firesz@firesz.sk

A hit harca - I. Tinihétvége 2018

Időpont:
2018. ápr. 27–29.

Helyszín:
Fireszke Gyermek-, Ifjúsági és Konferenciaközpont
Bátorkeszi

Valaki belegondolhatott már abba, hogy egy eseményre kifizetett összegen Ő tulajdonképpen élményt vesz? Legalábbis lehetőséget.

Matematikailag ez valahogy így nézhet ki,: X összegen X napra, X étkezéssel, X úti költséggel X szálláshelyet vásárolok, plusz-mínusz X kiadással. Ami már ott velem történik, azt ingyen kapom. Mert a legjobb dolgok az életben ingyen vannak. Ez már nagyon filozófia és nagyon matek, de emellett az én egyik legújabb elméletem is számomra és azok számára, akik még nem gondolkodtak ezen.

És, hogy hogy is kezdődött?

Az egyik barátommal beszélgettünk arról, hogy milyen dolog az, hogy valaki szívesebben ad ki pénzt arra, hogy megvegyen egy drága cipőt minthogy elmenne egyet fesztiválozni szinte ugyanazon a pénzen? (Adidas x yeezy vs. két nap a Szigeten – tudom, hogy ez nem a legkeresztényibb példa, de értitek…)

Pár nappal ezelőtt ezt az „élményt veszek- teóriámat” sikerült is letesztelnem, azon az összegen, amin rendelhettem volna két könyvet, kifizettem volna a posta költséget és vehettem volna még ötven kiflit elmentem az első 2018-as Tinihétvégére (biztos voltak még plusz kiadások, de azok nem tudom, hány kifli ára lehettek, bocsi…).

Azt ahogy a fenti képleten is le van vezetve, én ezen szálláshelyet és élelmet kaptam, meeert a legjobb dolgokat mint lehetőség kaptam meg, tehát „ingyé”.

Lehetőséget kaptam arra, hogy megerősítsem a barátságaimat, hogy jobban megismerjek olyan embereket akiket eddig csak látásból ismertem vagy még úgy se.                                                         Lehetőségem volt hallgatni, beszélni, tanácsot kérni, együtt dicsőíteni, beszélni a hit harcáról, arról, hogy milyen klassz lenne, ha lenne egy Krisztus katonája felszerelésünk, mert könnyebb lehetne az életként.

Tudom, hogy ezek olyan dolgok, amiket akár otthon is megtehetsz, de azért valljuk be őszintén, hogy otthon nem olyan nagy buli mosogatni és lehet, hogy még egy hit harcás tinihétvégén sem az, de ott legalább vigasztalhatod magad azzal, hogy métázhatsz, nézhetsz focimeccset T.G.-vel, hallgathatsz csigás vicceket vagy másokat, ahogy őszintén elmondják, hogy „akkor most mi is van velük”.   Ezek este a leghangulatosabbak. Na, meg persze egy ifjúsági esemény alkalmával, mondjuk egy tinihétvége alkalmával, amire április 27-29. közt került sor soook-sok trubičkyval, tele nagyon rendes emberekkel.

Én őszintén szeretném, hogy ha egyszer befizettek egy élményre, akkor azzal rengeteg ingyenes lehetőséget kapjatok, mert ez igen döfi dolog.

De tényleg. „Mertezegysajátmagamonantitudománytalanulésantidermatológiailagtesztelttermékteória.”

I.Tinihétvége, 2018, köszönöm

Verbók Noémi

Nekem ez a hétvége nem egy sima hétvége volt. Egyik sem az, amikor itt vagyok. Sokkal értékesebb idő ez, mint bármilyen hétvégi összezörrenések. Olyan emberekkel lehetek együtt, akik tisztelik egymást, megbecsülik a másikat és lélekben építik. Olyan ez nekem, mint egy nagy család, akikkel igaz, nem látjuk egymást sűrűn, de tudjuk, hogy összetartozunk.

Ezen a hétvégén is csodás gondolatokkal gazdagodtunk, együtt öltottük fel páncélunk, hogy az Úr jó katonáivá válhassunk. Ki gondolta volna, hogy ennyi mindenre utalhatnak a páncél egyes részei?

Veletek mindig annyira jó dicsőíteni az Urat, látni, hogy mindenki egyszerre imádja.

A vezetők sokszínűsége, újulása és hozzáállása is teszi színessé ezt a pár együtt töltött napot.

Mindig jó, hogy vannak új emberek, akik a család tagjai szeretnének lenni. A barátnőm most volt először és alig várja a következő alkalmat, ahogy én is. Egy rossz szót nem tudnék mondani, talán csak annyit, hogy kevés ez a hétvége veletek❤️

Fazekas Lili

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle