firesz@firesz.sk

Munkatársi 7vége

Időpont:
2018. okt. 12–14.

Helyszín:
Alistál, imaház
Alistál

"Mert szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek, vagyis, hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által." (Róm 1,11-12)

A 2018-as Őszi munkatársi hétvége egyik fő célja az volt, hogy a jövő évi alkalmak megszervezése mellett a Firesz – Duna Mentét, mint csapatot is összhangba hozza és továbbfejlessze. Éppen ezért az első 24 órát Nagy Timi jóvoltából a csapathatékonyság témájának körbejárásával töltöttük, mely egy izgalmas játékban csúcsosodott ki. A célja az volt, hogy egy egyszerű feladatsoron keresztül felhívja a figyelmet a csapattagok közti kommunikáció és feladatmegosztás fontosságára.

A játék végeztével Gyurcsis Júlia ismertette az újonnan bevezetni kívánt „munkacsoportokat”, melyek célja a szervezet hatékonyságának növelése lenne. Eszerint külön csoport foglalkozna az ötleteléssel, a kommunikációval, a dicsőítéssel vagy éppen a logisztika és a technika állandó problémájával. Ez a módszer főként a 2019-es évben fogja lefutni próbakörét, és remélhetőleg nagyban megkönnyíti majd a szervezéseket.

Nagy Timi arra is felhívta a figyelmünket, hogy minden sikeres szervezet mögött egy minden tag számára világos cél áll, így mielőtt nekifoghattunk volna a konkrét programok szervezésének, előbb a Firesz – Duna Mente általános célját kellett megfogalmaznunk. Ez a vártnál sokkal nehezebbnek bizonyult, hiszen ez a közösség mindenki számára mást jelent. Végül azonban sikerült megállapodni a következő célkitűzésnél: „Krisztus tanítása alapján hatással lenni a fiatalokra, és megtérésre hívni őket.”

Ennek tükrében megkezdődhetett a szervezkedés. A 2019-es program első nagyobb állomása a Téli tábor volt, melynek megcélzott korosztálya ugyan kisebb-nagyobb vitákat szült, végül azonban egyértelműen sikerült megegyezni abban, hogy mind a 18 év felettiek, mind a pihenni vágyó vezetők számára egy tartalmas élmény lesz. A tinialkalmak a vezetők átlagéletkorának várható szabadesése ellenére nagyrészt a szokványos ütemben kerülnek majd megrendezésre. A Tinitáborral kapcsolatban érkezett egy javaslat, hogy akár országos szervezésű is lehetne, a többi régió fiataljaival karöltve. Indítványozva volt a munkatársi hétvégék számának növelése is, ám az Exodus ifivezető-képzője iránti érdeklődés miatt végül a megszokott tavaszi és őszi alkalmaknál maradtunk.

A hétvége egyébként pazar hangulatban telt. Rengeteget nevettünk, ha testileg nem is, de lelkileg sikerült feltöltődnünk, azt pedig külön öröm volt látni, mennyire civilizált módon zajlanak a megbeszélések. Néha ugyan kissé elszabadultak az érzelmek (elvégre mindannyiunk számára fontos ez a szervezet), de Isten végig ott ült közöttünk, és nem hagyta, hogy a személyeskedés a szolgálat útjába álljon. Kissé talán fárasztó, de rendkívül tanulságos és (véleményem szerint) produktív hétvége volt.

 

Kulcsár Gábor

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle