firesz@firesz.sk

Őszi tinihétvége – HitLS élet

Időpont:
2019. nov. 8–10.

Helyszín:
Betlehem Missziós Központ
Jóka

A tinihétvége egy hétvége, amelyet a rég nem látott ismerősökkel és persze Istennel töltesz el. De gondolom, ezt ti is tudjátok.

Mikor megérkeztem pénteken Jókára, csupa ismerős arc fogadott, aminek nagyon örültem. Egyből a nyakamba ugrottak és üdvözöltek. Voltak, akiket nem ismertem, de az este folyamán őket is sikerült megismernem a játékok közben. A játékok után vacsoráztunk egy jót. Ezután dicsőítés következett. (Bevallom nektek, ez volt a kedvenc részem.) Itt Istent dicsérő dalokat énekeltünk, amik fantasztikusak voltak. A dicsőítéseken kívül részt vettünk áhítatokon, csobeszeken (ezek csoportos beszélgetések), játékokon, volt egy meglepetés program is, ami nekem nagyon tetszett és még sok más. Esténként a kanapékon kiterülve beszélgettünk és hülyéskedtünk.

És akit esetleg eddig nem sikerült megismerni, azt itt biztosan megismertem. Nagyon jó volt a hangulat és mindig volt téma, amíg nem jöttek a vezetők, hogy menjünk aludni.

Másnap 7.30-kor felkeltünk. Utána áhítat, ahol láthattuk Isten Insta storyját vagy feltöltődhettünk. Ezt a reggeli követte. Majd Ádám tartott nekünk előadást arról, hogy milyen kapcsolatunk lehet Istennel. Ezután dicsőítés és csobesz következett. Aztán megtöltöttük a bendőnket és jött a meglepetés program. Itt egy bonyolult játékot játszottunk, de jót szórakoztunk. Ezenkívül voltunk csokievő bohócok melltartóban, voltunk pirosak, sárgák vagy kékek. A játékok után pedig dicsőítés és áhítat következett. Este még énekeltek a többiek, de sajnos én ezt átaludtam...

Másnap reggel reggeliztünk és áhítaton vettünk részt. Ezután készülődtünk IT-re (istentisztelet), ami 10.30-kor kezdődött a faluban. Templom után visszatértünk a szállásra és ebédeltünk. Ebéd után összepakoltunk és könnyes búcsút vettünk egymástól. Ez volt talán az egészben a legrosszabb.

Miért jó a tinihétvége?

Szerintem a tinihétvége egy hihetetlenül jó alkalom új emberek megismerésére. Nagyon kedvesek és aranyosak itt az emberek. Emellett megismerheted Istent. Megtudhatod, ki is ő valójában. Megtanulhatsz sok-sok új éneket és hasznosan töltheted el szabadidőd. Én csak ajánlani tudom.

Mikla Bence

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle