firesz@firesz.sk

Szívvel - Lélekkel

Időpont:
2021. okt. 15–17.

Helyszín:
Betlehem Missziós Központ
Jóka

 

 

A munkatársi hétvége képekben

Beszámoló

Szép színes októberben szép színes munkatársi hétvégét tartottunk Jókán. Jó volt belépni az ismerős helyszínre így hosszabb idő eltelte után, lehuppanni a lépcső alatti kanapéra, minden jókai táborok legközpontibb helyére, ahol már annyiféle téma terítékre került az évek alatt, csak úgy spontán. Ez alkalommal pedig körünkben üdvözölhettük a Firesz keleti régiójának képviseletében Görög Lászlót, a Firesz – Abaúj-Zemplén elnökét is.

Na, de nem csak a megjelent harmincegynéhány színes egyéniség miatt nevezhető „színesnek” a hétvége. Vendégünk, Bogyó Andris és felesége, Mari jóvoltából ránézhettünk önkéntességünk árnyalataira; négy színű legókockából építettünk magunknak mementót: ki és/vagy mi indított el bennünket a szolgálatban, hitéletünkben, vagy éppen erősített meg, amikor lankadtunk. Teret kaptunk rá, hogy visszatekintsünk a saját megtett utunkra, és foglalkozzunk azzal, hogy hogyan is nézünk az elkövetkező időre, mint önkéntesek. Közelebbről megismerhettünk egy nagyszerű eszközt az ifimunkában: az exodusos többlépcsős programot ifis csoportok számára. A vezetőség pedig elénk tárt néhány újítást a jövőre nézve, ami a stratégiát és eseményeinket illeti. Megalakul(t) például egy új munkacsoport, amely a tinialkalmak szervezéséért lesz felelős.

Nem maradhatott el a jövő év tervezése sem, ami szokatlan módon indult: kiscsoportokban játszhattunk el a gondolattal, hogy akár hogyan is nézhetne ki az évünk. Persze mindezt közös nevezőre kellett hoznunk végül. Az előre beharangozott közgyűlésen pedig szavaztunk éves programról, választási rendről.

A három nap során többen is kipróbálhatták, milyen az, amikor ennyi emberre kell teríteni, ennyi ember után kell mosogatni. Voltak „visszaesők” is, akiknek annyira megtetszett ez a szolgálat, hogy folyton a konyhában lebzseltek. Mi többiek ennek csak örültünk. 

Vasárnap az istentiszteleten önkéntesként is aktuális útravalót kaptunk, majd elgondolkodhattunk azon, mit is viszünk magunkkal a lelki hátizsákunkban. 

Délután aztán a szokásos búcsúzkodás után útnak indultunk végül. Remélhetőleg mindenki vitt mindent az útitáskájában, amit hozott is. (Habár egy fél pár csíkos zokni a pakoláskor még ott hányódott az előtérben, tehát e reményünk nem teljesülhet maradéktalanul. Jelenleg az irodai laptoptáska zsebében várja találkozását másik felével. Akinek inge, azaz zoknija, vegye magára!)

Összességében elmondható, hogy egy mozgalmas hétvége van mögöttünk, amelynek nyomai többek között a 2022-es éves programban lesznek tetten érhetőek. 

Adjon Isten erőt minden önkéntesnek, szolgálónak, áldja meg alkalmainkat és hozzon megújulást résztvevőink és mindannyiunk életébe! 

Ági

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle