firesz@firesz.sk

Őszi munkatársi 2019

Időpont:
2019. okt. 11–13.

Helyszín:
Fireszke Gyermek-, Ifjúsági és Konferenciaközpont
Bátorkeszi

 

Beszámoló

Az idei Őszi munkatársi hétvégére Bátorkeszin került sor. Mint minden ősszel sorra kerülő munkatársi hétvégének, ennek is a következő év programjainak megszervezése volt célul kitűzve.

Mint efféle irányzatú eseményen először való résztvevő bevallom, tartottam az egésztől. Tartottam az elvárásoktól, a hangulattól, a hozzáállásoktól. Kételkedtem magamban, pedig biztos voltam benne, hogy segíteni szeretném a Firesz – Duna Mente által szervezett eseményeket. Csomó aggodalom és kétely nyomott egyre lejjebb, aztán eszembe jutott egy levél, amit a két évvel ezelőtti Tinitáborban Zsuzsóka írt nekem, mikor szintén emiatt bátortalanodtam el. Úgy döntöttem, Isten kezébe helyezem a félelmeim. Tudom, Vele bármit elérhetek, amiről tudja, hogy jó nekem és szolgálok vele.
A kapun megújult erővel, minimum 100 kilót magam mögött hagyva léptem be. Ha a társaság nem a megszokott tizenévesek voltak is, de a melegség, a komfortos otthonérzet az változatlan.
Innentől kezdve próbáltam/próbáltuk követni a "nagyokat", akik tapasztaltan járják már a szervezés, tervezés útjait. Jó volt a "kulisszák" mögül is látni a dolgokat.
A szombat reggelt Acsay Jonatán indította előadásával a kegyelemről.
Szó esett aznap délelőtt az Exodusról, illetve az Ifjúsági Vezetőképzőről, ami igencsak felkeltette a figyelmem.
A nap folytatásaként Édes Zoltán beszélt nekünk a hitről. Ezt követve bevezetőkkel meg is kezdődött a 2020-as év programjainak kiokoskodása. Ennek tükrében megújult, színes eseményeknek nézhetünk majd elébe.
Mindemellett bemutatkozásra kerültek a munkacsoportok, azok tagjai és feladatai. Megemlítésre kerültek azoknak sikeres, illetve sikertelen ötletei, kísérletei.
A Nagy Timi vezette játékok nagy sikert arattak. A sok fáradt résztvevőt új erővel töltötte fel, szórakozással egybekötve épült a csapat.
Személyes kedvencem mindig a hosszú, mély dicsőítés, amiből itt sem volt hiány. A dicsőítő csapat szintén csodás volt.
A hétvége egyébként remek hangulatúra sikeredett, rengeteget nevettünk és beszélgettünk. Ha el is fáradtunk, feltöltöttük egymást. Rendkívül effektív és gyümölcsöző eseményt tudhatunk magunk mögött.
Köszönöm, hogy tapasztalhattam, valami újnak lehettem a részese, amiben továbbra is aktívan kapcsolódok majd be.

„Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére.” (Róma 15,7)

Fazekas Lili

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle