firesz@firesz.sk

III. Ifjúsági találkozó – Sportnap

Időpont:
2013. szept. 28.

Helyszín:
Református templom és sportpálya

ifitalalkozok2013_3_fb

Sportnap Nemesócsán, ahova nem csak a sport miatt volt érdemes eljönni. 😉

Egy személyes beszámoló:

2013. szeptember 28-at írunk. Reggel van. Alig bírok kikászálódni az ágyból, testvéreim ráznak fel, hogy siessek, máris indulunk Nemesócsára. Kábaságomban még el is kezdtem gondolkozni, hogy miért is megyünk Ócsára, majd mikor eszembe jut, hogy sportnap van, hirtelen azon kapom magam, hogy nagy lustaságomban azt nyögtem ki: „Én bizony nem megyek.” Ám amint kimondtam, rögtön meggondoltam magam, és elhessegettem az itthon maradás gondolatát is, hisz egy sportnapot semmi pénzért sem hagynék ki.

Gyorsan fölkaptam magamra a ruhám, magamba dobáltam valami reggeliszerűséget, és már robogtunk is húgommal és bátyámmal a 63-ason Nemesócsa felé. Bár hűvös volt, kellemesen frissítő hatással volt rám a csípős reggeli levegő.

Megjöttünk. Sorra jelentek meg az ismerős arcok, a megérkezése után pedig rögtön kosárlabdaparti szerveződött – csak úgy döngött a palánk.

Bevezető, néhány ének és csapatépítő játék után fejest ugrottunk a sűrűjébe – majdnem mindenki kezében megfordult a métaütő, de a többiek sem unatkoztak; röp- és kosárlabdával foglalhatták le magukat. Miután mindenki kifáradt a sok loholásban, együtt láttunk neki a sok szendvics elfogysztásának.

A kiadós falatozás után újból a tornateremben gyűltünk össze, ahol Gazdag József tartott egy tömör, de mégis életszerű előadást, melyben a fociból vett példáit levetítette a mi hétköznapi életünkre. Egyszerű volt, mégis nagyszerű!

Később csapatok formálódtak focira, röpire és kosárlabdára – nagy bánatomra a floorball elmaradt, így a foci mellett tettem le a voksom, de azt hiszem, hogy mindannyian jól szórakoztunk, bármit is sportoltunk.

A maradék elfogyasztása után úgy gondolom, hogy egy tartalmas, de nagyon-nagyon rövid (nekem mindamellett még eléggé kimerítő) napot tudhattunk magunk mögött. Nagymamám azt szokta mondani, mikor megemlítem, hogy ifitalálkozóra megyek: „Menj csak, oda jó helyre mész.” Azt hiszem, jó helyen voltam. KLB

Ez volt a programunk:

7.30     Firesz busz indulás – jelentkezési ív kitöltése – ki melyik sportra menne
9.00     érkezés a sulihoz – kezdés áhítattal
9.30     Sport  (méta, tollaslabda, florball/kosárlabda)
12.00   ebéd
12.30   Gazdag Jóska előadása: Tanítvány és mestere a sportban (is)
13.30   Sport (foci, röpi, kosárlabda/floorball)
17.00   záró áhítat
17.30   indulás haza

 

Megtalálsz bennünket a Facebookon is!

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Map Unavailable
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle