firesz@firesz.sk

Hálanap

Időpont:
2023. szept. 2.

Helyszín:
Alistál Református Egyházi Alapiskola
Dolný Štál

👇 Beszámolókért görgess lejjebb!

Ez a nap a találkozás és hálaadás napja. 😊
Szülők, támogatók, szimpatizánsok, önkéntes és fizetett munkatársak, ifjúsági vezetők – mind-mind találkozhatunk, hogy hálát adjunk az eddigi eseményeinkért, a rengeteg hozzájárulásért – anyagiakkal, imákkal, önkénteskedéssel, idővel és energiával, jó szóval, bátorítással, tanáccsal.
Szeretettel várunk! És nem csak mi, hanem a Cantate Domino kórus is. A Firesz – Duna Mentés zenészekkel újra együtt vezetik a dicsőítést. 🎵
A gyerekeknek is lesz program biztosítva, illetve jó idő esetén még egy közös, batyus sütögetéssel is megkoronázzuk ezt a napot.

A napunk előreláthatólag így fog alakulni:

14:30-tól Érkezés, regisztráció
15:00–16:30 Program
16:30–18:00 Szeretetvendégség, szabad program
19:00-tól Batyus sütögetés

 

Beszámolók a Hálanapról

2023. szeptember 2-án megrendezésre került a Hálanap az Alistáli Református Egyházi Alapiskola nagytermében, ahol kicsik-nagyok közösen adhattak hálát Istennek mindazért, amit Tőle kaptak. A délután dicsőítéssel kezdődött, majd Tóth Krisztián református lelkipásztor előadását hallgathattuk meg. Utána a Cantate Domino Kórussal folytattuk a hálaadást énekben, ami számomra nagyon felemelő élmény volt, hiszen az ének mindig közelebb visz az Úrhoz. Mivel az esemény korhatármentes volt, a kicsiknek külön gyerekfoglalkozást tartottak, hogy szüleik békében követhessék a programot. A szervezők szeretetvendégséggel is készültek nekünk, így senki nem maradt üres gyomorral. A falatozás közepette gyermekek és felnőttek is megtalálhatták a nekik tetsző időtöltést, a gyerekek kihasználták az iskola udvarán lévő játszóteret, a felnőttek pedig régi ismerősökkel találkozhattak, új barátságokat köthettek és jókat beszélgethettek. Az este kötetlenségének köszönhetően biztos vagyok benne, hogy mindenki jól érezte magát, hiszen a pályán lehetett focizni, kosarazni, röplabdázni is, és senkit nem zavart, hogy össze-vissza röpködnek a labdák. Vacsorára a tábortűz körül ülve sütögettünk mindenféle finomságokat, amely mellett természetesen további jó beszélgetésekre kerülhetett sor. Számomra egy nagyon áldott fél nap volt a Hálanap, hiszen én is rengeteg emberrel tudtam beszélgetni, feltöltődni, Istennek hálát adni. Hálás szívvel könnyebb és boldogabb az élet, ezért jól esett egy kicsit megállni és erre koncentrálni, miközben olyan emberekkel lehettem körülvéve, akiket szeretek és szeretnek engem.

Bresztyák Jázmin

◈◈◈

Megint egy Firesz alkalom, ahol túl nehéz volt a búcsúzás, hisz olyan szívesen maradtam volna még. 😊 Én a hetet már szerda estétől Alistálon töltöttem, ugyanis a Cantate Domino Kórussal ekkor volt a nyári összpontosításunk. Szombaton csatlakoztunk a hálanaphoz, így ez az alkalom volt a mi hetünk záróakkordja is. Nem túlzok ha azt mondom, hogy dupláztam az élményekből.

Szombaton hálát adni gyűlt össze a Firesz – Duna Mente. Számomra nagyon értékes volt az az idő, amit az első két órában közösségben tölthettünk: dicsőítés a tini zenekarral, kórussal, Krisztián buzdító szavai. Nagyon jó értelemben azóta is megborzongok azon az igén*, amelyről Júlia megemlékezett. Csodálatos érzés megélni, hogy Isten beteljesíti az ígéreteit, és a tenyerén hordoz bennünket. Nagyon jó volt találkozni a sok lelki testvérrel, de látni azt, hogy része lett a közösségünknek egy csomó lelkes fiatal, az elképesztő!

A közös visszatekintéssel még nem ért véget az alkalom. A napot egy jó kis sütögetéssel és éjjelbe húzódó beszélgetéssel zártuk. Részemről nem is tudtam volna jobban búcsúztatni az idei nyarat. 🥰

Császár Abigél

*Ézs 37,30–32

◈◈◈

Kedves Barátaim! Számomra a Hálanap örömteli alkalom volt, generációk találkozója. Jó volt látni a sok ismerős arcot, és a csillogó szemeket, Jézus ma is vonzza magához az embereket. A SZENTLÉLEK formálja életünket, a lényegre irányítja figyelmünket, HINNI JÉZUSBAN, s miénk az üdvösség. Hálás vagyok értetek, és örülök, hogy egy irányba haladunk, Jézus nagyon SZERET BENNÜNKET! Áldás Rátok!

Tankó Gábor

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle