firesz@firesz.sk
Avatar

Vezetőségi gyűlés 2016/2

2016. február 26., péntek

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 6 perc

A Firesz- Duna Mente vezetősége múlt pénteken, február 19-én Komáromban tartotta vezetőségi gyűlését.

 

A gyűlés menete eképpen zajlott:

 

0. Dicsőítéssel és imaközösséggel kezdődött a gyűlés.

Beszélgetéssel folyt arról, hogy a vezetőség tagjai hol és hogyan épülnek. A hétköznapokban milyen lehetőségeik vannak, van-e közösségük, van-e kihez fordulniuk, ha segítségre lenne szükségük.

Vezetőségi kockák

  1. FŐ PROGRAMPONT: Projektvezetői állás – interjúk kiértékelése

Február elején lezajlottak az állásinterjúk a projektvezetői állásra. A meghallgatásokat Süll Tamás, Édes Zoltán és Kelemen Sándor vezette. A mostani gyűlés során beszámoltak a vezetőség többi tagjának a jelentkezők teljesítményéről, a benyomásaikról. Ezután a vezetőség tagjai egy pontrendszert felállítva szavaztak. Így kialakult egy sorrend, ami alapján értesítve lesznek a jelentkezők.

Az értékélés során felmerült, hogy mind a 4 jelentkező önmagában remek teljesítményt nyújtott, valamint, hogy a vezetőség tagjai mindegyikükben potenciált látnak. Ezért bár csak egy embert lehetett a projektvezető szerepére felvenni, a jövőben mindenképp szeretnék a másik 3 embert is bevonni a Firesz-Duna Mente munkájába.

vezetoségi_warholl_dali

  1. ELŐZŐ GYŰLÉSBŐL:
  • Önkénteseink

Ez a programpont el lett napolva, mivel történt egy kis technikai hiba az adatok begyűjtésénél. A következő vezetőségiig viszont foglalkozva lesz a témával.

 vezetoségi_tükööör

  1. AKTUÁLIS ÜGYEK:
  • anyagiak + támogatói bázis felé történő lépések és az adó 2%-a

Gyurcsis Júlia röviden beszámolt az idei költségvetésről. A továbbiakban arról esett szó, hogy hogyan és kikkel lehetne bővíteni az állandó támogatóink sorát, mivel csak így tudjuk biztosítani a folyamatos fennmaradást. Valamint megkeressük azokat a támogatóinkat, akik tavaly ilyenkor 1 évre vállalták a rendszeres támogatást.

  • Vezetőség “összerázó” hétvégék

Felvetődött egy olyan ötlet Gyurcsis Júlia részéről, hogy a vezetőség tagjai (főként mivel hamarosan új tag is lesz választva) időnként együtt tölthetnének egy-egy hétvégét, ún. teambuilding-ként. Ez a programpont egyenlőre napolva lett.

  • Helyszínek

Arról folyt az egyeztetés, hogy az előttünk álló alkalmak hol lesznek megtartva. A két tinihétvége már biztosan Jókán lesz, az őszi munkatársira viszont más helyszínt kell találni, mivel abban az időpontban már foglalt a jókai missziós ház.

vezetoségi_illuzió

  • Grafika, dizájn, kreatívos(ok) kérése

Gaál Zoltán jelezte, hogy amennyiben a vezetőség rábólint, vállalná, hogy ő legyen a Firesz-Duna Mente dizájnfelelőse. Szeretné, ha egységes lenne a szervezet mindennemű megjelenése. Ezért ő koordinálná, hogy mikor, melyik alkalomra milyen plakát, banner, szórólap, stb. készül. Tervben van egy dizájn-manuál kialakítása is.

A vezetőség hálásan fogadta ezt az ajánlatot, és megbízza Gaál Zoltánt, hogy koordinálja a grafikai kivitelezéseket, bevonva új személyeket. Az eddigi sok profeszionális munkáját pedig hálásan köszöni a vezetőség!

 Gekib - Reformáció 500 / Konfi + 2016. aug. 14-17. / Mentor képzés / Hangoló = a vezető lelki élete

A februári Gekiben több remek lehetőségre is felhívták a figyelmet, többek között erre a két alkalomra:

Ingyenes mentorképzés: 2016.május 24-25., Debrecen (Barnabás csoport)

Hangoló, “A vezető lelki élete”, 2016.május 10-11., Balatonszárszó (Barnabás csoport)

vezetoségi_lenyomat

  • Tanítványozás

A magyarországi Exodus missziós szervezet vezetője, Bogyó András megkeresett minket egy lehetőséggel. Az ő szervezetük kidolgozott egy több hétvégéből álló képzést, ami a tanítványozásról szól. Főként a 17+ korosztálynak ajánlják. A vezetőség egyenlőre napolta ezt a kérdést, mivel valószínűleg az elkövetkezendő időszakban sok időt fog mindenkitől elvenni az ÉlesztŐ szervezése, de később még mindenképp visszatér erre a témára. Remek lehetőségről van ugyanis szó, amivel mindenképp élni szeretnénk.

  • METRO kártya

A ZKSM-m keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy Metro-kártyát igényeljünk. A vezetőség egyhangúlag úgy döntött, hogy élünk ezzel a lehetőséggel.

vezetoségi_miiiii

 4. ELŐTTÜNK ÁLLÓ ALKALMAK:

  • Ifjúsági IT - információk a weben.
  • Trinity Forum -  információk a weben.
  • Tavaszi Munkatársi hétvége + Közgyűlés és választás

2016.márc.18-20., Komárom, előreláthatóan a Ref. Teol. épületéében (Tisztipavilon)

Koordinátor: Édes Zoltán

Az új vezetőségi tag választásával kapcsolatban felmerült kérdéseknek néztünk utána. Az alapszabályzat kimondja, hogy a vezetőség 4 évente van választva. Ezért a márciusban megválasztásra kerülő tagot nem 4 évre, hanem a következő választásig fennmaradó időre (1,5 év) választjuk.

vezetoségi_pontozott

  • Ki-Belépő 
  1. április 8-10.

Koordinátor: Horváth Dávid

  • Tavaszi Tinihétvége

2016.április 22-24.

Koordinátor: Fekete Vince

vezetoségi_film

 

5. MÖGÖTTÜNK LÉVŐ ALKALMAK:

  • Téli ifj. tábor

6. Legközelebi vezetőségi gyűlés:

A tavaszi munkatársi hétvége előtt pénteken, vagy utána vasárnap (márc.18. vagy márc.20.)

vezetoségi_csillanó

 

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle