firesz@firesz.sk
Avatar

Vezetőségi gyűlés 2016/1

2016. január 22., péntek

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

A Firesz - Duna Mente első vezetőségi gyűlése 2016-ban Galántán zajlott január 15-én.

vez. kép 2016.1.

Legfontosabb megbeszélnivalók között volt:

0. Imasarok – nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden alkalom mögött egy aktív imaháttér legyen lelkes emberekkel egy konkrét megbízott felelős vezetésével.

I. Fő programpont: Beérkezett pályázatok kiértékelése + Interjú előkészítése

a kiírt projektvezetői állásra négy pályázó adta be jelentkezését, aminek nagyon örülünk. A beérkezett pályázatokat a legutóbbi vezetőségi gyűlésen elfogadtuk, és meghívtuk a pályázókat személyes interjúra februári hónapra.

II. Előző gyűlésből:

Kiértékelés: A vízió alapján értékeltük a 2015-ös évet, és kerestük a hiányosságokra való megoldásokat. Az előrelépést jelenti az Ifialap online segédanyag, a hiányosságok közé tartozik a lelkészekkel való személyes párbeszéd és együttműködés a helyi ifi bibliakörök működésével kapcsolatban. Az egyetemisták számára ajánlott házi csoportok is megerősítést kívánnak, ennek ügyét is aktualizáljuk. Egyben megerősítettük, illetve frissítettük a szervezet vízióját.

Önkénteseink: a közeljövőben lehetőséget adunk minden önkénteskedni vágyónak konkrét szolgálati lehetőségekbe való bekapcsolódásra.

Struktúra - munkatöltetek/munkaelosztások: online felületen pontos feladatköröket határozunk meg a jobb átláthatóság és az effektív munka érdekében.

Iroda: Tárgyaltuk az iroda helység alternatív megoldásait is, de egyelőre az ügyet elnapoltuk, mivel több fontosabb ügy és változás áll előttünk. Az iroda változtatása jelenleg kissé felborítaná a munka folyamatát. A jelenlegi iroda nyitva tartásával kapcsolatban eldöntöttük, hogy a szerda és a csütörtöki nap lesz a stabil irodai nap, amikor külső látogatók számár is nyitva leszünk, a többi napokon háttér intézkedések, valamint más alkalmakon való részvétel miatt végett az irodát zárva találhatják. Természetesen egyeztetés alapján mindenkit szívesen látunk az irodában.

III. Legutóbbi alkalmak:

Szilveszter (Tomi) örültünk, hogy egy jó helyen 50 ember együtt lehetett. Köszönjük Császár Andrásnak a szervezést és minden segítőnek az bevetését.

IV. Aktuális ügyek:

- Tárgyaltuk a jelenlegi és a közeljövő anyagi helyzetünket, ugyanis áprilistól anyagilag még nagyobb terhet fog kelleni vállalni a munkaerők fizetéseket illetően.

V. Előttünk álló alkalmak:

- Téli tábor 2016 nagyon jó program alakul, és már indul is a regisztráció.

- I. Ifjúsági istentisztelet – információk a weben.

- Trinity fórum – információk a weben.

- Tárgyaltuk Lengyel Zoltán megkeresését a Bajusztalálkozóval kapcsolatban. Mint szervezet nem tudunk felvállalni.

- Tárgyaltuk Szuri András megkeresését Sítáborral kapcsolatban. Mint szervezet nem vállalunk be, hiszen az ilyen alkalmakat a fiatalok egymás közt meg tudják szervezni.

- Cursillo ezt az alkalmat, mint szervezet nem tudjuk felvállalni, de delegáljuk az egyházmegyei vezetőségnek.

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle