firesz@firesz.sk

Tinitábor 2023 – Tükörkép

Időpont:
2023. aug. 6–12.

Helyszín:
Oáza sv. Filipa, Jánosrét (Lúčky)
Lúčky

 

📢 Már csak 6 napig tudtok kedvezményesen regisztrálni az idei Tinitáborra!

#tinitábor2023 #tinitábor #jánosrét #earlybird #regisztráció #firesz #református #keresztyén #felvidék #gyertektiis

Közzétette: Firesz - Duna Mente – 2023. június 4., vasárnap

„Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre.” 1Kor 13,12a

Idén sem maradhat el a tinitábor – de újdonság, hogy a megszokottnál egy nappal többet lehetünk együtt egy számunkra teljesen új helyszínen. Ha tini vagy, ha szereted a vidámságot, ha szeretnél Istenről még többet hallani, akkor ez a tábor neked szól! Ne maradj le a nyár legizgalmasabb hetéről. Mi már alig várjuk a találkozást!

Ajánlott korosztály: 13–18 év

 


 

Hogy milyen volt a tábor? 😎

Hosszas visszaszámlálások után végre eljött ez a hét, a Tinitábor, amit mindannyian kirobbanó izgalommal vártunk. Tudtuk, hogy változásokkal az életünkben fogunk hazatérni.

Az egész vasárnap kezdődött, amikor a partybusszal elindultunk Jánosrét felé. Már a buszút is átadta a Firesz és a tábor áldott hangulatát. Mikor megérkeztünk, szemügyre vettük a helyszínt. Először nagyon rosszul hangzott, hogy 12 lánynak kell osztoznia 1 fürdőszobán, TÜKÖR NÉLKÜL – és a létszám végül még tovább növekedett, tehát kilátásaink egyre rosszabbodtak. Spoiler: tényleg olyan rossz volt, mint amilyennek elsőre tűnt. Szerencsére segített helyzetünkön a sok program, a dicsőítés és a jó társaság. A héten rengeteg program várt ránk iszonyú sűrűn, ami olykor megnehezítette a dolgunkat, olykor pedig elvette a figyelmünket a rossz gondolatoktól.

A tábor szerda este a csúcspontjára ugrott Jonatán tanításával és a sok azt követő könnyel. Csütörtök este mindez csak fokozódott, mikor Erzsébet megnyílt előttünk, és majdnem mindannyian megtértünk. Ott már biztosak voltunk benne, hogy nem úgy megyünk haza, mint ahogyan jöttünk. Ekkor már érzékeltük, hogy a tábor lassan véget ér.

Eleinte a dicsőítéseken kevesen énekeltek, majd Gábor megemlítette, hogy a dicsőítés valójában Istenhez szóló ima. Innentől kezdve az összes táborozó hangját lehetett hallani. Langi és a többi vezető jelenetekkel szemléltette az éppen aktuális igét, amit így sokkal könnyebben megértettünk és szívünkbe zártunk.

Hálával tartozunk az összes vezetőnek, amiért kitartóak voltak, az elvállalt mentorbeszélgetesekért és azért, hogy saját magukon keresztül közvetítették Isten szeretetét. Végezetül egy igével zárnánk:

„Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,6–7)

Csécs Enikő, György Abigél

◈◈◈

Az idei tábor kicsit más volt, mint a többi. Többen voltunk, új vezetők voltak, több helyről jöttek emberek. Az előző két táborba úgy mentem, hogy magas elvárásaim voltak és eléggé féltem attól, hogy mit fognak gondolni rólam mások. Az idei ebből a szempontból teljesen más volt, úgy jöttem, hogy tudtam mi vár rám: éneklés, jó kedv, beszélgetés sok ismerőssel és baráttal – csak a legfontosabbat felejtettem el: Istent. A tábor előtt elég rossz volt a közérzetem és ez a tábor segített rátalálni az egyetlenre, aki segíthet: Istenre.

Langschadl Illés

 

0. és 1. nap, szombat–vasárnap

Előkészítő nap, érkezés.

2. nap, hétfő

Csapatzászló, az élet játéka.

3. nap, kedd

Önkénteskedés.

4. nap, szerda

Túra, workshopok.

5. nap, csütörtök

Csapatjátékok, néptánc.

6. nap, péntek

Röpi, számháború, kérdezz-felelek.

7. nap, szombat

Búcsúzás.

Csoportképek

…egy király társaságról!

 


 

És hogy milyen volt tavaly? Nézd meg a képeket és a beszámolókat itt 👇🏻
https://firesz.sk/programok/tinitabor-2022/

Regisztrálok

A regisztrációhoz először egy fiókot kell létrehozni a résztvevő adatinak megadásával, ezután válik láthatóvá a jelentkezés a Tinitáborba. A létrehozott fiókba újra bejelentkezve lehetséges lesz a regisztráció bármelyik későbbi Firesz-alkalomra is a személyes adatok újbóli megadása nélkül.

Hogy mi mindenre számíthatsz? Biztos, hogy lesz sok játék, nevetés, beszélgetés, egymásra és Istenre figyelés. Szeretünk együtt énekelni, számháborúzni, métázni, sportolni, túrázni, egymást megismerni. A vezetők jó fejek, és csak néhány évvel idősebbek, szóval még tisztán emlékeznek rá, hogy milyen volt tininek lenni. Ha szeretnél új ismerősöket szerezni vagy azt sem tudod, hogy azt hogy kell csinálni, akkor itt a helyed – innen senki nem megy haza barátok nélkül!

Hogy miért küldje gyermekét pont ebbe a táborba? Mert a vezetők olyan fiatalok, akik keresztyén értékrend szerint igyekeznek élni az életüket, és valljuk, hogy Isten nélkül elveszettek lennénk ebben a világban. Mert megmutatjuk a fiataloknak, hogy a Biblia üzenete 2023-ban is releváns. Mert a Firesz egy olyan közeget biztosít a tinik számára, ahol az Ön gyermeke is bátran kiléphet a komfortzónájából és biztonságos környezetben kockázatok nélkül feszegetheti a határait – miközben életre szóló élményekkel gazdagodik.

Hogy miből áll egy nap a táborban? A program naponként változó, de hadd álljon itt illusztrációként egy fiktív napirend:

 • 7:30 Ébresztő, reggeli torna
 • 8:00 Reggeli, reggeli áhítat
 • 9:00 Dicsőítés, témafelvetés
 • 10:30 Csoportos beszélgetés
 • 12:00 Ebéd
 • 13:00 Pihi
 • 14:00 Hogyan olvassuk a Bibliát?
 • 14:30 Workshopok
 • 16:00 Röpibajnokság
 • 18:00 Vacsora
 • 19:00 Dicsőítés, bizonyságtételek
 • 21:30 Sötét bújócska
 • 22:30 Tábortüzes napzárta, takarodó

💶 Részvételi díj

 • Early bird kedvezményes regisztráció június 11-ig:
  • kőépületben és faházakban: 120 €
  • sátorban: 90 €
 • Teljes áron június 12-től július 16-ig:
  • kőépületben és faházakban: 135 €
  • sátorban: 100 €

Firesz – Duna Mente-tagok 10%-os, testvérek 25%-os kedvezménnyel vehetnek részt a táborban. A regisztráció véglegesítéséhez a jelentkezést követő egy héten belül meg kell érkeznie hozzánk legalább a tábordíj felének. A sátrazáshoz mindenki saját magának biztosítja a felszerelést.

A tábor tényleges egy főre eső szervezési költsége meghaladja a 170 €-t, melyet támogatóink segítségével sikerült lecsökkenteni. Amennyiben módukban áll további fiatalok táborozását támogatni, adományaikat köszönettel fogadjuk.

Amennyiben a részvételi díj gondot okoz, kérünk, a regisztrációnál bátran jelöld be a „Támogatást kérek” négyzetet, és mi felvesszük veled a kapcsolatot.

Regisztrálok

🚌 Utazás

A helyszínre buszt tervezünk indítani Komárom irányából fejenként 15 €-ért, amit a regisztrációnál tudsz igényelni. A busz útvonalát a jelentkezőkhöz igyekszünk igazítani majd.

👕 Tinitábor merch

A regisztrációnál jelezheted, ha szeretnél tinitáboros pólót vásárolni, és ezzel is támogatni az alkalom megvalósulását. A póló ára az igénylések függvényében változhat, de várhatóan 15 € körül alakul majd.

Visszamondási feltételek

A befizetett részvételi díjat a korlátozott férőhelyek miatt nem áll módunkban visszafizetni, viszont ha valamilyen okból nem tudnál eljönni, küldd el az egyik barátodat magad helyett. Ez alól kivétel, ha:

 • a rendezvény elmarad – ebben az esetben a teljes részvételi díjat visszatérítjük
 • a résztvevő betegség miatt nem tud részt venni, és ezt orvosi igazolással tudja bizonyítani – ebben az esetben a befizetett részvételi díj 50%-át tudjuk visszatéríteni

További információkért kövessetek minket FacebookonInstagramon, vagy keressetek a tabor@firesz.sk e-mail címen

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle