firesz@firesz.sk

Vasárnapi imaóra – 2012. november 18.

Időpont:
2012. nov. 18.


Sziasztok,

Egy ideje foglalkoztat egy gondolat. Miért győz le alkalomról alkalomra ugyan az a bűn? Megvallottam már Istennek 100x, megbocsátotta, eltörölte, és amint megkörnyékez a Sátán, tudom mi fog már megint történni. Mint a viccben a szőke nő, amikor meglátja a banánhéjat, és azt mondja "jaj ne, megint el fogok esni!". Várjunk csak.. Most akkor nem vagyok szabad? Isten hazudott, vagy mi van?
Ezen gondolkodva eszembe jut gyerekkoromból a Gragon Ball. Az első néhány részben volt egy rész, amikor Krillin egy óriási, iszonyatosan büdös ellenféllel -Bacteriannal- küzdött. Majdnem elvesztette a harcot, annyira elviselhetetlen volt a bűze. Egyszer csak Son Goku odakiáltott neki, hogy: "Krillin! Csak képzeled a szagot, hiszen nincs is orrod!" Puff. Krillin feleszmél hogy ez milyen igaz, és egyetlen rúgással leteríti Bacteriant.
Valahogy így van ez velünk is, meg a visszatérő bűnökkel. Valós hatalmuk már nincs fölöttünk, hiszen Jézus vére már megtisztított. A Kísértőnek viszont, ha sikerül elhitetnie velünk, hogy továbbra is hatalma van életünkben, akkor nyert ügye van.

A Róma 6:11-15-ben ez áll: „Ezért tehát ti is azt tartsátok magatokról, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a Krisztus Jézusban. Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak. Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek. Hiszen a bűn nem fog uralkodni rajtatok, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt éltek. Mit tegyünk tehát? Vétkezzünk, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt élünk? Szó sincs róla!”

Imádkozzunk azért, hogy ezt fel tudjuk ismerni, és erőért, hogy ellen tudjunk állni, és meg tudjuk harcolni a hit harcát!

Az IMAsarok csapata nevében:
Szabó Andris

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle