Cantate Domino kórus :: Firesz – Fiatal Reformátusok Szövegtsége

CANTATE DOMINO

Üdvözöljük a Firesz – Cantate Domino kórusa honlapján!

Cantate Domino
A Firesz Cantate Domino kórusa a felvidéki magyar fiatalok hangszálait, szívükben lévő hálát IsIMG_2732ten iránt és az Ő szent nevének dicséretéből fakadó örömöt használja alapanyagul a szolgálatai során. A kórus tagjai évente négyszer összejönnek összpontosítani egy-egy hétvégére (a régebbi darabokra, ill. újakat tanulni), közösségben lenni Istennel és egymással, vasárnaponként pedig szolgálni az Úrnak és énekszóval hirdetni felfoghatatlan kegyelmét.
A kórus 1997-ben alakult, Ágh Tibor népdalgyűjtő vezénylésével, 1998 és 2004 között Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy vette át a vezetést és csiszolgatta a hangokat. Berkesi tanár úr után Süll Kinga egyházzenész lett a karnagy. MivIMG_2775el Kinga anyasági szabadságon volt, ezért 2014 decemberétől 2016 decemberéig Szabó Csongor vette át a kórus vezetését. 2017-től azonban újra Süll Kinga a kórus karnagya.

Ahogy telnek az évek, sok minden változik a kórus életében. A tagok is frissülnek, az énekek is, Isten megtartó kegyelme azonban rajtunk marad. Nem változik. Neki köszönhetően készült el két hanghordozó: az első 2000-ben, a második a kórus 10. születésnapján, 2007-ben, amikoris felvettük a Cantate Domino (Énekeljetek az Úrnak) nevet. Idén egy újabb CD készült el a kórus 20. születésnapja alkalmából, melynek címe: Körbeölel. Hallgass bele néhány darabba. CD megrendelés lehetősége: sullkinga@gmail.com

Az Úr jósága

Let the Heaven…

Ó, terjeszd ki, Jézusom

Ezennel szeretnénk jelezni, hogy szívesen és nagy szeretettel várjuk azokat a  fiatalokat, akik érzik magukban az elhivatottságot a szolgálat ezen formája felé, szeretnek énekelni, akik szeretnének egy jó közösség része lenni, mély barátságokat kötni, az Ige körül összejönni, énekszóval továbbadni. Jelentkezni a Kapcsolat menüpontban feltüntetett e-mail címen lehet, vagy a kórus Facebookon oldalán.

Persze érthető, hogy nem mindenki tartja magát olyan jó énekesnek, hogy beálljon a kórusba, mégis valamilyen módon segíteni szeretné a kórus munkáját, az összpontosításokat (amelyekhez rendszerint nagy költségek járulnak: szállás, étkezés, útiköltség, stb.), a gyülekezetekben való szolgálatot (ahova ugye el is kell valahogy jutni) az megteheti oly módon, hogy a Cantate Domino kórus számlájára (SK84 0900 0000 0050 4289 8608) utal tetszőleges összeget, esetleg felajánlja adója 2%-át.

 

Még senki nem szólt hozzá...