlen. Erre minden tábor, találkozó vagy program esetén újra rádöbbenek. És hihetetlen látni, ahogy Isten helyére teszi a fiatalokat, és nagy dolgokra elhívja. Mindezt úgy, hogy megmarad bennük az egyedi csoda, csak megtisztul, új alapra kerül.

Mérnök fizikuskén végeztem, jelenleg családi vállalkozásunkban gombát termesztek. Hobbim a röplabda, zene, növénytermesztés.

 

Gaál Zoltán, területi alelnök

zoleeka52@gmail.com

Igazából sok éve dolgozom már a Duna Mente színfalai mögött. Ha láttatok már fireszes plakátot vagy reklámot, akkor általában az én kezem nyomát viselik 🙂

Tehát én vagyok a Duna Mente grafikusa. Így közeli munkatársként hosszú ideje követem szervezetünk fejlődését. Egy sok mindenben formáló londoni kitérő után pedig úgy éreztem, megérett az elhívás arra, hogy beálljak a vezetőségbe is.

Ebben leginkább az motivál, hogy szerintem nagyon izgalmas és egyben jó kis kihívásokkal teli időszakban vagyunk. Sok potenciált látok a Fireszben, valamint a köztünk és körülöttünk lévő emberekben. Legyünk katalizátorok, mint akik dobbantót tudunk tartani, hogy mások nagyot ugorjanak. Közösségi vagy akár egyéni életekben is.

Szeretném, ha együtt tudnánk tovább lendíteni ezt a szolgálatot. Ehhez fontosnak tartom, hogy egy jól működő szervezeti háttérrel legyünk erős partner más közösségekkel vállvetve is.

 

Tóth Veronika, vezetőségi tag

veroni.tothova@gmail.com

Gyógymasszőrként végeztem, nagyon szeretem a munkámat. Hiszem, hogy Isten okkal helyez embereket az életünkbe és mindig hálával tölt el, hogy pont ezt a szakmát szánta nekem. Megtanította velem, hogy meglássam, mennyi csodálatos és értékes ember vesz körül, hogy mindenki különleges és egyedi, így mindig tanulhatok valami újat. De… mégis a legszebb pillanat a sok közül talán az, amikor megérintem az embereket, és csak hagyom, hogy Isten is megérintse őket s engem is. Szabadidőmben olvasok, filmeket nézek, sportolok, igyekszem minél több időt tölteni otthon a szeretteimmel. Szeretek kint lenni a természetben és kertészkedni is, nézni ahogy egy kis mag mekkora termést hoz. Szeretem a csodákat. Igazából a megtérésem is, és az, hogy a Fireszbe belecsöppentem, egy csodán alapszik. Az első Firesz alkalmam 2012-ben volt, azóta részt vettem jó pár tini alkalmon, amelyek segítettek továbbhaladni az úton, 2015-től pedig segítek az alkalmak szervezésében. Úgy érzem, a Firesz egy biztos pont az életemben, rátaláltam egy új/másik otthonra. Szeretném látni és átélni azokat a pillanatokat, amikor Isten megérinti a többi ember szívét/életét. Amikor ők is rájönnek, hogy ez az az érintés, amire mindig is vágytak, ami  mindent megváltoztat, és igazán megértik, hogy bár a világban vannak, de Istenhez tartoznak!

 

Chrén Veronika, vezetőségi tag

veronika1210@gmail.com

A Fireszt mindig is a második családomnak tekintettem, mondhatni itt nőttem fel a megtérésem után 🙂 Az elején voltak az ifitalálkozók, utána jött az Imasátras szolgálat, a hitmélyítő alkalmak és nagyon jó volt, hogy tudtam, itt szeretnek és azokkal és azok által épülhetek, akiket szeretek. Nagyon jó visszanézni ezekre az alkalmakra, de most kíváncsian várom, hogy Isten még mit készít nekünk, mint közösségnek és hogy én mivel tudok hozzájárulni.

Nekem az imasátor mindig a szívügyem volt.  Szuper volt, ahogy láttam, hogy épül fel a semmiből egy sátor, a válaszfalak és végül a szobák. Az emberek jöhettek megpihenni és Istennel lenni egy csendes helyen és én örültem, hogy Isten ebben a szolgálatban használt engem, hogy eszköze lehettem és imádkozhattam az emberekkel, együtt harcolhattunk és vihettük a dolgokat Elé.

A mindennapokban is sok emberrel találkozok és csalok mosolyt az arcukra, persze csak ha jól végzem a munkám 🙂 Isten ügyes kezekkel áldott meg, amit összekulcsolva is használhatok, de egy ollóval a kezemben is áldás lehet 🙂

 

Szabó András, vezetőségi tag

andris.szabo@gmail.com

Ha arra gondolok, hogy hogyan kerültem be a Fireszbe, akkor mindig mosolyra húzódik a szám. Belátom, hogy eleinte furcsának tartottam ezt a közösséget, olyan nem mindennapinak. A hitéletemnek mindenképpen egy meghatározó pontja lett, és valószínűleg nem jutottam volna el hitbelileg oda, ahol most vagyok, ha évekkel ezelőtt nem csatlakozom a fireszesek csapatához.

Később, ahogy aztán egyre jobban “belekeveredtem”, egyre otthonosabbá vált számomra ez a dinamikus, és néha határokat feszegető környezet. Rengeteg értékes emberrel hozott össze a közös cél, és a közös élmények. Megtaláltam a helyemet a fiatalokkal való szolgálatban.

A célom a vezetőségben az, hogy a Firesz – Duna Mente egy fenntartható, egy nyitott, progresszív, megoldásokat kereső, és fejlődő szervezet legyen és maradjon, ahol a fiatalok megismerhetik az egyedüli Megváltót, és közelebb kerülhetnek saját küldetésükhöz is. Feladatomnak tartom, hogy lehetőséget teremtsünk kapcsolódási pontok létrehozására, ahol a fiatalok kapcsolódni tudnak a mindenkori Egyházhoz, és egymással is.

 

Záhorszky Zsuzsa, ellenőrző bizottsági tag

zuzana.zahorszka@gmail.com

A „szürke“ hétköznapokban, amelyek Istennek és a diákjaimnak hála elég színesek, matematika-informatika (jelenleg inkább informatika) tanár vagyok. A Firesznek és a szakmámnak köszönhetően is nagyon sok tinit ismerhetek. Az időm nagy részét velük töltöm, és igyekszem nekik a lehető legtöbb segítséget nyújtani.

Egyik célom, hogy motiváljam a tiniket, hogy meglássák saját magukban és társaikban is a lehetőségeket, a tehetséget és azt, hogy ők Isten gyermekei. Ne elégedjenek meg félmegoldásokkal, ha van egy tökéletes megoldás is.

„Légy az a felnőtt, akire gyerekként (tiniként) szükséged lett volna.“

Már több, mint 9 éve önkénteskedem a Firesz – Duna Mentében, és még egy darabig nem tervezem abbahagyni. 😛 Úgy gondolom, hogy ennek a szervezetnek még hatalmas szerepe lesz abban, hogy a környezetében lévő emberek megismerjék Istent. Azon szeretnék munkálkodni, hogy ehhez biztosítsunk egy elérhető, hiteles közösséget.

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket nagy szeretettel.“ /Teréz anya/

 


 

Az 5 vezetőségi tagon túl az országos vezetőségbe is jogunk van 2 személyt delegálni, amit meg is tettünk. Ez a két ember Édes Erzsébet és Bögi Gergely.

 

Édes Erzsébet, országos vezetőségi tag

eizsoka@gmail.com

Mindig is szerettem olyan közösségben lenni, mozogni, tenni-venni, ahol áldásoknak, csodáknak a része lehetek. Ahol látni lehet a Láthatatlant ☺ A Firesz munkatársaként is sok ilyen alkalomnak, pillanatnak a közvetlen szemlélője, részese lehettem. Az Imasarok koordinálása mellett egy új feladat áll előttem, aminek nagy várakozással tekintek elébe. Hiszem, hogy bár területileg nagy távolságok vannak köztünk, de van egy Híd, ami ezt is áthidalja! Közös feladatunk és felelősségünk van abban, hogy a fiatalok megismerjék az Urat, és Kősziklát találjanak abban a Szeretetben, ami Ő maga.

Foglalkozásomat tekintve tanítóként és gyógypedagógusként gyermekeket tanítok írni, olvasni, számolni és szeretni. ☺


Ezen felül három állandó munkatársunk is van.

Gyurcsis Júlia, irodavezető

gyurcsis.julia@firesz.sk

2008-tól számolom, hogy aktív fireszes vagyok. Persze, előtte már nagyban énekeltem a kórusban és még előtte jóval ott voltam a jabloncai táborban … kész történelem. ☺
2011 óta teljes állású munkatársként szorgoskodom a Duna Mente irodájában, ahol a háttérből irányítom a dolgokat, adminisztrálok, archiválok, papírügyeket és pénzügyeket rendezek, intézek, ötletelek és próbálok motiválni, ami gyakran „rugdosásban” merül ki – szóval van még miben fejlődnöm. ☺  
Mindemellett még tartom a kapcsolatot más ifjúsági szervezetekkel, reprezentálom a Firesz – Duna Mentét vagy szükség esetén az országos Fireszt is.
Igazából az életem nagy részét most a Firesz tölti be. Szeretek még énekelni, amit a szomszédaim se bánnak – legalábbis eddig még nem dörömböltek át ☺. Szeretek túrázni, gyalogolni vagy kocogni, táááncolni, és mostanában egyre többet olvasok.
Szeretem a céltudatosságot, amikor megvan a vízió/irány/cél, van hozzá stratégia és aszerint lépünk kisebb-nagyobb lépésekkel előre. Örülnék, ha a Firesz – Duna Mentében kialakulna egy egészséges folytonosság, amikor az élvezőből szolgáló is (mert azért a szolgálónak is kijár az élvezet) lesz: munkatárs, vezető vagy akár elnök. ☺ Arra vágyom, hogy a Firesz – Duna Mentében megértsük és megéljük a tanítványságot, illetve az istenfiúságot.  
Örülnék, ha megtalálnád itt a helyed – ebben szeretnék segíteni, tippeket és lehetőségeket adni. És természetesen várom az ötleteidet, meglátásaidat!

 

Szabó Ágnes, irodai munkatárs

4gnes.szabo@gmail.com

A Firesz – Duna Mente irodájában adminisztratív munkaerőként vagyok jelen. Illetve Júlia és Gábor kollégájaként. Önéletrajzot most inkább nem kivonatolok ide, a lényeg, hogy életem során tanultam ezt-azt, van néhány testvérem és vannak barátaim is, bírom a kutyákat, és édesanyám lecsójánál számomra nincsen jobb étel a világon (amúgy mindent igen jól főz). A Fireszhez, pontosabban a Duna Mentéhez mindenféle viszonyulásom volt már, de akárhogy is volt, van, lesz, vonz engem vissza magához ez a közösség mindig, mint a mágnes (az Ágnest, haha…). Örülök, hogy itt dolgozhatok, hogy részese lehetek ennek a sok önkéntest és barátot számláló csapatnak itt, és kíváncsian várom, mit hoznak az elkövetkező hónapok, évek a Firesz, különösen a Duna Mente életében, és mindannyiunkéban.

 


Korábbi vezetők, akikért nagyon-nagyon hálásak vagyunk: Oros Csaba, Rácz Tibor, Fazekas László, Görözdi Zsolt, Básti Péter, Feszty Zsolt, Nátek Katalin, Czinke Tímea, Czinke Zsolt, Oros Zsolt, Darázs Lajos, Süll Kinga, Csiba Zoltán, Viola András, Vámos Béla, Esztergályos-Dobai Júlia, Süll Tamás, Szepessy Szabina, Édes Zoltán, Kelemen Sándor, Édes Zsófia, Bugyi Ágnes.

(Ha netán valakit kihagytunk volna, nem szándékos! Kérjük jelezzétek!)

Korábbi irodai munkatársaink, akikért szintén nagyon hálásak vagyunk: Süll Tamás, Szabó Eszter, Tankó Gábor

 

Még senki nem szólt hozzá...