firesz@firesz.sk

Szilveszteri alkalom fiataloknak

Időpont:
2009. dec. 31.–2010. jan. 1.

Helyszín:
Nagymegyeri református gyülekezet

Drága Fiatalok !
Elsősorban engedjétek meg, hogy a Firesz Duna Menti Területi Egysége nevében áldásokban gazdag, és Isten közelségével megáldott 2010-es évet kívánjunk Nektek és szeretteiteknek! Az óévbúcsúztatónk egy Úrtól megáldott alkalom volt, elcsendesedéssel, áhítattal, énekléssel, morzsaszedegetéssel, játékkal... Ilyen volt számomra
2009. december 31-e estje......

Véget ért a 2009-es év. Tudom, hogy mindenki tudja, de valahogy el kellett kezdenem a beszámolót.. 🙂 December 31-én, fél hatkor megszólalt a csengő: megérkeztek a komáromi ifisek. Ettől kezdve aztán nem volt megállás, mert csak jöttek és jöttek a szilveszterezni vágyók, hál' Istennek elég szép számban. Aztán volt istentisztelet, éneklés, vacsora, éneklés, áhitat, időbeli csúszás (de már ez is szinte a program része...), volt éves Firesz-beszámoló, éneklés,
morzsaszedegetés figyelhettünk egymásra, tudatosulhatott bennünk minden, amiért hálásak lehetünk a múlt éven végigtekintve. Majd éjfélvárás következett, ezután koccintás, és a sok szájról elhangzó "boldog új évet kívánok". Tűzijátéknézés, petárdázás (én csak az óljaikban reszkető kutyákat sajnáltam), igehúzás, imaközösség (kimondott és halkan elmondott imákkal); játék, beszélgetés és beszélgetés és beszélgetés... És eljött a hajnal, és egyre több lett a távolba révedő, üveges tekintet, és a széken bóbiskoló ünneplők közül sokan a hazamenetel vagy az alvás mellett döntöttek. De mindez csak felsorolás. Az egésznek nem lett volna értelme, ha nincs ott Az, Akié minden, Akinek a kezében tudhatjuk az egész évet, az egész életünket (ha odatesszük). Aki az egész alkalom Főszervezője volt: Istené a dicsőség! Áldott 2010-es évet kívánok Mindenkinek!
Valami elmúlik, valami elkezdődik... na jó, ezt bizonyára mindenki ismeri. Ugyanúgy volt a múlt évvel is. Elmúlt, jött helyette másik. Néha jó kicsit megálni, visszapillantani a múltba... És a szilveszter jó alkalom volt erre. Jó volt ezt a napot, jobban mondva éjszakát, barátokkal tölteni a Firesz találkozón. És gondolom senki se bánta meg. Mindenki megtalálhatta, amit kereset. Áhitat, énekek, imadságok, egy kis idő elgondolkodni, hogy miért vagyunk hálásak, meg persze megterített asztalok is voltak.  És ami nem szokott más találkozókon lenni: Boldog új év kívánás, koccintás, egy kis tűzijáték. Játékokkal és hosszú beszélgetésekkel eltelt az éjszaka. Idő mentével néhányan közülünk elmentek aludni vagy haza. Mindegy hogy hol köszöntöttük az első reggelt az évben, de hálásak lehetünk az Úrnak, hogy részt vehettünk ezen az alkalmon is, és Ő vele köszönthettük az új évet.
Tomi
VALAMI ELVESZETT / VALAMIT MEGTALÁLTAM !!!!
- Elveszett egy zöld  derékalj (karimatka),ha megtaláltad jelezz vissza! Egy női sapka maradt a közösségi teremben (fekete, színes mintákkal).
Aki felismerte sapkáját, vagy megtalálta a  derékaljat, az jelentkezzen ezen az
e-mail címen: dunamente.kapcsolat@firesz.sk
köszönjük

néhány kép az alkalomról:
http://picasaweb.google.com/andris.szabo/Szilveszter#
http://galeria.cserkesznet.sk/v/csapatokkepei/marcelhaza/LZkep/2009/refSzilv/
http://picasaweb.google.com/zsofi15/Szilveszter2009?authkey=Gv1sRgCL-EvP_M78WgUA#

Mint ahogy a múlt évben is, most is január 29-e és  február 1-e között Jókán
téli tábort szervezünk, melynek témája: „Gazdálkodj okosan!”.
Hogyan sáfárkodjunk az idővel, pénzzel, vagyonnal, testünkkel, tálentumainkkal
úgy, hogy olyan életet éljünk amilyenről Böjte Csaba mondta ezt : "Mi magunk
legyünk az ajándék!"  Nagyon reméljük, hogy sikerül időt szakítanod, és
eljössz. Néhány napon belül küldjük majd a további részleteket is! Addig is
szép januári napokat kívánunk!

a Firesz munkatársak nevében:
Császár Krisztína, Császár András, Kis Lukács

Avatar

admin

Map Unavailable
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle