firesz@firesz.sk

Erőforrás - Tavaszi munkatársi 2021

Időpont:
2021. márc. 26–27.


A Firesz – Duna mente idei első munkatársi találkozója is lezajlott, otthon a laptopok előtt ülve.

Péntek este egy kis csapat érkezett meg a virtuális térbe, hogy messziről megölelgessük egymást, tervezzünk és együtt menjünk az erőforráshoz.

Dicsőítéssel kezdtük az estét Takács Ákos vezetésével.

Ezután Langschadl István elgondolkodtató kérdéseket tett fel az önkéntességről. Meg kellett fogalmaznunk, hogy mit is takar ez a fogalom, mikor lettünk önkéntesek, jelenleg mennyire vagyunk aktívak. Rávilágított, hogy Isten szemében Krisztus által minden szolgálat értékes. A kiégés veszélye is szóba került, tudatosítanunk kell, hogy az önkéntesség nem sprint, hanem maratonfutás. Horváth Veronika is beszélt személyes tapasztalatáról.

A saját gondolataink megosztása után imával zártuk a napot. Az esték része szokott lenni a beszélgetés, társasozás, a keménymag még megpróbálkozott egy rajzolós játékkal. Igazi remekművek születtek.

Másnap reggel Hozák Viktor áhítatával kezdtük a napot, majd imakört tettünk a panasz és hála témaköröket körbejárva Édes Erzsébet vezetésével.

A közgyűlést Gyurcsis Júlia elnök nyitotta meg a 4 Móz 9,15–23 igerész körüli gondolatokkal.

A választási rendről Langschadl István beszélt, az anyagi beszámolót a 2020-as évről Gyurcsis Júlia ismertette, a szervezői gárda megbeszéléseiről Záhorszky Zsuzsóka számolt be. Imaközösséggel fejeztük be a délelőtti blokkot Chrén Veroni vezetésével.

Ebéd után a 2021-es évi programtervezetet vettük át Kelko Viktor vezetésével, majd a munkacsapatok beszámolóit hallgattuk meg.

A dicsőítő csapatban Kelemen Sanyi vezetésével zajlik az élet, dalfeljátszásokat szerveznek és dicsőítő műhelyeket. A regisztrációs csapatnál nemrég volt vezetőváltás, Ábrahám Ági lett kinevezve. A PR-kommunikáció csapat Gaál Zoleeka vezetésével új struktúrát alakított ki, önkéntesekkel bővültek.

Az imacsapat vezetője Chrén Veroni elmondta, hogy az imapontos projekt lassan a végéhez ér.

Kis Éva vezetésével a HR csapat fő munkája a mentorprogram, ami a fiatalok alkalmak közti felkarolása okán indult.

A technika-logisztika csapat vezetője Kis Lázár Bence, akik a dicsőítő csapat által megnyert pályázatból beszerzett új hangtechnikának kezelését szeretnék fejleszteni.

Gyurcsis Júlia hívogatott bennünket a támogatói bázisért felelős csapathoz, akiknek van affinitása pénzügyhöz, statisztikákhoz, tervezéshez.

Ezután Esztergályos Julcsi tartott egy interaktív előadást, a tizedről beszélt, ami nem ajándék Istennek, hanem annak tudatosítása, hogy az életünk és így a pénzünk is Isten tulajdona.

Dicsőítéssel folytattuk az estét, amit Kis Lázár Bence vezetett, bizonyságtétellel átszőve. Rövid összefoglalóval Édes Bence zárta az alkalmat

Zárszóként azt mondhatom, hogy szép és hasznos másfél napot töltöttünk el egymással, még ha egymástól messze is, de lélekben együtt. Hálás vagyok érte az Úrnak és azoknak, akik meghallják az Ő hívó szavát.

 

Oros Boglárka Sára

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle