firesz@firesz.sk

BalatonNET

Időpont:
2015. aug. 19–23.

Helyszín:
Balatonszemes
Balatonszemes

balatonnet2015

Míg nincsenek olyan mélyen, ezért gyorsan megosztom veletek azokat a csodás élményeket, amiket családom és jópár fireszes emberke társaságában átélhettem az idei BalatonNET-en! Kövessetek!! 🙂

Hasonlóan borús napokkal indult, de a nap sugarai nem hagytak minket sokáig magunkra. 🙂 Nagyon áldott és szépséges napokat tölthettünk a Balaton partján. Az élmények még itt zakatolnak a fejemben, melengetik szívemet. Hogy mi jut eszembe, ha azokra a napokra gondolok?!?

Hát… ilyen kis gondolatfelhőkben megosztom veletek… 🙂

 • hallhattuk milyen is az az ország ahol, Isten uralkodik: Zakariás próféciája alapján (Zak 8) CB Samuel indiai lelkipásztor vezetésével
 • mi a misszió lényege, gyülekezetek küldetése - mindezekre sok-sok személyes és működő példa
 • dicsőítés (közös alkalmakon Mike Sámuel csapatával)
 • buzdítás, hogy a bizalom nem jelent mást, mint hogy „kezdjünk el örülni!!!!” (esti áhítat)
 • tanítás, hogy milyen a jó missziói vezető Jézus példájából
 • az imaéjjelek áldásainak valósága (Johannes Reimer szeminárium)
 • aztán késő esti dodzsem a Fireszes bandával, na aaaaaz volt ám az élméééény 🙂
 • esti szülinapozáááás a fenn említett emberkékkel
 • zsidó táncház 🙂
 • a régi EZAZANAPokat idéző koncert Noel Richards-szal és feleségével
 • strandröpi a parton minden mennyiségben 😉
 • fürdés a Balatonban kis mennyiségben (néha azért elbújtak a nap sugarai)
 • éjjeli közös séta a mólónál…
 • … UNO … TABU…
 • batyus "ebédvacsorareggeli"

Na, mit hagytam ki?!?
Ha Bence öcsémet kérdeznétek, azt mondaná sooooook mindent. 🙂 De ahhoz, hogy ezekről is tudjatok legközelebb el kell jönni!!! 🙂 Jövőre, ha Urunk megadja, tartsatok velünk, menjünk megint közösen, éljünk át újabb áldásokat a mi Urunk kegyelméből.

Mert jó. Mert örökké tart Szeretete. Hála Neki érte!

eRZSé


A 2014-es BalatonNET-et pedig ilyennek láttuk.
Sziasztok!

A Balaton-net rendezvényt mindenkinek ajánlani tudom. Már kétszer vettünk részt a családommal, és ebben az évben is tervezünk menni. Nagyon gazdag program várja az érkezőket, de semmi sem kötött,mindenki azon vesz részt, ami érdekli. A rendezvény sok különböző felekezet együttműködésével jön létre (református,katolikus,baptista,evangélikus,szabad keresztény gyülekezet... stb.) és minden az Úr Jézusra mutat. Így tanulhatunk egymástól, és új előadókat hallgathatunk meg.A szervezők minden korosztályra gondolnak: a pelenkázó,szoptató helységtől kezdve gyerek,tini,ifi programok vannak minden korosztály számára, ezért családosok számára ideális(sőt a tornateremben matracokat lehet letenni,ahol a kicsi gyerekek előadás alatt hátul játszhatnak). Délutánonként a szervezők a Balaton parton szórakoztató játékokat,sport,rajz,homokvár építő versenyeket rendeznek. Mi minden évben nagyon jól éreztük magunkat. Ha úgy döntesz hogy mész,időben foglald le a szállásod,nehogy úgy járj mint mi, akik a múlt évben az utolsó pillanatra hagytuk, és csak nehezen találtam szabad szállást(ilyenkor a keresztények beterítik egész Balatonszemest:) Remélem találkozunk majd a Balatonnál ebben az évben 🙂 Izsmán Adél


Szóval augusztus vége felé jár az idő. Már lecsengtek a táborok, a Rivieráról is megjöttél és már érzed az ősz közeledtét. Lássuk mi maradt még!
Azt mondja, hogy: "Hm, itt van ez a BalatonNet, augusztus 19-től 23-ig. A fireszesek azt mondják, hogy nagyon király lesz, meg minden, de vajon tényleg megéri ez nekem?

Kedves Mindenki, engedjétek meg, szóljak pár szót az esemény érdekében! Először is, ugye figyelembe kell venni a körülményeket, ellátást, szállást, az ottani viszonyokat, meg minden olyan dolgot, amire egy pár éves, igényes gyermek, egy igényesebb tini, egy nagyon igényes felnőtt és egy "nekem mindegy csak árnyék legyen, meg egy szék" generációs ember odafigyel.
Vegyük sorra: maga a falu, Balatonszemes mintha pontosan ilyen rendezvényekre lett volna alapítva 1652 júliusi hónapjának egy gyönyörű napján. Jobbra-balra kiadó háza, kempinghelyek, szabadidőközpontok vannak, amerre a szem ellát, tehát szállás, kipipálva!
Ha épp nem egy 4 napos böjtöt folytatsz, akkor valószínűleg szükséged lesz valami laktatóra,... tehát elmehetsz a délelőtti előadásra, ami pont ezt a célt szolgálja. 🙂 Viccet félretéve rengeteg vendéglő van, ahova beülhetsz falatozni, vagy ha kicsit idillikusra veszitek a témát, akkor felpakoljátok az otthoni éléskamrát és (megdézsmáljátok útközben) megpróbáltok összeütni valamit, ami nem a két szép napbarnított kezetek. Étkezés: kipipálva!

Ha a körülményekre tekintünk, akkor (hitünk nem áll elég szilárd talajon) elég csak megnézni a Balaton kristálytiszta vizét, a konferencia profi szervezését, a családbarát programokat, a szabad strandot, a programok rugalmasságát/kötetlenségét, a természetet, a lehetőséget, hogy új kapcsolatokat építsünk ki emberekkel akiket nem ismerünk és az egységet, ami mindenkit összeköt, akkor igen, azt hiszem, hogy jönnöd kéne! 🙂

Bence

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle