firesz@firesz.sk

Vasárnapi imaóra – 2012. december 30. ˜– Visszatekintés

Időpont:
2012. dec. 30.


Kedves Imádkozók!

Az év zárásához közeledve sokan összegeznek, visszatekintenek. A nagyobb cégek, vállalkozások számításokat végeznek, osztanak, szoroznak, értékelnek. Gyülekezeteinkben is elhangoznak majd a legfontosabb történések, a kiemelt statisztikai adatok, legkiemelkedőbb események, alkalmak, melyekért hálásak lehetünk.

Személyes életeinkben sincs ez másképp. Új élethelyzetek, élmények, események, örömök, bánatok. Fel tudjuk őket sorolni, elmesélni, megosztani. Mindezekből sok minden látványosan, mások szeme előtt zajlott le.

Fordítsuk most figyelmünket azokra a dolgokra, amelyek a láthatatlan lelki világunkban történtek. Beszélgessünk az Úrral az együtt töltött évünkről, adjunk érte hálát Neki…akár a következő kérdések alapján:

-         Mi újat mutatott meg nekem magából az Úr?
-         Milyen helyeket jártam be Vele együtt?
-         Milyen igéket tanított meg nekem? (fel is jegyezhetjük őket)
-         Milyen kalandokba hívott el?
-         Mennyi időt töltöttünk el együtt?
-         Melyik találkozásunk volt a legemlékezetesebb?

FELADAT: Aki teheti, vegye elő a 2012-es évi igéjét, vigyük az Úr elé és kérjük el a 2013-as évre is az Ő Szavát személyesen!

„Aki hálával áldozik az dicsőít engem, és aki az útra vigyáz annak mutatom meg Istennek a szabadítását" (Zsoltárok 50,23).

3 perc: az élesztŐ végén elhangzott kérés alapján: szánjunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Mindazokra, akik szintén vágynak az élő Igére, élő közösségre, jóra vivő változásra maguk körül, nem csak pangásra és reménytelenségre. Azokra, akiknek az Úr szintén teljes életet szán, minden emberi nehézség, szociális és jogi helyzet ellenében. Legyen reménységük, hitük és szeretet, amely mindent legyőz.

Tegyük ki a gyapjút, imádkozzunk két éven keresztül heti három percet ezért a területért, ezekért az embereket és nagy hittel várjuk, lessük, örüljünk, mit fog az Úr elindítani! Mert számára semmi sem lehetetlen!
Áldott közösséget az Úrral és áldott Új Esztendőt az imasarok szolgálói nevében,
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle