LÉLEKzetvétel :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

LÉLEKzetvétel

Időpont:
2015. július 9. 16.00, csü–2015. július 12. 14.00, vas

Helyszín:
Kopárhegy
Kopárhegy

Loading Map....

lelekzetvetel_fb

Őszintén szólva mérsékelt lelkesedéssel és nem túl nagy elánnal indultam el a LÉLEKzetvételre. Tudniillik egy gondolat bántott engemet, vagy nem is egy gondolat, hanem inkább egy bizonyos kór lett úrrá rajtam a legutóbbi tavaszi táborozásom után, melynek tünetei: előadás csömör és általános szkepticizmus a keresztény táborok iránt.

Ezért “LÉLEKeztem” fel nagyon, mikor láttam, hogy a tábor, egy alkalmat kivéve, előadásmentes lesz, délelőttönként egy-másfél órás csobeszekkel, melyeket egy össznépi összefoglaló zár. Ismeretlen koncepció volt ez számomra, de azonnal szimpatikus lett. És nem csak szimpatikus, hanem egy jó elgondolás, nálam legalábbis működött és érdemes vele kísérletezni. Így kettőből egy aggály azonnal el is hárult, na de mi volt a másodikkal? A tábornak ebben is sikerült pozitív hatásokat kifejtenie. Ha nem is vetem bele magam a táborozásba, legalább az elidegenedés lejtőjén sikerült megakasztania a tova csúszásban. Azonban, hogy ez a tábor érdeme vagy a társaságé, még magam sem tudom.

Mindenesetre egy rendkívül frissítő és relaxáló Kopárhegy 2.0 volt ez, és ezenkívül biztos vagyok benne, hogy mindenki megkapta a maga kis és/vagy nagy segélycsomagját odafentről.

Sidó Gergely

 

Nekünk, nagyon jó volt ez a Lélekzetvétel! Most voltunk először így együtt Firesz táborban, Mátyásunk 9 hónapos lesz. Volt közös program, Igére figyelés, Bibliatanulmányozás, bizonyságtételek, dicsőítés, beülŐ kávézgatni / kekszezni / beszélgetni.

Volt egy csomó szabad is, beszélgettünk, kávéztunk, lehetetett sportolni, túrázni. Nekünk – kisgyerekes családként – tökéletesen megfelelt az arány a kötelező és szabadon választható, pihenés és hitbeli és baráti időtöltés között.

Olyan jó, hogy a gyereke is ott lehettek a közös alkalmakon! Első este többeknek szokatlan volt, de aztán mindenki megszokta, sőt dícsérte, élvezte a családias együttlétet! Szóval igen jól éreztük magunkat!

Mátyás élvezte a többi gyerek társaságát: voltak heten, a legnagyobb most megy iskolába, a legkisebb pedig 3 hónapos volt. Nagyon inspiráló neki mindig a nagyobb gyerekek mozgása, tevékenykedése, érdeklődése, játékai. Jó volt, hogy a fiatalok közül többen is el-elvitték játszani a gyerekeket. Egyszerűen tetszett, hogy a fiatal családok nincsenek háttérbe szorulva, hanem részei lehettek az egésznek, meg a fiatalok is szokták, milyen is lesz a közös imádság, dicsőítés majd otthon, a családi körben, mikor majd eljön az ideje és nekik is lesznek csemetéik.

Érdekes volt megtapasztalni, hogyan változnak, érnek az emberek, hisz voltak olyanok, akiket már tizenvalahány éve ismerek, s családosként sok mindent tanít nekik az Úr a családjukon keresztül is. Vasárnap pakolás közben mindketten a férjemmel morogtuk az orrunk alatt, hogy maradnánk még szívesen akár egy hetet is…

A szervezőknek pedig ez úton is szeretnénk megköszönni, hogy lehetővé tették, hogy együtt legyünk az Úr előtt!

Julcsi

Ez volt a programunk:

Csütörtök
16.00 Érkezés, regisztráció
18.30 Vacsora
19.30 Tábornyitás, Ismerkedés
20.00 Esti dicsőítés + Ki volt Józsué
Szabad program

Péntek
7.00 Reggeli hegyi ima (választható)
8.45 Reggeli
9.45 Gyülekezés
10.00 Csoportos beszélgetés (Józsué 1)
11.30 Téma összefoglaló – Józsué 1
12.30 Ebéd
14.00 Túra
18.30 Vacsora
20.00 Esti dicsőítés + áhítat
Szabad program

Szombat
7.00 Reggeli hegyi ima (választható)
8.45 Reggeli
10.00 Csoportos beszélgetés (Józsué 7)
11.30 Téma összefoglaló – Józsué 7
12.30 Ebéd
14.00 Sport + szabad foglalkozás
18.30 Vacsora
20.00 Esti dicsőítés + áhítat
Szabad program

Vasárnap
8.30 Reggeli
9.30 Tábori istentisztelet
12.00 Ebéd

1 hozzászólás

  1. […] Az illetékesek röviden beszámoltak az előttünk álló alkalmak szervezési hátteréről (Lélekzetvétel, Tinitábor, Csillagpont, […]