firesz@firesz.sk

Ifjúsági találkozó és tisztújító közgyűlés

Időpont:
2009. okt. 24.

Helyszín:
Komáromi református gyülekezet
Komárom

Nagytiszteletű Lelkipásztorok, Kedves Fiatalok!

A Fiatal Reformátusok Szövetsége Duna Menti Területi Egységének vezetősége nevében, annak elnökeként tisztelettel és szeretettel tudatom, hogy a soron következő ifjúsági találkozót megelőzően (túra a Gerecsébe), 2009. október 24-én, 9.00 órai kezdettel a Komáromi Református Egyházközség gyülekezeti termében megtartjuk az éves rendes közgyűlésünket, mely jelen esetben egyben tisztújító közgyűlés is.

A közgyűlés után - ahogyan azt a lelkészi hivatalok számára megküldött szórólap is mutatja – egy túrára kerül sor a Gerecse hegységbe, melyre a közgyűlés után indulunk a határ túloldalán lévő komáromi vasútállomásról, reménység szerint 11.10 órakor.

A Firesz Duna Menti Területi Egysége által működtetett alkalmak célja, hogy a gyülekezetekben zajló ifjúsági munka mellett lehetősége lehessen református fiataljainknak egymással is közösségben lenni, egymás hite által épülni, egymás gondjaira, terheire közösen megoldást keresni. Istennek hála, az utóbbi időben egyre több fiatal, s élő hitű fiatal is látogatja ezeket a havonta megrendezésre kerülő ifjúsági alkalmakat, s próbál hívogatni, illetve megnyerni másokat is Krisztusnak. Külön megemlítést érdemel felvidéki fiataljainknak a magyarországi Csillagpont nevű ifjúsági találkozón való imasátras szolgálata.

Kérjük, lehetőség szerint mindkét készülő alkalmat hirdessék meg a fiatalok között, hogy egyre több fiatal csatlakozhasson egyetemes egyházunk hivatalos ifjúsági szervezetéhez, és azok alkalmaihoz.

Az alábbiakban mellékelem a tisztújító közgyűlés napirendi pontjait:

1.      A közgyűlés megnyitása, a napirendi pontok ismertetése
2.      A FIRESZ DTE helyzetének és eddigi munkájának ismertetése
3.      Az új vezetőség megválasztása
4.      A közgyűlés berekesztése

Szolgálatukra és életükre Isten gazdag áldását kérve, maradok tisztelettel:

Vámos Béla

          a DTE elnöke

A túra helyett filmklub volt, amin egy rendkívül jó és érdekes filmet néztünk meg. A címe " Csodakrumpli" . Ajánlom mindenkinek a figyelmébe. A film után beszélgettünk, sok érdekes dolog került fel a hittel és az életünkkel kapcsolatban. Hiszem azt hogy az Úr gondot visel rólunk, és ezek a találkozók is kitűnő alkalmak hitbeli gyarapodásunkhoz.
Csabi
Gondoltam míg frissek az élmények, tollat ragadok (km...billentyűzetet:), és megosztom gondoltaimat Veletek. A nap úgy kezdődött, hogy : eső.....eső....esőőőő....eső....eső....eső....A túránk sajnos kimerült abban, hogy kigyalogoltunk a buszmegállóig, (ill. hazagyalogoltak sokak), de így is Isten egy NAGYON áldott alkalmat készített számunkra, amiért nagyon nagyon nagyon hálásak lehetünk, és én vagyok is. Volt egy hivatalos, olyan közgyűléses rész, ahol sikerült megtalálnunk a közös nevezőt:) Buzdítok mindenkit, hogy imádkozzunk a választott vezetőkért, hogy Isten áldja meg munkájukat, és adjon nekik sok sok bölcsességet a szolgálat elvégzéséhez!!!
Vámos Béla kezdeti áhitatából megragadó volt számomra, hogy Jézus az egyetlen út az Atyához, és ezt az Ajtót nem kerülheti meg senki. A Csodakrumpli c. film megnézése után is azok a gondolatok jöttek elő, hogy mennyire fontos a
mindennapi kapcsolat Istennel, az Ő Lelke által, Lelke vezetésével élni a mindennapi harcokat. Bíztattuk egymást, hogy merjünk nagyokat álmodni...DE az ige tükrében, és a Lélek tükrében megvizsgálva azokat - ne a magunk hadserege legyünk, hanem jó eszközök Isten kezében, akár bizonyságtételről, akár krumpliültetésről van szó!!!!:)
A mai nap vége felé még "Beugró"-ttunk a játékokba is, meg Tornyot másztunk (KÖSZÖNJÜK A KISÉRETET) - jah....ez is a túra része volt:) és még istentiszteletre is eljutottunk. Legyen dicsőség az Úrnak ezért a napért:)

u.i.részlet a filmből:)
Tapintsd meg a burgonyát!
Az Istenbe vetett hiteteknek is ilyennek kell lennie!
Valódinak kell lennie.
Éreznetek kell.
Érezni az illatát.
...a hiteteknek úgy kell növekednie,
mint a burgonya a földben
É.E.

Avatar

admin

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle