firesz@firesz.sk

Vezetőség, munkatársak

2023. október 14-én került sor a tisztújító közgyűlésre, amelyen a Firesz – Duna Mente sikeresen megválasztotta új vezetőségét és ellenőrző bizottságát. 

Az közgyűlés által megválasztott új vezetőség tagjai: Császár András, Édes Erzsébet, Gyurcsis Júlia, Kis Lukács, Langschadl István.

Akik pedig az ellenőrző bizottság szerepét betöltik: Gyarmati Tímea és Olláry Andrea.

Életüket, munkájukat kísérje Istenünk gazdag áldása!

 

A Firesz – Duna Mente vezetősége

Gyurcsis Júlia, területi elnök 

2008-tól számolom, hogy aktív fireszes vagyok. Előtte már nagyban énekeltem a kórusban és még jóval előtte ott voltam a jabloncai táborban. Vezetőségi tag is voltam már, mégpedig 2009–2013 között.

Szeretem a céltudatosságot, amikor megvan a vízió/cél, van hozzá stratégia és aszerint lépünk kisebb-nagyobb lépésekkel előre.
Örülnék, ha kialakulna egy egészséges folytonosság, amikor az élvezőből szolgáló is (mert azért a szolgálónak is kijár az élvezet) lesz: munkatárs, vezető vagy akár elnök.

Arra vágyom, hogy megértsük és megéljük a tanítványságot, illetve az istenfiúságot és így tudjunk szolgálni.

 

Langschadl István, területi alelnök

Langschadl István vagyok, református lelkipásztor. A keleti Fireszből származom, szolgálatom kezdetétől bekapcsolódtam az ottani munkába. Mint sokan mások, én is hamarabb lettem fireszes, minthogy tudatosítottam volna. Pár éve keleten szervezetileg megújult a szolgálatunk, ajándék volt minden perce.

Közben a borzovai tinitábor közösségéhez is kötődni kezdtem, lelkiségük az otthonosság békéjével tölt el. Bizony, önző vagyok: jó nekem a Fireszben. Programként talán csak annyit, hogy a Firesz a Fiatal Reformátusok Szövetsége. Számomra mindhárom szó hangsúlyos.

Feleségemmel öt gyermekünk van, a padányi és bögellői gyülekezetekhez tartozunk. Doktorandusz vagyok a Teológián, egyháztörténettel foglalkozom. Kispest Honvéd és AC Milan drukker vagyok, szeretem a kosárlabdát.

 

Császár András, vezetőségi tag

A Firesz – Duna Mente nekem azt a közösséget jelenti, ahol meghallottam az Urunk hívó szavát és megtértem. Ahol sokat tanulhattam Istenről és magamról. Ez az a hely, ahol megismertem és beleszerettem a feleségembe, ahol sok-sok barátra és testvérre leltem az évek során. Ahol elfogadva, szeretve és hasznosnak érezhetem magam. Azért ez elég jól hangzik, nem?

A vágyam, hogy ezt hozzám hasonlóan minél többen megtapasztalhassák. Te is, aki ezt olvasod. 🙂

Egyébként Pozsonyból származom, jelenleg Tatán lakom és HR területen dolgozom. Szeretek futni, gitározni, és legújabban barkácsolni is itthon. A mexikói ételeket is nagyon bírom. 

 

Édes Erzsébet, vezetőségi tag

Mindig is szerettem olyan közösségben lenni, mozogni, tenni-venni, ahol áldásoknak, csodáknak lehetek részese. Ahol látni lehet a Láthatatlant! A Firesz – Duna Mente munkatársaként sok ilyen alkalomnak, pillanatnak a közvetlen szemlélője, részese lehettem, amiért nagyon hálás vagyok Istennek. Ez idáig nagyrészt a tini és ima munkacsoportban forgolódtam, és izgatottan lépek most a vezetőségi feladatok sokszínűségébe. Vallom, hogy közös feladatunk és felelősségünk van abban, hogy a fiatalok megismerjék az Urat, és Kősziklát találjanak abban a Szeretetben, ami Ő maga.

Foglalkozásomat tekintve jelenleg gyógypedagógusként gyermekeknek segítek önálló lépéseket tenni, szavakat formálni, betűket alakítani, a számok birodalmában eligazodni, és kapcsolódni. Lelkes olvasó vagyok, szeretek a szavak mögé látni. 

 

Kis Lukács, vezetőségi tag

Ha jól számolom, akkor már legalább 15 éve járok fireszes alkalmakra, és ez alatt az idő alatt nagyon sokféle feladatkörben vettem részt a programok szervezésében. Vagy talán inkább fordítva: nagyon kevés szerepben nem voltam még. Ezek közül egy a Duna Mente vezetőségében való szerepvállalás.

Szeretek rendszerben gondolkozni, szervezni, optimalizálni. Nehezen tudom megállni, hogy ne akarjam a problémát rögtön meg is oldani. Bízom benne, hogy a látásmódom, tapasztalatom a szervezet működ(tet)ésében is hasznos lesz.

Feleségemmel, Évával, 2018 óta Komáromban élünk, itt neveljük két gyerkőcünket. Foglalkozásomat tekintve informatikus vagyok. Szeretek sportolni, futni, barkácsolni. Ja, és szeretem a finom kávét meg a Horalkyt.

 

 

Ellenőrző bizottságunk

Gyarmati Tímea, ellenőrző bizottsági tag

2018-ban voltam az első fireszes alkalmon, ami az ÉlesztŐ volt, ahol egy olyan közösséget ismerhettem meg, mely által új szemszögből tapasztalhattam meg Isten gazdag áldását. Azóta rendszeresen járok fireszes rendezvényekre, mint résztvevő vagy szervező. Szeretek a fiatalokkal időt tölteni, beszélgetni és látni, hogyan munkálkodik Isten az ő életükben és az enyémben is. Nagyon hálás vagyok Istennek azért, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek, ahol az alkalmak során új hítmélyítő pillanatokat élhetek át, és tapasztalhatom Isten országának építését és növekedését.

Jelenleg Pozsonyban élek, és szabadidőmben szeretek új kávézókat felfedezni, ahol leggyakrabban a könyvek világába merülök. Egyébként nagyon szeretek utazni és túrázni.  

 

Olláry Andrea, ellenőrző bizottsági tag

Önkéntesnek lenni számomra nem csupán egy időszak, hanem egy áldott életforma.
A Firesz – Duna Mente szolgálói között már több, mint 15 éve aktívan veszek részt, és ez idő alatt számos szolgálati területen volt alkalmam elmélyíteni és kifejezni elkötelezettségemet, hitemet és a kreativitásomat.

Meggyőződésem, hogy a folyamatos tanulás és fejlődés az életünk kulcsa, mind individuálisan, mind csapatban. Mindig keresem azokat a lehetőségeket, amelyek segítik a növekedést, különösen a szervezet fejlődése terén. Isten nem csupán az alkalmak megszervezését helyezte a szívemre, hanem az emberek összefogását és a szolgálók lelki ajándékainak feltérképezését, fejlesztését is.

Komáromban élek. Eredeti foglalkozásomat tekintve gyógyszerész vagyok, de jelenleg az IT világában dolgozom. A kulturális események, könyvek, az írás és a meseterápia végtelen inspirációt és új ötleteket kínál számomra. Szeretem a jó beszélgetéseket, a humort, és mindig van egy újabb kérdésem…

 

Irodai munkatársaink

Ezenfelül két állandó munkatársunk is van: Gyurcsis Júlia, valamint

Szabó Ágnes, irodai munkatárs

A Firesz – Duna Mente irodájában adminisztratív munkaerőként vagyok jelen. Illetve Júlia kollégájaként. Életem során tanultam ezt-azt, van néhány testvérem és vannak barátaim is, bírom a kutyákat, és édesanyám lecsójánál számomra nincsen jobb étel a világon (amúgy mindent igen jól főz).

A Fireszhez, pontosabban a Duna Mentéhez mindenféle viszonyulásom volt már, de akárhogy is volt, van, lesz, vonz engem vissza magához ez a közösség mindig, mint a mágnes (az Ágnest, haha…). Örülök, hogy itt dolgozhatok, hogy részese lehetek ennek a sok önkéntest és barátot számláló csapatnak.

 


Korábbi vezetők és EB-tagok, akikért nagyon-nagyon hálásak vagyunk: Oros Csaba, Rácz Tibor, Fazekas László, Görözdi Zsolt, Básti Péter, Feszty Zsolt, Nátek Katalin, Czinke Tímea, Czinke Zsolt, Oros Zsolt, Darázs Lajos, Süll Kinga, Csiba Zoltán, Viola András, Vámos Béla, Esztergályos Dobai Júlia, Süll Tamás, Szepessy Szabina, Édes Zoltán, Kelemen Sándor, Édes Zsófia, Bugyi Ágnes, Édes János, Chrén Veronika, Gaál Zoltán, Tóth Veroni, Szabó András, Bögi Eszter, Kis Lukács, Horváth Dávid, Szücs Szabó Eszter, Záhorszky Zsuzsa, Édes Bence, Kelko Viktor

(Ha netán valakit kihagytunk volna, nem szándékos! Kérjük jelezzétek!)

Korábbi irodai munkatársaink, akikért szintén nagyon hálásak vagyunk: Süll Tamás, Szücs Szabó Eszter, Tankó Gábor

 

 

Aktuális Duna Mente események

Kövess bennünket! – Duna Mente

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről sem!

Feliratkozom a hírlevélre

* kötelező mező
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle