Munkatársi 7vége :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

Munkatársi 7vége

Időpont:
2018. október 12. 17.00, pén–2018. október 14. 16.00, vas

Helyszín:
Alistál, imaház
Alistál

Loading Map....

Mert szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek, vagyis, hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által.” (Róm 1,11-12)

A 2018-as Őszi munkatársi hétvége egyik fő célja az volt, hogy a jövő évi alkalmak megszervezése mellett a Firesz – Duna Mentét, mint csapatot is összhangba hozza és továbbfejlessze. Éppen ezért az első 24 órát Nagy Timi jóvoltából a csapathatékonyság témájának körbejárásával töltöttük, mely egy izgalmas játékban csúcsosodott ki. A célja az volt, hogy egy egyszerű feladatsoron keresztül felhívja a figyelmet a csapattagok közti kommunikáció és feladatmegosztás fontosságára.

A játék végeztével Gyurcsis Júlia ismertette az újonnan bevezetni kívánt „munkacsoportokat”, melyek célja a szervezet hatékonyságának növelése lenne. Eszerint külön csoport foglalkozna az ötleteléssel, a kommunikációval, a dicsőítéssel vagy éppen a logisztika és a technika állandó problémájával. Ez a módszer főként a 2019-es évben fogja lefutni próbakörét, és remélhetőleg nagyban megkönnyíti majd a szervezéseket.

Nagy Timi arra is felhívta a figyelmünket, hogy minden sikeres szervezet mögött egy minden tag számára világos cél áll, így mielőtt nekifoghattunk volna a konkrét programok szervezésének, előbb a Firesz – Duna Mente általános célját kellett megfogalmaznunk. Ez a vártnál sokkal nehezebbnek bizonyult, hiszen ez a közösség mindenki számára mást jelent. Végül azonban sikerült megállapodni a következő célkitűzésnél: „Krisztus tanítása alapján hatással lenni a fiatalokra, és megtérésre hívni őket.”

Ennek tükrében megkezdődhetett a szervezkedés. A 2019-es program első nagyobb állomása a Téli tábor volt, melynek megcélzott korosztálya ugyan kisebb-nagyobb vitákat szült, végül azonban egyértelműen sikerült megegyezni abban, hogy mind a 18 év felettiek, mind a pihenni vágyó vezetők számára egy tartalmas élmény lesz. A tinialkalmak a vezetők átlagéletkorának várható szabadesése ellenére nagyrészt a szokványos ütemben kerülnek majd megrendezésre. A Tinitáborral kapcsolatban érkezett egy javaslat, hogy akár országos szervezésű is lehetne, a többi régió fiataljaival karöltve. Indítványozva volt a munkatársi hétvégék számának növelése is, ám az Exodus ifivezető-képzője iránti érdeklődés miatt végül a megszokott tavaszi és őszi alkalmaknál maradtunk.

A hétvége egyébként pazar hangulatban telt. Rengeteget nevettünk, ha testileg nem is, de lelkileg sikerült feltöltődnünk, azt pedig külön öröm volt látni, mennyire civilizált módon zajlanak a megbeszélések. Néha ugyan kissé elszabadultak az érzelmek (elvégre mindannyiunk számára fontos ez a szervezet), de Isten végig ott ült közöttünk, és nem hagyta, hogy a személyeskedés a szolgálat útjába álljon. Kissé talán fárasztó, de rendkívül tanulságos és (véleményem szerint) produktív hétvége volt.

 

Kulcsár Gábor