firesz@firesz.sk

Munkatársi hétvége

Időpont:
2017. márc. 31.–ápr. 2.

Helyszín:
Betlehem Missziós Központ
Jóka


A munkatársi fő témája a stratégia volt. Júlia lejátszott nekünk egy jelenetet a "300"-ból, melyre alapozva közelebb kerültünk a stratégia fogalmához. Mi is valójában a stratégia? Hogyan alakítsuk ki mi a Fireszben? Egy mozaikszó fejti ki összefoglalóbb jellemzőit: SMART, azaz

  • S – specific (specifikus),
  • M – measurable (mérhető),
  • A – achievable, attractive (elérhető, vonzó),
  • R – relevant (lényeges, helyénvaló),
  • T – time frame (időkeret).

A legtöbb szó nagyobb ívekben a specifikushoz kapcsolható, ezért ezt emelném ki leginkább. Hiszen ahhoz, hogy effektívek lehessünk, meg kell határoznunk, mit is szeretnénk pontosan, hogy energiánkat koncentrált helyre összpontosítsuk. Egy ember ugye nem járhat több szétágazó úton egyszerre, ha eredményt akar elérni. De mégis több feladat vár elvégzésre... ez is igaz.

Ezért kell megtalálni kinek-kinek a maga hatáskörét, hogy egységként többen, több helyen tudjunk hatni: közös célért, összehangoltan (épp úgy, mint a spártaiak). Tisztáznunk kell: ki (kivel, kiért, ki ellen), hol (hol kell hatnunk; hol a mi erődünk, hol tudunk mi magunk is inspirálódni, töltekezni) és mikor. Hogy mikor? Amikor elhívást érzünk Istentől. Részünkről a lényeg ennél a pontnál, hogy ne odázzuk el, merjünk lépni és bízni Istenben, hiszen ha már szánt nekünk feladatot, tudnunk kell, hogy Ő képessé tesz minket elvégzésére.

Végül imaszándékokat fogalmaztunk meg a Fireszért és szétosztottuk őket magunk között, így nemcsak a munkatársin, hanem nap mint nap kérjük Istent azért, hogy az Ő országa már itt közöttünk tudjon növekedni.

Gergely Eszter

Címszavakban a munkatársi hétvége: bátorítás, motiváció, ATOM, gyakorlatias, aktuális, ima, dicsőítés, királyság, hogy vagy, jövőkép, álmok, stratégia.

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle