firesz@firesz.sk

24 órás imalánc - 2014. március 02. - Tavaszi "nagytakarítás"

Időpont:
2014. márc. 2–3.


Kedves testvérek!
Lassan itt a tavasz. A tavasz a nagytakarítás időszaka. Bár én nem nagyon szeretek takarítani, nagyon fontos néha "kipucolni, összerakodni, megmosni, kimosni..." a dolgokat. Így van ez a hitéletünkkel is. Hasznos leülni, elcsendesedni és értékelni, átértékelni a dolgokat. Van Jézusunk. Ezt nagyon sokan tudjuk. Azt is tudjuk, hogy van örök életünk Benne. De mi van tovább...? Mi az, ami engem leggyakrabban Jézus lába elé "visz, hajt, kényszerít"?

A bánat? Az öröm? A félelem? Bizonytalanság? Kérdések?........ Igen, van amikor ezen dolgok visznek Jézushoz, és ez nem baj, de ha CSAK ez, akkor az nagy kár.

Az Isten mindenek felett áll, Ő az egyetlen Úr és csakis Vele és Általa nyer igazi értelmet ez a földi utunk. Míg csak az érzések, visznek az Úrhoz, akkor mintha homokon építenénk a házunkat. Isten azt akarja, hogy legalább a töredékét megismerjük annak, ki Ő valójában, hogy mélyebben meggyökerezzünk Benne. Ha meggyökerezünk, akkor Ő is tud építeni ránk.

Ha "felébredtünk arra a tényre", hogy Jézus kiváltott a Bűnből, akkor az "egy test tagjai" vagyunk. Ahogy Pál írja "Lélekkel itattatunk meg..." (1Kor 12,13) Éljük ezt? Tudom milyen ajándékot kaptam, amiből a világnak adhatok az Isten dicsőségére?

Álljunk meg egy kicsit, legyünk csendben, kérjük az Urat, hogy mutassa meg, milyen az, amikor csak azért jövünk Hozzá, mert Ő az ÚR. Kérjük, hogy "mossa át" a hitünket, tisztítsa meg a szennytől, a fölösleges dolgoktól, a fölösleges ismerettől, és itasson át a Lélekkel, őszinte szeretettel, hogy továbbmehessünk.

Nem fenyegetésképpen írom, hanem azért, mert engem megszólított amit Jézus anno a farizeusoknak mondott: "Így kívülről ti is igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel" (Mt 23,28). Úgy, ahogyan a lakásunk, házunk tavaszi nagytakarításra kényszerül, úgy mi is.

Küldök egy kis zenét is, és ha gondolod hallgass bele. Engem lecsendesít és felkészít a csöndre. Lehet, téged is.

Madarácsicsergős, napsütéses márciust kívánok 🙂
Szeretettel,
Császár Krisztina.

A héten imaláncot tartunk. Az imaláncra itt lehet feliratkozni:

http://doodle.com/ma9ctiricam4we7x

Két imakérés is érkezett, köszönjük és várjuk a továbbiakat is!

  • "Akkor én most élek a lehetőséggel és kérem a csapatot, esdekeljen gyülekezetünk egy júniusi KIEMELTEN FONTOS alkalmáért (ezt egyelőre csak én érzem így, de leszünk mi még többen is. 🙂 Szeretnénk megrendezni az ifiseimmel az 5 (azaz öt) éve konfirmáltak találkozóját. Segítsetek nekünk, hogy áldott és kedves legyen ez az alkalmunk. Köszönettel: Kis Lucia"
  • Imádkozzunk a nyári ÉlesztŐ-ért, az országos ifjúsági találkozóért, az előkészítő munkatársi hétvégéért!

Szeretettel az imaszolgálatosok nevében,
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle