Dicsőítő műhely 2021/I. :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

Dicsőítő műhely 2021/I.

Időpont:
2021. március 13. 09.00, szo

Helyszín:Map Unavailable

Balzsam a léleknek

Március 13-án, szombat délelőtt Dicsőítő műhelyet tartott a Firesz – Duna Mente dicsőítő csapata. Izgatottan és kíváncsian vártam, milyen lesz így az online térben. Őszintén nagyon jó volt és lelkileg feltöltött. Habár az elején a technika kicsit megviccelt bennünket, hála Istennek álltuk a sarat és sikerült megtartanunk a lelki békénket, így tovább folytattuk a jégtörő játékkal. Miután már mindannyian nagyon „felengedtünk”, megkezdtük az alkalmat egy imával.

A téma maga a dicsőítés volt. Először kicsit ráhangolódtunk és mindenki elmondta az általa beküldött képről, hogy miért pont az jelképezi számára a dicsőítést és pontosan mit jelent a számára. Számomra ez egy nagyon kreatív és egyben építő jellegű feladat volt, mert megtudtam, hogy mások számára mit jelent Isten dicsőítése. Ezután Krisztina tartott egy rövid áhítatot a dicsőítés lényegéről és arról, hogyan tudjuk „jól” dicsőíteni Istent a Jn 12,1–8 igerész alapján. Ezt 3 pontban szeretném összegezni, hátha valakinek szintén segít az Istennel való kapcsolata építésében. J

  1. Ahhoz, hogy tudjam Istent dicsőíteni fontos, hogy megismerjem Őt és mély, bensőséges kapcsolatot alakítsak ki és ápoljak vele. Elvégre csak azt tudom dicsőíteni, akit ismerek.
  2. Ahhoz, hogy a kapcsolatom az Úrral mélyüljön, szükségem van arra, hogy ne legyenek köztünk akadályok, ezért fontos, hogy megkérdezzük Tőle: Mi az, amit fel kell adnom az életemből, hogy Ő újat hozzon létre helyette?
  3. Végül pedig adjuk át Istennek magunkat, hogy meghalljuk, hogyan imádjuk Őt.

Ezután kis csoportokra osztódtunk szét, ahol megosztottuk egymással a gondolatainkat, tapasztalatainkat a témával kapcsolatban. Nagyon jó volt a többiektől tanulni és meghallgatni a tapasztalataikat és ezáltal is épülni. Az alkalmat egy közös farakásos imával zártuk és megbeszéltük, hogy elkezdjük közösen olvasni a YouVersion (online Biblia alkalmazás) egy olvasási tervét, ami Isten megismerésére és a vele való kapcsolatunk elmélyülésére szolgál. Hétfőn kezdtük.

Nagyon hálás vagyok a szervezőknek az alkalomért, hogy megszervezték és készültek. Számomra nagyon építő volt, olyan balzsam a léleknek. A legközelebbire pedig várunk Téged is sok szeretettel!

Niki