ÉlesztŐ - Előkészítő hétvége I. :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

ÉlesztŐ – Előkészítő hétvége I.

Időpont:
2022. február 18. 17.00, pén–2022. február 19. 18.00, szo


Map Unavailable

Ezen a hétvégén, péntek-szombaton került sor az első ÉlesztŐ előkészítő hétvégére. Ugyan még csak online találkozhattunk, de így is jó volt újra látni egymást. Megismerkedtünk a csapattagokkal, valamint az önkéntesekkel. Erre külön hangsúlyt fektettek az alkalom koordinátorai, és különféle online eszközöket vetettek be, hogy összekovácsolják a társaságot. Ugyanakkor nem maradhatott el az áhítat, a dicsőítés és a közös ima sem. Nemcsak teljes létszámban, hanem kiscsoportokban is folyt a munka. Az egyes munkacsapatok megtartották első megbeszélésüket, hogy letisztázzák a legfontosabb kérdéseket.

Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy mindenki milyen elhivatottsággal állt bele a szolgálatba. Érezhető volt, hogy a jelenlévők mind ugyanazt a célt tűzték ki maguk elé, történetesen, hogy ez az idei ÉlesztŐ is Isten akaratával egyezően valósuljon meg, s az Ő szava, igéje jusson el majd a résztvevőkhöz.

A következő találkozásig, ami már jó reménység szerint a helyszínen személyes találkozás formájában valósul majd meg, minden csapatnak akad bőven mit tenni. Imával Ti is támogathatjátok őket a szolgálatukban. Bízunk benne, hogy Ti is annyira várjátok az idei alkalmat, amilyen lelkesedéssel készítjük elő számotokra a találkozást Vele!

Bartal Mónika

Február hónap harmadik hétvégéjén lezajlott az ÉlesztŐ első előkészítő alkalma – egyelőre az online térben. Jó volt látni az ismerős arcokat, még ha csak a képernyőn is, és jó volt új embereket is megismerni. Bevallom, ez az első alkalom, hogy aktívan kiveszem részem a szervezésből, mert eddig csupán élvezője voltam az ÉlesztŐnek.

A péntek este az ismerkedésről és ráhangolódásról szólt, ami részemről meg is történt, köszönhetően a játékoknak (közösen rajzolni egy online táblára nagy móka), dicsőítésnek, imaközösségnek. A nap végén tudtam, hogy jó helyen vagyok. Szombaton, az áhítat után kezdődött igazán a munka (na jó, a koordinátoroknak sokkal hamarabb). Miután felfedték az idei témát (amit nem mondok el, hehe) és virtuálisan bemutatták a helyszínt (amiről szintén nem beszélhetek).

Majd a munkacsoportok külön virtuális szobákba vonultak, hogy megbeszéljék a hallottakat, tisztázzák a feladatokat. Legnagyobb örömömre a dicsőítő csapat tagja lettem – igen, azóta már nagy erőkkel gyakorolok, és várom a közös szolgálatot. 🙂 Emellett a témacsoportba is besegítek, ami szintén külön öröm számomra. 😉

Az ebédszünet után pedig a határidőket egyeztettük, megbeszéltük a megbeszélnivalót, majd az imaközösség után elköszöntünk egymástól.

Mit adott nekem ez a hétvége? A fáradtság ellenére is lelki feltöltődést. Bizodalmat, hogy az Úr áldása rajtunk van. Megerősítést, hogy egy jól működő, áldott csapat része legyek. Bízom benne, hogy a következő előkészítőn is ott leszek. És reménykedem, hogy tudunk találkozni – Veled is. 🙂 Mert az Úrért való fáradozásnak mindig megvan a jutalma.

Lőrincz Gábor

Önkéntes lennél?

Még mindig van lehetőség csatlakozni a csapatba. Hogy hol tudnál besegíteni, abban is segít ha kitöltöd a következő űrlapot, illetve ezzel nekünk is segítesz:

Kitöltöm

Szóval várunk a csapatban! És ha bármi kérdésed, észrevételed van, akkor bátran keress minket. Kiket?

Az egyes munkacsoportok vezetői:
Dicsőítés – Golha Matyi
Ima – Saláta Niki
PR & kommunikáció – Gaál Zoli
Program – Orémus Peti
Regisztráció – Bartal Mónika
Téma – Farkas Palkó Judit (Juca)
Technika – Kelko Viktor
Beülő – Kis Éva és Lukács
Pénzügy – még homály fedi
(Főkoordinátor : Édes János, segítőim: Molnár Zsófi, Kis Lázár Bence)