LÉLEKzetvétel 2019 :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

LÉLEKzetvétel 2019

Időpont:
2019. augusztus 21. 16.00, sze–2019. augusztus 24. 14.00, szo

Helyszín:
Stredisko PRAMEŇ
Častá

Loading Map....

Családos hangulatkép

 

Szerda. Pakolás. Elférünk a kocsiban? Minden megvan? Alszik majd a gyerek, vagy üvölteni fog? Megtaláljuk egyből, vagy tekeregni fogunk?

Délután 16:00. Megérkezés a célponthoz. Csesztén hideg van.  És minden zöld. És békés. Virágok az asztalon. Gyorsan regisztrálunk, és irány a szoba. Tényleg csak mi fogunk itt lakni? Hiszen ez nagyon szép. Otthonos és tiszta. Kipakolunk. Lassan belülről is megérkezünk.

Odakint és idebent öröm az arcokon.  Rég nem látottak és új ismerősök.  Finom vacsora.

Esti dicsőítés.  A gyerekek kint játszanak. Vigyáznak rájuk. Váratlanul ér, hogy teljesen jelen tudok lenni végre valahol. Felszabadulás. Sírás. Öröm. Közösség.

Az előadások témája nagyon aktuális. Mit jelent nekem a közösség, az istentisztelet, az egyház? Hogyan, mitől tudok otthon lenni benne? Hogy tudom mások számára is otthonossá tenni? Püski Dániel Péter első levelén keresztül beszél a saját gyülekezetalapítási tapasztalatairól. Szeretem, hogy minden oldalról megvizsgáljuk a kérdést, és hogy figyel. Sokat kérdez. Sokat kérdezünk.

Délután akad, aki túrázik, vagy megnézi Vöröskő várát, és van, aki a homokozót túrja. Beszélgetések mélységről és magasságról. Kicsi patak a tábor alatt. Az erdő csendje. Komollyá fajuló barátságos focimeccs. Fagyűjtés, tábortűz, špekačky, szétkent dinnyelé a padlón és a mohó kis arcokon. Gyerekek rohangálnak mindenütt: a hatalmas sportpálya körül, a homokozóban, a büféasztal körül.

Este hullócsillagból is jut egy, élő könyvből is néhány.  Másképp telik itt az idő, valamitől nagyobb súlya van, mindenre épp elég. De másnap már szombat. Pakolni kell. Dudorászom. Valahogy beragadt a fejembe, pedig eddig nem is szerettem, hogy „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok”…

Jónás Vaszily Tímea

 

 

 

 

 

Beszámoló

Az idei Lélekzetvételen Püski Dániel debreceni református lelkész vezetésével a hívő emberek számára megkerülhetetlen témával, a gyülekezettel (közösséggel) foglalkoztunk. Az előadó elsősorban Péter első leveléből és a saját gyülekezetplántálási tapasztalataiból merített. Csoportos beszélgetések helyett rendhagyó módon együtt maradva, az előadóval beszélgettünk a témáról és saját tapasztalatainkról. Ezek során nyilvánvaló volt, hogy a résztvevőknek fontos az élő gyülekezet és hajlandóak megkeresni a módját, hogyan tehetnének érte. A táborra jellemző volt a vidám gyerekzsivaj, de az éjszakába nyúló társasjátékozás és beszélgetések is. Ez után a hét után talán szétszóródtunk sokfelé, mint a Péter korabeli gyülekezetek, de a tanultak alapján nekünk is elménket felkészítve meg kell keresni a helyünket a közösségünkben.

Pallag Gergely

 

2 hozzászólás

 1. Szegi Szabolcs szerint:

  Sziasztok, a felnőtt szállások miben különböznek? Miért van két ár?
  Előre is köszönöm a választ,
  Tisztelettel,
  Szegi Szabolcs

  • Firesz – Duna Mente iroda szerint:

   Kedves Szabolcs!
   Köszönjük kérdésed!

   A tábordíj attól függ, hogy milyen szállástípusról van szó: van olyan szállástípus, ami saját fürdőszobás (szoba a főépületben, vagy faház), ez esetben 60 euró a tábordíj, és van olyan, ami fürdőszoba nélküli (faház). Ebben az esetben pedig 54 euró a tábordíj. (Ez utóbbi esetben közös zuhanyzó áll rendelkezésre.)

   Üdvözlettel,
   Szabó Ági,
   regisztrációs csapat