firesz@firesz.sk

Őszi munkatársi

Időpont:
2017. okt. 20–22.

Helyszín:
Alistáli református gyülekezet
Alistál

Az őszi munkatársi hétvégére Alistálon került sor, ahol kiértékeltük az év alkalmait és a jövő évet is elkezdtük tervezni. A munkatársin sor került a tisztújításra - a közgyűlés megválaszotta a következő 3 évre a vezetőségi tagjait és az ellenőrző bizottság tagjait is. 

 

,,Nagyon nehéz a munkatársi hétvégét összefoglalni pár mondatban, hisz olyan sok minden történt. A hétvége előtt sok minden járt a fejemben: kérdések (jó sok), elképzelések, tervek, szerettem volna ezeket félretenni, de nem sikerült, talán Isten okkal helyezte ezeket a szívemre 🙂 Pénteken volt lehetőség átgondolni mit jelent számunkra  a szolgálat, miért jó önkéntes munkatársnak lenni és mosollyal az arcunkon visszaemlékeztünk a régi alkalmainkra is.  A szombat és a vasárnap az én szemeimmel a kiértékelésről (múlt), a döntésekről (jelen), a tervezésről (jövő) szólt, és mindez meg volt fűszerezve sok bátorító gondolattal. Szeretem ezeket a hétvégéket, mindig tanulhatok valami újat, és felidézhetem milyen nagy ereje van az imának és, hogy Isten mindent kézben tart, minket és az alkalmainkat is. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a lehetőség, hogy szolgáljunk mások felé, mindenféle formában és mértékben érkezik." Veronka

 

,,Ezt a munkatársit már nagyon vártam, mert akkor még úgy volt, hogy ez lesz az utolsó Fireszes alkalom az évben, amin részt tudok venni. (Azóta kiderült, hogy tudok menni tinihétvégére is. :))

Mi értünk oda legelőször, úgyhogy bepillantást nyerhettem az ilyen alkalmak helyszínének elkészítésének nehézségeibe és örömeibe is. A pénteki napot vacsorával indítottuk, majd beszélgettünk az önkénteskedésről és a szolgálatról, de én ekkor már nagyon fáradt voltam, ezért nem igazán tudtam figyelni a beszélgetésre.

Másnap, szombaton volt a legfontosabb program, a tisztújító közgyűlés. Délelőtt meghallgattuk az előző elnök beszámolóját, majd néhány szót szóltak a leköszönő elnökségi tagok. Ezután kezdődött a „választás”, ahol jelöltek engem is elnökségi tagnak, de végül nem választottak meg. Ezután megválasztottuk az ellenőrző bizottság tagjait is.  Ebéd után meghallgattuk a beszámolókat az előző évről. Itt nekem is jutott egy kis feladat, amikor a Csillagpont imasátráról volt szó, amit mi csináltunk. Este elkezdtük tervezni a 2018-as eseménynaptárt. Sokáig nem jutottunk sehova, ezért úgy döntöttünk, hogy tartunk egy imaközösséget. Ez mindenkit nagyon feltöltött. Személy szerint egy nagyon jó élményt éltem meg, mert úgy éreztem, hogy lelkileg mindenki összekapcsolódik, és együtt újult erővel tudunk a célra figyelni. Ez a programtervezés eltartott egészen vasárnap hajnali fél 3-ig.

A vasárnapi nap az ÉlesztŐ jegyében telt, megbeszéltük, hogy ki mit szeretne csinálni. Beszéltünk arról, hogy kiket szeretnénk megszólítani és erre milyen eszközök állnak rendelkezésre." Ákos

 

Ha csatlakozni szeretnél Te is az ÉlesztŐ szervezésébe, akkor ne habozz, írj nekünk az eleszto@firesz.sk mailcímre 🙂

És íme néhány kép a hétvégéről:

 

 

 

Ha van ötleted, kérdésed, véleményed a Firesz - Duna Mente működésével és aktivitásával kapcsolatban, itt a helyed.

Ha neked sem mindegy, mi lesz a környezetben élő fiatalokkal, itt a helyed.
Ha neked sem mindegy, milyen lesz a jövő évi program, itt a helyed.
Ha neked sem mindegy, milyen lesz az életed, itt a helyed.
Ha szeretnéd, hogy még több fiatalhoz jusson el az evangélium, még többen tapasztalják meg Isten szeretetét, itt a helyed.
Ha megy a szervezés, vagy éneklés, vagy zenélés, vagy rajzolsz, vagy fényképezel, vagy videózol, vagy megy a beszéd, vagy még nem tudod, miben vagy jó, itt a helyed 🙂

A munkatársi programja:

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle