firesz@firesz.sk

24 órás IMALÁNC - Mécsesek

Időpont:
2018. ápr. 1.


„Parancsold meg Izráel népének, hogy hozzanak olajfa bogyójából préselt tiszta olívaolajat. Ezt használjátok az arany mécstartón lévő mécsesekben, hogy állandóan világítsanak.
Az arany mécstartó a Szent Sátor szentélyében álljon, a Szentek Szentjét eltakaró kárpiton kívül. E mögött a kárpit mögött van a Szövetségláda. A mécstartón lévő mécseseket Áron és fiai — vagyis a papok — gondozzák, és ügyeljenek rá, hogy minden napon, estétől reggelig az Örökkévaló jelenlétében égjenek, és ki ne aludjanak. Örökké érvényes rendelkezés ez Izráel népe számára!” 2 Móz 27, 20-21

Kedves Királyi Papság!

Nem, nem tévedtem el. Ez a címzés Neked szól, kedves imaharcos. Te is a „választott nemzettség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép” (lásd 1Pét 2,9) közé tartozol. És így téged is érint a fent említett felszólítás a mécsesekkel kapcsolatban: „gondozzák, és ügyeljenek rá, hogy minden napon, estétől reggelig az Örökkévaló jelenlétében égjenek, és ki ne aludjanak.”
A mécsesek szimbolikájába most nem nagyon akarok belemenni – lehet az a hited, elvállalt szolgálat, egy terület, amiért ég a szíved, lelkesedésed, személyes kapcsolatod Istennel, vagy épp önmagad … szerintem lehet még folytatni.
Engem múlt szombaton (akkor olvastuk ezt a vezérfonal szerint) az „állandó” vagy a Károliban „szünet nélkül” szó fogott meg. Ez a „minden napon, estétől-reggelig”… a felkészültség, rákészültség állapota.
Hogy bármi is legyen az a mécses, azt folyamatosan rendben tartsam, csiszoljam, tisztogassam, odafigyeljek rá, szánjam rá az időt, gondozzam és ügyeljek rá. Ez a feladatom. Így tud csak tiszta lánggal égni az Örökkévaló előtt, és nem alszik ki.

Nagyon remélem, hogy ez az Imalánc is egy folyamatosan, estétől reggelig égő mécses lesz az Örökkévaló színe előtt!

Külön kérlek, hogy imádkozz az ÉlesztŐ előkészítésében szolgálatot vállalókért – a lelkesedésükért, erejükért, kitartásukért, elszántságukért, felkészültségükért.

Áldott együttlétet és áldott feltámadás ünnepet!

Júlia

u.i.: elolvashatod a múlt szombati Új szövetségi részt is: Mt 25,1-13 … különös párhuzam J

Újra imára hívunk Benneteket! A húsvét vasárnapot /2018.április 01./ szeretnénk elkülöníteni újra annak, hogy Isten elé vigyük életünk minden területét. A forma az előző alkalommal megegyező: Ezen linken beírhatjátok a neveteket, vállalva, hogy abban az órában imában álltok az Úr előtt. Mivel egy közösség vagyunk az előttünk való, és a minket váltó emberért is imádkozzunk, mondjunk áldást életére!

ITT JELENTKEZHETSZ tehát, az imaláncra: https://doodle.com/poll/b3i4f4r5p3fhdzew

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle