firesz@firesz.sk

Ifjúsági találkozó – Örök élet

Időpont:
2010. febr. 27.

Helyszín:
Nagysallói református gyülekezet
Nagysalló

Téma: „Segítség!!! Megtértem?!” – Örök élet

„Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: URam, URam, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Mt 7,21)

A legutóbbi ifjúsági találkozót Nagysallón tarthattuk meg egy kellemes kora tavaszi napon a Barsi Egyházmegyével karöltve.
Ilyennek élte meg a találkozót két megkérdezett fiatal részvevő:

„A februári ifjúsági találkozó, amelynek a témája az örök élet, Nagysallón volt. Ismét szép számban gyűltünk össze, hogy együtt figyelhessünk az Úrra. A társaságban akadtak számomra eddig ismeretlen arcok is, de az ismerkedős játék alkalmat adott, hogy legalább egy kicsit közelebb kerüljünk. A témához kapcsolódóan láthattunk egy rajzos áhítatot, és egy színdarabot. Ezek felhívták a figyelmünket, hogy mennyi mindenben keressük a boldogságot: keményen dolgozunk, hogy legyen sok pénzünk, mert az mindent megold, az alkoholt választjuk, hogy a gondokat elfelejtsük, vagy épp keresünk egy társaságot, kapcsolatot, ahol elterelik a gondolatainkat a problémákról. Mindezt pedig csak azért, mert valaki ezt tanácsolta, és mert mások is így csinálják. Lehet elejével még úgy is tűnik, hogy ezek a dolgok működnek, viszont csak akkor lehetünk tartósan boldogok, ha Jézust hívjuk be az életünkbe. A csoportos beszélgetéseken megoszthattuk egymással tapasztalatainkat, és gondolatainkat a témáról. Persze énekeltünk is, és sok finomsággal is kedveskedtek nekünk. 🙂 Mindezért pedig dicsőség az Úrnak!” Záhorszky Zsuzsóka (Dunamocs)

„A nagysallói találkozó nagyon tanulságos volt számomra és jó hangulatban telt el. Tanulságos azért volt, mert Szabina előadása rámutatott arra, hogy hiába van bármennyi pénzünk, barátunk, hiába szórakozunk, amennyit csak akarunk, ha nem adunk helyet Istennek életünkben, végig ott lesz szívünkben az üresség. A színdarab is hasonló témájú volt, jók voltak a karakterek, és a színészeink is jól alakították ezeket. Megtudtuk, hogy a mai fiatalok többsége jobban szereti az úgymond ricsajjal teli életet, és ezért nem hallhatják meg Isten hangját, ha szól hozzánk.” Domonkos Dávid (Dunamocs)

 

Köszönet a vendéglátó Barsi Egyházmegye vezetőségének és lelkipásztorainak, hogy helyet és zökkenőmentes körülményeket biztosítottak ez alkalomnak. Külön örülünk azon lelkipásztoroknak és ifjúsági vezetőknek, akik buzdították, és el is hozták gyülekezetük ifjait!

Avatar

admin

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle