firesz@firesz.sk

Sunshine, Happiness...

2017. március 23., csütörtök

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

...pálmafák, tengerpart, tenger... hát erről is szólhat az ifjúsági munka! 🙂 ... legalább is a European Youth Ministry Network konferenciájának szüneteiben.

Március 7–9. között Spanyolországban jártam a fent említett konferencián. 18 ország, 56 ifjúsági vezetője az európai ifjúsági munka újragondolását vette célul. Hát nem kis fába vágtuk a fejszénket, de hála a sok és sokszor kemény tapasztalttal rendelkező előadóinknak, a csoportos munkáknak, eredményesen körbejártuk a témát.

Jim, az EXODUS vezetője (ő és Bogyó Andris tartották nálunk a Tanítványképzőt) az elején arra bátorított minket, hogy vigyünk majd haza a konferenciáról pár „mustármagot”, amit majd az otthoni közösségeinkbe be tudunk vinni, elültetni... hát én elhoztam jópárat 🙂 ... hosszú lenne leírni, majd a Munkatársin megosztom veletek 😉 Vagy gyere be az irodába, és mesélek.
Ami engem meglepett és megfogott, hogy inkább a fiatalabb generációba tartoztam 🙂 ... nagyon, de nagyon jó volt látni, hogy mennyi idősebb ember (voltak 70 évesek is) szolgál a fiatalok felé, az ifivezetők felé, úgy, hogy nem maradnak le a legújabb trendekről. Sőt!

Sok mindent bölcsességükből és élettapasztalatukból kifolyólag előre látnak. Hihetetlen, amennyire ég a szívük az ifjúság iránt, az ifjúsági misszió iránt, amennyi energiájuk van és örömük! Remélem, hogy sooook év múlva mi is ilyen tapasztalt, támogató háttér leszünk az ifjúsági vezetőknek! Hogy ott leszünk nekik, mint lelki szülők – a háttérben, de mégis közel, amolyan jó biztonságérzetet nyújtva.

Addig meg mint Krisztus Jézus jó katonái (2Tim 2,3) tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és kitartással fussuk meg az előttünk levő pályát. (Zsid 12,1) Mert az lesz az Atya dicsősége, hogy sok gyümölcsöt termünk, és akkor Jézus tanítványai leszünk (lásd Jn 15,8).

Ó igen... a tanítványság! Ez is egy központi téma volt... de erről majd legközelebb... Adios!

Júlia

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle