firesz@firesz.sk

Konfirmandus hétvége

Időpont:
2010. ápr. 30.–máj. 2.

Helyszín:
Gyülekezeti imaház

Egy újabb áldott alkalom KÉPEKBEN:

http://picasaweb.google.com/104519623253085355504/FIRESZ7vegeAlistal?authkey=Gv1sRgCK3sn8r62t6mqAE&feat=content_notification#

 

KONFIRMANDUS-HÉTVÉGE 2010

Kedves Fiatalok!
Szeretettel tájékoztatunk Benneteket és kedves szüleiteket, hogy amiképpen az már az év elején meghirdetésre került (a Fiatal Reformátusok Szövetségének Duna Mente szórólapján), az elmúlt évekhez hasonlóan 2010. április 30 – május 2. között újra egy ún.: konfirmandus-hétvégére, egy rövidebb táborra kerül sor, melynek az alistáli gyülekezeti ház ad otthont.
A konfirmandus-hétvége központi témája a „SZABADSÁG” lesz. (A következő témákat járjuk körül a Biblia és hívő emberek segítségével: Mi a szabadság? Tudjuk-e, megtehetjük-e, hogy függetlenítjük magunkat Istentől, szülőktől, izmusoktól, a tömeghatástól, stb.? Lehet-e korlátok nélkül élni? Mi az ára az Istentől való függetlenségünknek és mi a jutalma a tőle való függésünknek? A szabadság egyenlő a szabadossággal? Lehet-e korlátok, betegségek, stb. között élve szabad valaki? Akit az Isten szabadít meg, az lesz valósággal szabad! De hogyan történik mindez?)
A tábor pénteken du. 15.30-tól kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget, előreláthatóan 13.00 órakor. A vezetők lelkipásztorok, gyermek- és ifjúsági munkások, teológusok. A szabadság témájának feldolgozásában Nt. Csuka Margit, börtönmisszióban tevékenykedő lelkipásztor lesz a segítségünkre, a vasárnapi evangelizáció szolgálatát Dányi-Nagy Márió V. évfolyamos teológus végzi Budapestről. Az előadásokat, áhítatokat, s a többi foglalkozást Fogarasi Tünde Csilla, Édes János, Krechňák Dezső, Varga László, Kis Lucia és Vámos Béla vezetik.
A programban lesz előadás, beszélgetés, sport, áhítat, filmvetítés, keresztyén rövidfilmek vetítése, áhítatok, evangelizáció, keresztyén zene, énektanulás, jó idő esetén szalonnasütés a kavicsgödörnél, játékok, és a vasárnapi evangelizációs jellegű istentiszteleten pedig fizikai és lelki értelemben is börtönből szabadult, egykori rabok fognak bizonyságot tenni arról, hogyan szabadította meg őket Jézus Krisztus.
A gyülekezeti ház a falu közepén, a református és a katolikus templomok között található, melyhez nagy kert, tábortűzre kialakított hely és új sportpálya is tartozik.  A gyülekezeti ház tetőbeépítésében többágyas szobákban külön lesznek elszállásolva a fiúk és lányok. A földszinten konyha, étkezőrész, valamint egy nagyobb közösségi terem található. Napi háromszori étkezést biztosítunk meleg ebéddel. A hideg reggelit és vacsorát magunk készítjük. (Ehhez mindennemű élelmiszer-felajánlást szívesen fogadunk). Kérjük, hogy hálózsákot vagy párnát, ez esetben lepedőt is mindenki hozzon magával. Ezen kívül hozzatok magatokkal Bibliát és jegyzetfüzetet. A tábor ára 22.- EUR.
A közösen töltendő hosszú hétvége nem titkolt célja többek közt az, hogy református fiataljaink mind jobban összeismerkedjenek, s elmélyüljön bennük a gyülekezethez tartozás érzése és mindezeken felül még jól is érezzék magukat együtt.

Kérjük a tisztelt szülőket, lelkipásztorokat, hogy a fiatalok oda- és hazavitelét szervezzék meg egymás között. Jelentkezni, bővebb információt kérni Vámos Bélánál, a 0907 300 600-as mobilszámon, vagy a vamosbela@gmail.com elektronikus címen lehet. Életetekre Isten gazdag áldását kérve, maradok tisztelettel:

Vámos Béla
lelkipásztor, a tábor vezetője

Avatar

admin

Map Unavailable
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle