firesz@firesz.sk

Vasárnapi imaóra – 2013. január 13. – Adoptálj egy...

Időpont:
2013. jan. 13.


Sziasztok,
hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy élesztŐ nevezetű tábor, annak is a legeslegvége, az IT utáni pár perc, amikor is elhangzott egy kérés, hogy imádkozzunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Na és az történt, hogy az ősszel meghirdettek egy családi napot, ahova 630 ember jött el – ez akkora hihetetlenség, hogy nehezen hiszi el, aki ott sem volt. Ez nekem azt mutatja, hogy Istennek semmi, de semmi sem lehetetlen.

Aztán az is történt, hogy ugyanebben az időben nemcsak ezen a területen, de az egész országban, ha nem az egész kontinensen, az emberek már bele vannak fáradva a politikába, az életbe. Változtatni kéne, de hogyan? Mondják ugye, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Egy ember mit is tehetne? De több ember? Ha azt cselekszi(k), amit az Úr mond nekik? Akkor átkelnek a tengeren, leomlik a várfal, víz fakad a sziklából, a vakok látnak, a bénák járnak, a halottak feltámadnak...

S mit mond nekünk az Úr?

Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt” (1Tim 2,1–3).

ADOPTÁLJ EGY POLITIKUST!

Ahelyett, hogy morognánk, kritizálnánk vagy elhatárolnánk magunkat, mi lenne, ha bevetnénk azt az eszközt, amiről az ÚR mondja, hogy működik? Napi öt perc egy általad választott – vagy véletlenszerűen, számítógép által választott – politikusért.

Itt regisztrálhatsz: http://www.adoptujsipolitika.sk/

Én már megtettem – mert hiszek a csodában. És te? Hiszel a csodában? Megteszed a magadét, és várod, hogy Isten is megtegye a magáét? Vagy csak arra vársz, hogy Isten megtegye a magáét?

Most pedig megyek és jól utánanézek a „politikusomnak”, mit él, mire van szüksége és megkérdezem az URat, hogy szerinte mire van szüksége, és azt fogom kérni az életére.

Sok szeretettel és a csodára várva:
Dobai Júlia, azaz Julcsi

ui: a szokásos…

3 perc: az élesztŐ végén elhangzott kérés alapján: szánjunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Mindazokra, akik szintén vágynak az élő Igére, élő közösségre, jóra vivő változásra maguk körül, nem csak pangásra és reménytelenségre. Azokra, akiknek az Úr szintén teljes életet szán, minden emberi nehézség, szociális és jogi helyzet ellenében. Legyen reménységük, hitük és szeretet, amely mindent legyőz.

Tegyük ki a gyapjút, imádkozzunk két éven keresztül heti három percet ezért a területért, ezekért az embereket és nagy hittel várjuk, lessük, örüljünk, mit fog az Úr elindítani! Mert számára semmi sem lehetetlen!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle