firesz@firesz.sk

Tavaszi munkatársi hétvége

Időpont:
2019. márc. 15–17.

Helyszín:
Betlehem Missziós Központ
Jóka

 

 

Közösségépítés. Vízió. Lelki megerősödés. Munkacsapat – és csapatmunka. 🙂

Ezen a hétvégén továbbvisszük azokat a munkafolyamatokat, amelyeket az októberi munkatársin indítottunk el, a Firesz – Duna Mente új szervezési struktúrájára alapozva. Lesz a munkacsapatoknak is lehetősége a közös munkára, ahol kiértékelhetik az eddigi munkát és megbeszélhetik, hogyan tovább. Egy rövid közgyűlésre is szakítunk időt – megválasztjuk képviselőnket az országos Fireszbe, és meghallgatjuk a múlt évről szóló beszámolókat.

Ha szeretnél mindebben aktívan, tálentumaidat is kamatoztatva részt venni, várunk téged szeretettel!

Munkatársi hétvége után

Újabb év, újabb munkatársi, ezúttal kissé lazábban, inkább informatív, mintsem tárgyaló jelleggel. Beszámolni azért van miről!

Az első nap teljes egészében a testi-lelki hangolódásról szólt. Elsőként megismerkedtünk a 2019-es év fő szervezési tematikájával, a hitelességgel, majd egy kis játékkal kellően újratöltöttük a hétvége reményében eltunyult testünket vérrel. Egy ízletes vacsora, pár bátorító mondat és egy kis dicsőítés után nyomban ki is dőltünk.

Szombat reggel Szabó Andris bátorító áhítata után megindult a beszámoló- és ötletbörze. Elsőként Édes János és Chrén Veroni beszéltek a nemrégiben lezajló lelkészértekezletről, melynek keretein belül a Firesz – Duna Mentét képviselték. Ezzel meg is nyílt a hétvége (és valószínűleg az egész év) egyik fontos témája, a Firesz és az egyház kapcsolata.

Ismertetve lett Verbók Noémi egész éves élő könyvtár ötlete is, a "Forró csoki velem", bár az ötletgazda személyes jelenléte nélkül ez egyelőre csak nagy vonalakban lett tárgyalva.

Ebéd után a munkacsoportokra vándorolt a reflektorfény. A csapatok külön-külön megvizsgálták eddigi teljesítményüket, felismerték gyengeségeiket, és azok tudatában a jövőbeli terveket is farigcsálni kezdték. Születtek többek közt ötletek a Firesz sajtószerepének kibővítéséről, de a jelek szerint az újabban eltünedező promóciós videók is rövidesen ismét rajtvonalhoz állhatnak. A produktivitás zárásaként még meghallgattuk a MRE Zsinati Ifjúsági Irodájának vezetőjét, Bedekovics Pétert, aki bemutatta az iroda működését, és megosztotta velünk pár érdekes meglátását az ifjúsági munkával kapcsolatban.

A hétvége természetesen nem csak a munkáról szólt. Rengeteget nevettünk, imádkoztunk és énekeltünk, belefért egy istentisztelet is, valamint szombat délután a ĽUDOVÔ önkéntesprogram szellemében Kelko Viktort is megleptük egy kis ajándékkal odaadó munkájáért és állandó segítségéért.

Vasárnapra a Nap is kisütött, pozitív lezárással megajándékozva a hétvégét. A magam részéről kíváncsian várom a további fejleményeket, alkalmakat, és a következő munkatársit, melyen remélhetőleg rengeteg beszámolnivalónk lesz.

Kulcsár Gábor

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle