firesz@firesz.sk
Avatar

Holland projektek – "Teenage devotion" – egyeztető találkozás

2015. január 13., kedd

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

Nyolc résztvevője volt a szombaton (január 10-én) megtartott délutáni egyeztető beszélgetésnek, melyet a holland HOE szervezet kezdeményezésére tartottak a Firesz – Duna Mente komáromi irodájában. A két holland vendéget, Adré Lichtendonkot és Gerrit van Dijkot Süll Tamás fogadta négy Firesz-munkatárssal (Bugyi Ágnes, Császár Eszter, Fekete Vince, Gyurcsis Júlia) – az alkalmon Sasák Attila kamocsai lelkipásztor is, aki Császár Eszterrel január végén egyházunkat fogja képviselni a HOE által szervezett egyeztető alkalmon (erről bővebben itt).
A beszélgetés fő téma az volt, hogy mi módon lehetne hozzájárulni és segíteni a serdülő korosztályú fiatalokat abban, hogy napi szinten olvasói legyenek Isten igéjének, valamint annak egy egyszerű és aktuális magyarázatának. A legeffektívebbnek egy okostelefonos alkalmazás tűnik, hiszen csak kevesen vesznek elő napi szinten könyvet – de a telefont ma már szinte mindenki használja. A kérdés az, hogy ebben a Firesz milyen szerepet tudna vállalni?
A Firesz – Duna Mente jó ötletnek tartja ezt, szívesen besegít amiben energiája és lehetőségei engedik, így várja a következő szervezési lépést a HOE szervezet részéről.
Eközben röviden ismertettük vendégeinkkel az eddigi ifjúsági missziónkat és alaposabban kifejtettük az új gyülekezetorientált stratégia mibenlétét. Örömüket és reményüket fejezték ki ezeket hallva.
Szó esett a konfirmációs tapasztalatokról és a káté oktatási módszerekről is – ezzel bővebben majd a januári egyeztető alkalom után várható bővebb beszámoló.
Az alkalom után közös vacsorára invitáltuk vendégeinket.
Hálát adunk az Úrnak, hogy ilyen módon is gondoskodik a fiataljainkról, hogy külföldi szervezetek által motiválva lehetünk arra, hogy ne fáradjunk el a módszerek megújításában és az evangélium hirdetésének örömteli szolgálatában a fiatalok között!

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle