firesz@firesz.sk

Ifjúsági evangelizációs és missziós nap

Időpont:
2010. máj. 29.

Helyszín:
Dunaszerdahelyi református templom
Dunaszerdahely

„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lk 19,10)

Általában minden ifitalálkozót nagyon várok, mindig lelkesen számlálom a napokat. Hát ez most nem így történt. Nehéz hét, kevés alvás, fáradság, természetesen nekem is év végére kell hagynom mindent. Nagyon nem akaródzott a programomba még egy foglalt nap....nem a legjobb kedvvel, de elmentem. Természetesen a mi Urunknak olyan jó a humora, hogy újra szembesített azzal a ténnyel, hogy ahol Ő ott van az nem lehet rossz. Így hát a hátunk mögött hagytunk egy szuper ifitalálkozót.

Délelőtt zajlott a komolyabb rész. Volt egy áhitat, amit Vámos Béla tartott, dicsőítések, Szeverényi János evangelizált, fölvezette nekünk a tékozló fiú történetét. Még a délelőtt folyamán párhuzamosan ment négy program, ezek közül választhattunk.
Volt filmvetítés, játék, dicsőítés és beszélgetés Szeverényi Jánossal. Aztán jött a várva várt ebéd. Nagyon finom volt, a melegét a szájpadlásom még mindig érzi. 🙂 Aztán ebéd után jött a Workshop. A Hit és tudomány, Hogyan lehet megtérni és hívő életet élni? Hamis és helyes istenképek, Világvége és örök élet?! témákból választhattunk. Ezek után szabad program, társalgások és végül a záró alkalom volt.
A legfontosabb, ami az alkalomról megmaradt, hogy nem az Úrnak van szüksége ránk, hanem minekünk van szükségünk Rá!!!
És az Úr is szüntelenül imádkozik és közbenjár értünk, ezért még fontosabb, hogy mi is szánjunk rá több időt. Az Úr mindig velünk van és csak azt várja, hogy mi is közeledjünk hozzá és ledőljön az a fal, ami köztünk van.
Abigél

Sziasztok!
El kell mondanom hogy Pénteken még úgy volt hogy nem leszek ott a dunaszerdahelyi találkozón.Csak szombaton reggel jöttem rá hogy el kell mennem erre találkozóra mert ez most sokkal fontosabb mint a többi dolog, amit szombaton szerettem volna megcsinálni. Hála Istennek hogy ott lehettem!!!
Nekem ez a találkozó így telt:
Gábor, Zoltán és Sanyi kíséretében nagyon örömteljesen énekelhettünk az Úrnak. Meghalhattam a hit és a tudomány dolgait Vámos Béla előadásában. Ennek én nagyon örültem mert erről a témáról még nem nagyon hallottam és ez érdekelt.
Ezután Szeverényi János elmesélte a tékozló fiú történetét egy olyan oldalról amilyenről én még nem is hallottam ezt a történetet. A "világbajnok kenyér és gulyás" után fociztunk és beszélgettünk :). A nyári táborokról is megtudtunk egy csomó információt.
A délutáni beszélgetés különösen sokat adott nekem, ugyanis rájöttem arra hogyha nekem a nem istenfélő barátaim azt állítják hogy nincs Isten, akkor én be tudom bizonyítani hogy igenis van. És ez mind olyan egyszerű, csak bátorság kell.
Üdvözlettel
Édes Bence

Avatar

admin

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle