firesz@firesz.sk

Adventi családi délután

Időpont:
2010. dec. 18.

Helyszín:
Nagymegyeri református gyülekezet

Adventi családi délután fiataloknak és hozzátartozóiknak – szülőknek, nagyszülőknek, barátoknak.

A Firesz Duna mente fiataljai sok szeretettel hívnak minden fiatalt szülőkkel, barátokkal, hozzátartozókkal együtt az adventi alkalomra! A programból: sok közös éneklés, humoros, de egyben komoly üzenetet tartalmazó színdarab, bizonyságtételek, 2010-es alkalmakat összefoglaló kisfilm, tea, kávé, forralt bor, finom sütik 🙂 és jó beszélgetések.

Kedves karácsonyt váró fiatalok!

Milyen jó dicsérni az Urat! Énekelni Neki, hálát mondani, vagy csak úgy csendesen ülni a lábainál! Milyen jó, ha Isten közelségét közösségben is megélhetjük, és milyen ajándék, ha ezt a közösséget a hozzánk legközelebb állókkal élhetjük meg.... ezért szerveztünk a múlt szombaton egy családi délutánt, ahol, mi ifisek a szüleinkkel együtt ádventi áhitaton vettünk részt. egy anyai es egy gyermeki vélemény a délutánról.....(-:

Arcüreg- és arccsont rákos, sugár- és párhuzamosan kemokezelésben is részesülő betegként résztvevője lehettem most szombaton, azaz 2010. december 18-n, Nagymegyeren megrendezett Firesz Családi Napon, ahová lányom (írásba is foglalt) felelősségére engedtek el a pozsonyi Szent Erzsébet kórházból. Felejthetetlen élményben volt részem. Teljesen megtelt a szívem Teremtőnk iránti hálával, látva és hallgatva a fiatal bizonyságtévőket. Úgy éreztem, én vagyok a legboldogabb édesanya, legboldogabb öregkeresztanya és legboldogabb nyugdíjas tanítónő, mert együtt láthattam és hallhattam lányomat Dobai Júliát, kiskeresztfiamat Kis Lukácsot, hajdani tanítványaimat Süllné Rácz Kingát és Dobai Sándor esperest. Az esperes úr arról is beszélt, hogy Isten még az ellenségeinket is fel tudja használni megmaradásunk érdekében. Csak így, az ő kegyelméből maradhattunk meg mi rokontalan magyarok több mint 1100 éven keresztül, reformátusoként is több mint 450 éven keresztül kisebbségben, üldöztetésben és elnyomatásban is.

Lukács bizonyságtételéből az ragadott meg leginkább, hogy vannak olyan ateista tudósok is, akik irigyelnek minket a hitünkért. Meggyőződéssel állítom és vallom: van mit irigyelniük, mert ilyen lelki békét és boldogságot, amilyent én betegen is érzek, ők elképzelni sem tudnak.

Dobainé Kiss Ilona

 

A szombati délután 1 kellemes 1uttlétté kerekedett. Az otlet,h a fiatalok hozzák el a szuleiket is teljesen megindítottta a szervezséget és ezt a lehetoséget maximálisan ki is használtuk szerintem. Énekek, dicsoítések, bizonyságtételek, koszontések, áhitat, színdarab, fényképes prezentáció, Firesz bemutatása, szeretetvendégség, interaktív és  ismerkedos játék.
Számomra már kicsit zsúfolt is volt, de legalább mindenki megtalálhatta benne a neki tetszot és a szulok  megismerhették gyerekeik baráti társaságát, kozosségét. én személy szerint a bizonyságtételeket ragadnám ki az egészbol, amelyek mindig 1 énekhez is kotodtek és nagyon jó volt új dolgokat megismerni 1másról. A kotetlen beszélgetés lehetosége 1 kis rágcsállás mellett is nagyon kellemessé tette a délutánt. Orulok,h a havazós ido és zsúfolt, feladatokkal teli napok ellenére is ossze tudtunk gyulni és orulni 1másnak és dicsérni az Urat.

Vajda Dóri

Avatar

admin

Map Unavailable
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle