firesz@firesz.sk

Az ÉLET örökösei - Tinitábor 2017

Időpont:
2017. aug. 7–12.

Helyszín:
Chata LIMBA
Bystrá

Egy újabb fantasztikus tinitábor van mögöttünk, amit idén az Alacsony-Tátra festői környezetében szerveztünk meg. Volt túrázás, játék, nevetés, Istenre figyelés, beszélgetés, dicsőítés... Egy szóval minden, ami egy fergeteges tinitáborhoz kell. Nem hiszed? Olvasd el a beszámolót, nézd meg a képeket! 😉


Az első csoportfoglalkozáson Zsófi megkérdezte tőlünk, hogy mi miatt mentünk, milyen elvárásaink vannak a táborral szemben.

Én a csodák miatt mentem. A csodák a kedvenc ajándékaim Istentől. Mert olyan csodálatosak 🙂 mint egy mézeskalács házikó sok-sok lentilkyvel, tejszínhabbal és csokival – meg persze gumimacikkal, meg gumikukacokkal, meg Mixle Pixle cucukkal. Meg tudod mi az egészben a legjobb? Hogy megehetem. Hogy ezt a Börzsöny hegynyi édességet Isten mind nekem adta.

Nekem, aki ezt elmondhatja Neked.  Nekem, aki áthívhat Téged a mézeskalács házikójába, hogy együtt nyalogassuk le a Mixle Pixle cucus glazúrt az Istenadta mézeskalács házikóról. És akkor majd, ha sokáig fogjuk nyalogatni, együtt kaphatunk cukorbetegséget, és aztán együtt halunk meg, és aztán együtt támadunk majd fel (mert ugye Te már akkor tudni fogod, hogy az összes MÉZESKALÁCS NAGYFŐNÖKE megváltott Téged és engem is), ééés a feltámadásunk után együtt folytathatjuk a  Mixle Pixle cucu glazúr nyaldosást odafenn a Mennyországban.

Hát nem egy tündérmesébe illő jövőkép? Akár a Shrek 4-et is forgathatnák ez alapján.

Mézeskalácsházikós csodákért mentem és kaptam mást is: azt a bizonyosságot, hogy én megváltott vagyok, hogy "sokkal nagyobb Ő, aki én bennem él, mint aki a világban van...", kaptam igéket, kaptam válaszokat, kaptam tapasztalatot, kaptam löketet,  kaptam könnyeket, kaptam az emberek és saját magam mélyéből. Megtudtam, hogy másoknak látszik az, mosolygok-e vagy se (akármilyen vicces is, én sokáig azt hittem, hogy az embereket csak én látom és ők engem nem, és olyan fura, hogy mégis...).

Kaptam valamit Istenből: bennem él és nem hagy el.

Ez a legnagyobb dolog amit leírhatok most Neked.

SDG és köszönöm Tinitábor 2017! 🙂

Noémi

Örültem, hogy eljutottam az idei Tinitáborba. Nagyon szeretem ezt a közösséget, szuper volt együtt lenni hasonlóan gondolkozó fiatalokkal. Hálás vagyok Istennek, hogy barátságok alakultak, vagy a meglévő régieket az újra találkozás és mélyreható beszélgetések által még jobban megszilárdította.
Az esti alkalmakkor elhangzott bizonyságtételek vigasztalást nyújtottak számomra és sokáig fognak még élni bennem.
Csudajó volt látni, ahogyan a dicsőítés alatt sok fiatal értette és teljesen komolyan gondolta az énekben kifejezett imádságokat. Ezek a dicsőítő dalok is eszközök, és hiszem hogy Isten eszünkbe juttatja ezeket a szövegeket pont mikor szükségünk lesz rá.

Zsófi

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Loading Map....
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle