firesz@firesz.sk

Tininap

Időpont:
2024. márc. 16.

Helyszín:
Érsekújvár, református templom
Nové Zámky

„...válaszd hát az életet..."  5Móz 30,19


Beszámoló
Iván Kristóf

Ez a Tininap igazán egy maradandó élmény lesz számomra.

Reggel amikor megérkeztünk, a sok új arc mellett ott volt az a kedves, jól összeszokott társaság, akik közül sokan csak ilyen alkalmakon tudnak találkozni – a lehető legjobb alkalmon, hiszen együtt növekedhetnek a hitükben.

A találkozások, ölelések után meghallgathattuk a helyi tiszteletes úr köszöntőjét, illetve a kedves hölgy (Sasák Ilona, érsekújvári lelkipásztor) nagyon elgondolkodtató áhítatát.
Ezek után jött a kedvenc részem, a dicsőítés. Őszintén, ha ki kéne emelni egy programpontot a sok közül, nekem talán ez lenne a kedvencem, mert ilyenkor azt érzem, ahogy együtt éneklünk, leereszkedik hozzánk a mennyország és Jézussal együtt énekelhetünk és dicsérhetjük őt. Sokkal-sokkal nagyobb ereje van ennek, mint ahogy én azt elképzeltem azelőtt.

Aztán jöttek a jégtörő játékok, amiket én egyébként nagyon bírok, szerintem nagyon viccesek tudnak lenni, és nekem, aki elég félős vagyok, sokat segítenek abban, hogy elkezdjek közeledni olyanok felé, akiket nem igazán ismerek. Az előadás nagyon tanulságos volt azzal kapcsolatban, hogy mennyire számíthat minden apró döntésünk is, és hogy hogyan is válasszuk az életet a halál helyett.

A csobesz az a programpont, amit a jégtörő játékok mellett nagyon szeretek, ugyanazért: mert beszélgethetek olyan emberekkel, akikhez egyébként nem igazán mernék odamenni, megoszthatom velük a gondolataim és tőlük is tanulhatok. Mindenkinek egyedi élethelyzete van, és lehet, hogy valaki pont azon megy keresztül, amin én is, és segíthet nekem, ha megosztjuk egymással a gondolatainkat.

Az egészben csak azt sajnálom, hogy csak fél pizzát ehettem... de szerintem ezzel mindenki így van kivétel nélkül; nagyon finom volt.

Délután volt lehetőségünk röplabdázni, focizni, beszélgetni egymással, illetve kézműves-imás foglalkozáson részt venni, majd jött a csapatjáték, ahol zsetonokkal kellett taktikázni, ki kellett találni, hogy kék vagy piros zsetont tegyünk a borítékba, és minden csapat zsetonjai alapján kaptunk különböző mennyiségű pontokat. Az egész nagyon vicces volt, talán itt nevettünk a legtöbbet. A végén az volt a csavar, hogy valójában nem is egymás ellen játszottunk, hanem az 5 csapat mind együtt szerezték a profitot, a mi egész nagy csapatunknak.

A sok-sok program után még újra jött a dicsőítés, ami sokaknál könnyeket fakasztott, és ahol ismét mindenki egyé válhatott és egy emberként zenghettük a jól ismert dicsőítő sorokat.

Az emberek könnyes búcsút vettek egymástól, de ugyanakkor boldogsággal, élményekkel, fontos gondolatokkal, és legfőképpen hittel is el voltak telve.
Mindenki kellően feltöltődött a legközelebbi alkalomig, amit már szintén nagyon-nagyon várunk, hiszen sehol máshol nincs ekkora szeretet és testvériesség, mint az Úr közösségében.

Beszámoló
Szabó Réka

Évünk első tininapja volt, és nagyon vártam azt a napot! Végre eljött! A tininap nagyon izgalmas volt. Sok új ember volt, de nagyon sok ismerős is. A reggeli áhítat és a dicsőítés igen jó volt. Az előadás teljesen interaktív volt, nagyon tetszett nekem. A téma is nagyon negfogott. Szenzációs időt fogtunk ki, úgyhogy tudtunk nagyon sok időt kint tölteni, játszani, beszélgetni. A csobesz volt az egyik kedvencem. Mielőtt hazamentünk volna, kihagyhatatlan volt a dicsőítés. A dalok nagyon emlékeztettek az előző alkalmakra, sok jó emléket hoztak fel. A búcsú kicsit nehéz volt, de tudtuk, hogy áprilisban találkozunk újra. Nagyon jól meg volt tervezve az egész alkalom, köszönjük, hogy megterveztétek nekünk ezt!🫶🏻


Szeretettel várunk mindenkit a Tininapra! 🥳

Döntéseket hozni az élet része. Néha könnyű, máskor pedig kihívásokkal teli. De mi van akkor, ha nem vagyunk egyedül a döntéseinkkel? Tarts velünk, és fedezd fel, hogy milyen különbséget jelent, ha Istenbe helyezzük bizalmunkat, és vele együtt hozzuk meg döntéseinket!

📅 Időpont: 2024. március 16., 8:30–17:00
👫 Korosztály: 12-18 év
👛 Részvételi díj: 6 € (Tartalmazza az ebéd árát.)
⏳  Regisztrációs határidő: 2024. március 11., 23:59

Csatlakozz hozzánk egy izgalommal és inspirációval teli napra! Beszélgetéseket, játékokat, és sok-sok közösségi élményt ígérünk, ahol együtt felfedezhetjük, hogy milyen lehetőségek rejlenek abban, ha Istenre figyelünk, és vele együtt hozzuk meg döntéseinket.

Ne hagyd ki ezt az élményt! Légy részese a Firesz – Duna Mente közösségének!

Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra van szükséged, keresd fel az eseményt a Facebookon vagy az Instagramon, vagy írj nekünk a tabor@firesz.sk e-mailcímre. 😊

Gyere el Te is, és fedezzük fel együtt, milyen következményekkel járnak döntéseink, és hogy Istenben bízva milyen lehetőségek várnak ránk az élet útján! 🌄🌱

Várható program

08:30–09:00 • Érkezés, regisztráció
09:15–09:30 • Köszöntés + Reggeli áhítat
09:30–10:00 • Dicsőítés
10:20–10:50 • Játék
11:10–11:40 • Előadás
11:40–12:30 • Csobesz
12:30–13:10 • Ebéd
13:20–14:10 • Pihi + Ima
14:10–15:10 • Játék blokk – Döntés
15:20–16:10 • Sport / Kézműveskedés
16:30–17:00 • Dicsőítés

 

A regisztráció lezárult.

A regisztrációhoz először egy fiókot kell létrehozni a résztvevő adatainak megadásával, ezután válik láthatóvá a jelentkezés az eseményre. A létrehozott fiókba újra bejelentkezve lehetséges lesz a regisztráció bármelyik későbbi Firesz-alkalomra is a személyes adatok újbóli megadása nélkül.

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle