firesz@firesz.sk

Imaéjjel 2022

Időpont:
2022. okt. 21–22.

Helyszín:
Alistál Református Egyházi Alapiskola
Dolný Štál

„Vidáman, örömmel teli szívvel...”

Nagy öröm és boldogság volt számomra, hogy idén ismét megrendezésre került az imaéjjel. Egy évvel ezelőtt pontosan az akkori imaéjjelen éreztem először Isten közelségét és azt, hogy jó helyen vagyok, ezért kíváncsian vártam, hogy az idei alkalom milyen érzéseket kelt majd bennem. Meg kell hagynom, hogy a szervezők ez alkalommal sem okoztak csalódást számunkra.

Érkezésünk után lehetőségünk adódott beszélgetni a már régóta nem látott barátainkkal, vezetőinkkel. Hogy egy kicsit egymásra hangolódjunk, egy számomra új ismerkedős játékkal kezdtük az alkalmat. Itt is beszélgethettünk, és különböző érdekességeket tudhattunk meg egymásról. Amikor már mindenki kellőképpen megéhezett, következhetett a vacsi, ahol különféle kenőkkel, finomabbnál finomabb sütikkel, teával és kávéval vártak minket.

Ezután Erdélyi Anita vágfarkasdi lelkipásztor tanítását, bizonyságtételét hallgathattuk meg a békességről. Számomra nagyon érdekes és elgondolkodtató volt, sokat tanultam belőle és nagyon tetszett az is, hogy mi is bekapcsolódhattunk saját tapasztalatainkkal a beszélgetésbe.

Következett egy szuper dicsőítés, ahol a Crux zenekarral együtt dicsérhettük az Urat. Ezt egy interaktív program követte, amelyen lehetőségünk volt jobban megismerni egymást, illetve elgondolkodtató kérdéseket vesézni ki magunkkal és Istennel kapcsolatban. Egy kisebb szünet után egy hosszabb dicsőítésre került sor a Firesz Duna Mente vidám csapatával. Számomra egy nehezebb héten ez jelenti a feltöltődést, tehát nagyon élveztem!

A napot a „forgószínpad” nevű programmal zártuk, ahol elmélyülhettünk Istenben, valamint lehetőségünk volt imádkozni nemcsak saját kéréseinkért, hanem mások szívügyeiért is. Ezt már csak a csendesedés követte, ami után persze kicsit beszélgettünk még lefekvés előtt.

Másnap reggel egy picit fáradtan, de egy újabb szuper napra készen állva keltünk, és reggelivel indítottuk a szombatot. Cseh Lajos teológus reggeli áhítata után a Firesz – Duna Mente junior csapatával dícsőíthettünk. Nagy öröm volt látni azt, hogy ilyen tehetséges fiatalok vesznek minket körül és ilyen nagy odaadással csinálják azt, amiben jók. Az alkalom végéhez közeledve egy reggeli tornán vehettünk részt, aminek végére garantáltan mindenki felébredt. Az alkalmat a Kaptár Band Juniorhoz csatlakozva vidáman és örömmel teli szívvel zártuk.

Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen az alkalmon, és egy ilyen szuper közösség, már-már család részese lehetek. Izgatottan várom a következő találkozást!

 

Nagy Dóra

 

 

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle