Vasárnapi imaóra – 2012. július 15. :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

Vasárnapi imaóra – 2012. július 15.

Időpont:
2012. július 15. 21.00, vas


Map Unavailable

Vasárnapi imaóra témája: Személyes bizonyság

Kedves Imádkozó Testvérek!

Sokan nagyon várták már ezt az idilli időszakot: a nyári szünetet. A diákok, hogy megpihenhessenek a tanulástól (meg a tanároktól) a tanárok meg, hogy megpihenhessenek az egész évi hajtástól (no meg a diákoktól) 🙂

Ilyenkor aztán van idő egy kicsit gondolkodni is -sajnos tényleg csak kicsi. Ahogy visszanéztem az elmúlt tanévre eléggé elszomorodtam. Persze a hittanon átvettük amit akartunk, na de… Ha őszinte vagyok be kell látnom, hogy az utolsó hónapokban, nem volt több mint bármilyen más óra. Sajnos sokszor így vagyunk a hitéletünkkel is. Nem különbözik életünk a világi emberek életétől… (Gondolataink, szavaink, tetteink…) Sokszor belenyugszunk abba, hogy elfogadnak bennünket annak akik vagyunk és így éljük a magunk hívő kis életét -magunknak. Megvan a hívő „kapcsolatrendszerünk”, összejövünk, építjük egymást, kör emaileket küldözgetünk stb. Szóval minden rendben megy hívő berkeken belül csak a kívülállók számára maradunk elérhetetlenek, meg láthatatlanok. Legalábbis a reménységünk. Pedig nekik van a legnagyobb szükségük Jézus szabadítására. A minap olvastam a 23 perc a pokolban c. könyvet. Hát… ha csak 5 percet átélnénk abból amit a könyv írója bizonyára sokkal komolyabban vennénk a Jézusról beszélést, megtérésre hívogatás szolgálatát. Merthogy ez lenne a lényeg. De jobban értékelnénk, a Jézushoz való tartozásunkat is.

Javaslom imádkozzunk azért, hogy az ÚR indítson, és adjon szívünkbe tüzet, szánkba szavakat a táborokban, otthon egyaránt, hogy a személyes beszélgetések válhassanak személyes bizonyságtételekké. Adjunk hálát a Szent Lélek Istennek, hogy gyarló szavainkat felhasználva Ő viszi végbe azt a változást, amire mi képtelenek lennénk.

A jövő héten kezdődik a Barsi Egyházmegye gyermektábora, imádkozzunk azért, hogy az Úr adjon vezetést a vezetőknek. 🙂

Isten áldjon Benneteket!

Szeretettel Jónás

Még senki nem szólt hozzá...