firesz@firesz.sk
Avatar

Összefoglaló – 2015/3. vezetőségi gyűlés – Duna Mente

2015. május 4., hétfő

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 4 perc

Újabb lépések egy nagy terv megvalósításában

A Firesz – Duna Mente legutóbbi vezetőségi megbeszélése Galántán ment végbe április 10-én. Az alábbiakban olvashatjátok a megbeszéltek rövid összefoglalóját, valamint az érintett témákban megfogalmazott és eltervezett lépéseket, döntéseket.

Első témánk az országos vezetőségi megbeszélés beszámolója volt, ahol az ÉlesztŐ mellett fontos szerepet kapott az "Alapozó" részleteinek tisztázása, és egy új weboldal kivitelezése. Az idei ÉlesztŐ kiértékelése után kezdett kirajzolódni a 2016-os tábor augusztus eleji időpontja és helyszíne Sátoraljaújhelyen. Meghatározó döntés született a közalapi pályázatot illetően, miszerint országos szinten közös pályázatot tervez a Firesz szervezete. Ami az új stratégiát illeti, Süll Tamás ismerteti a lelkészekkel a lényegét és részleteit a soron következő Pozsonyi Egyházmegye lelkészértekezletén május 4-én, Csicsón, valamint a június elején esedékes berekfürdői lelkésztovábbképzőn. Felmerült az országos szintű ifivezető-képzés gondolata is. A Duna Mente részéről abban egyeztünk meg, hogy a hatékony haladás érdekében újabb munkatársakat szólítunk meg az új stratégiával kapcsolatos projektben összegyűjtött témák kidolgozásához, és mi vezetők is vállaljuk a feladatot. A kidolgozás fő vonalaként a témához kapcsolódó kérdések megfogalmazását és a biblikus szempontok felvázolását határoztuk meg. Emellett megfogalmazódott bennünk, hogy a vezetőség jobb kézként segít Süll Tamásnak az új stratégia és a soron következő Alapozó szervezésében, hogy ne egy emberre háruljon az egész feladat.

Vezetőségi feladatok és szerepkörök

Következő megbeszélnivalónk a szerepek újrafogalmazása volt, amit megegyezés szerint április 17-ig szavakba öntünk és frissítjük a weboldalunkon található információkat. Dióhéjban összefoglalva: Tomi a szerepét megtartja felelős vezetőként és az új stratégia főszervezőjeként, Sanyi figyelmét ezentúl leginkább a 18+ korosztály köti majd le, Zoltán a tinik felé végzett szolgálatba illetve a tagok potenciáljának felfedezésébe veti bele magát. Ági sajnos nem volt jelen, így ő kifejti majd írásban, hogy megtalálta-e magát a szerepében. Júlia munkaidőn belül és kívül képviseli szervezetünket mindennemű alkalmakon, ahol szükséges, és elvállalta a Ki-Belépő alkalom szervezésénél a jobb kéz szerepét, illetve szívére veszi a szolgálatba hívás ügyét, míg jómagam, Szabina, a háttérszálak mozgatórugójaként működök majd: híradás a Kálvinista Szemlében, szülinaposaink megörvendeztetése és munkatársaink megbecsülésének kifejezése lesz a fő feladatom. Júlia még magára vállalta az irodai kötelességek összefoglalását, hogy tagjaink és támogatóink lássák, hogy milyen szerepet tölt be az iroda a szervezet egészének működésében. Végezetül gondolkozunk és imádkozunk a vezetői gárda jövőjéért.

Terveink megbeszélésének gyümölcse :

  • 1 éves terv: az új stratégia beindítása és az esetleges hibák kiküszöbölése
  • 3 éven belül szeretnénk folyamatossá tenni a tinikorosztály természetes átolvadását a fiatal felnőttek közé a Ki-Belépő által és helyi gyülekezetek szintjén működő kisközösségek működtetése, segítése is céljaink közé tartozik.
  • 5-10 éven belül várjuk a Firesz víziójának beteljesülését, miszerint a Firesz országos szinten átöleli és segíti a gyülekezetekben működő ifiket, ahol a fiatalok rendszeresen együtt lehetnek és épülhetnek lelkileg.

Fontos az adatbázis frissítése és átfésülése, hogy naprakész legyen. Ennek érdekében inspirálódunk Julcsi adatbázisából, Júlia ismereteiből, és ha szükséges, tanácsot kérünk pl. a MEKDSZ-től. E téren Sanyi az indítványozó és Szabina a jobb kéz.

Sok kicsi...

Anyagiak terén nagyon hálásak vagyunk, hogy megkétszereződött a személyes támogatói bázisunktól rendszeresen adományként befolyó összeg, ezáltal fenntarthatóbbá vált a működésünk. E téren szeretnénk gyarapodni, de egyúttal megtanulni bölcsen gazdálkodni a kevesebbel is.

A következő vezetőségi megbeszélésre előreláthatóan 2015. május 15-én, Somorján kerül sor.

Senkár Szabina

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle