firesz@firesz.sk

2014. január 18. – Változás–Megújulás–Új terv

Időpont:
2015. jan. 18.


"Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes" (Róma 12,1–2).

Már az év elején szerettem volna írni, de még talán nem késő... az új év kapcsán és egy új terv kapcsán... Szerintem alapkérdés, hogy ezt az évet (is) odaszánjuk-e Istennek? Ha igen, akkor szinte szükségszerű, hogy változtatnunk kell magunkon valamit. Nem azért, mert egy új évet írunk, hanem mert emberek vagyunk. De mi nem szeretjük a változást! Rizikó, kérdések, energia, sérülékenység, ismeretlen... Sokkal jobban tetszene maradni a réginél, sokkal kényelmesebb, ismert és jól bevált. De ha Isten akaratát őszintén és teljes odaadással keressük, Ő megmutatja, megnyitja az új ajtót!

Így élem meg én ezt a mostani új stratégiát, amit a Firesz nyugati vezetőségével értettünk és hirdettünk meg.

Lényege: gyülekezetorientáltság.
Jellege: segítsük a helyi gyülekezeteket.
Célja: mindenkinek alakuljon ki helyi közössége, hogy ne csak fireszes alkalmakon tudjunk növekedni, hanem folyamatosan, otthoni környezetben is, hiszen pl. sok tiniről és konfirmandusról van szó, akikért mi felelünk!

Sok kérdés, kétely, energia, de én hálás vagyok az Úrnak, hogy ezt megértette velünk, és bizakodom, hogy áldását adja rá. De azt is tudom, hogy csakis imaháttérrel és emberi odaszánással lesz belőle nagy dolog. Érdemes továbbolvasni a Róma 12. részét. Szeretném még kifejteni hálámat, hogy amerre eddig ismertettem az új tervünket – akár lelkészek, munkatársak, vagy legutóbb HOE holland szervezet tagjai – mindenhol nyitottan és örömmel fogadták azt!

Kérlek hát titeket, szánjátok oda magatokat, és imádkozzatok, hogy Isten készítse elő mindazt, ami kell ehhez! Úgy érzem, Isten már most adja magát ehhez, sok múlik hát rajtunk! Kérjük el Tőle az áldást!

Szeretettel és öleléssel: Süll Tamás

Ui.: 3 PERC az üldözött testvéreinkért!

A következő héten zajlik az ökumenikus imahét, mellékeljük a programot, bátorítunk mindenkit, hogy kapcsolódjatok be!!!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle