firesz@firesz.sk

Abaúj-Zemplén

A Firesz Abaúj-Zemplén Területi egység, a Fiatal Reformátusok Szövetségének egyik alszervezete, ami Szlovákia keleti egyházmegyéiben (Gömör, Abaúj-Torna, Zemplén és Ung) végez ifjúsági missziót, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház gyülekezeteit szolgálva.

Hosszú idő után 2017-ben rendeztük sorainkat, hogy újult erővel vághassunk a ránk bízott feladatok elvégzésébe. Az elmúlt évek alatt megsokszoroztunk tagjaink és alkalmaink számát, ezáltal egy dinamikus és fiatalos közösséget sikerült felépítenünk. Szolgálatunkkal a fiatalok minél nagyobb spektrumát próbáljuk lefedni, hat éves kortól egészen a felnőtté válásig vezetjük őket.

Ennek érdekében a legkisebbek számára minden évben megszervezzük az ÜdítŐ gyermektáborunkat, a tinikre nagyobb hangsúlyt fordítunk, számukra lelki feltöltődést az év közbeni alkalmakon kívül a tinitáborunk és az ÉlesztŐ jelenthet. Szerepet vállalunk az Agapé szervezésében, ami teret biztosít a Kelet-Szlovákiában élő, Istent kereső középiskolásoknak és egyetemistáknak a találkozásra.

Munkatársaink lelki és „szakmai” fejlődésére is komoly figyelmet fordítunk, évente több alkalommal munkatársi napokat és hétvégeket szervezünk. A járvány alatt, az internet és a technika adta lehetőségeket próbáltuk kihasználni, így indult el a KeresztKérdés podcast műsorunk, melyben egyházról és hitről, keresztyén életmódról osztjuk meg a gondolatainkat az adott témában kompetens személyekkel.

A legfontosabb számunkra továbbra is az Evangélium hirdetése, "Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus" (1Kor 3,11).

Abaúj-Zemplén

Aktuális Abaúj-Zemplén események

  • Nincs esemény
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle