firesz@firesz.sk

24 órás imalánc – 2013. január 6.

Időpont:
2013. jan. 06.–07.


Kedves imádkozó Testvérek! Egy új év kezdetébe léptünk. Újabb lehetőségek nyílnak előttünk, új választások elé kerülünk, új megpróbáltatások várnak ránk. Tervezgetjük, találgatjuk, hogy is lenne a legjobb, mit kellene másképpen tenni, mint az elmúlt évben. Eltervezzük, hogy megváltozunk, jobbak leszünk, többször leszünk segítségére embertársainknak.

De mindez lehetséges? Lehetséges, hogy pusztán saját elgondolásunk, saját akaratunk elegendő ahhoz, hogy megvalósítsuk terveinket? Lehetséges, hogy önerőből jobbak legyünk?

Mi, akik Istent már a szívünkbe fogadtuk és próbáljuk minden napunkat megosztani vele, már tudjuk a választ. Tudjuk lehetetlen, hogy egyedül, emberi önerőből változtatni tudjunk. Lehetetlen, hogy csak pusztán saját elgondolásaink és akaratunk szerint jobbak legyünk akár Isten, akár embertársaink előtt. De ne szomorítson senkit sem el ez a gondolat, hiszen tudjuk: Jézus rájuk tekintett és ezt mondta nekik: "Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges." (Mt 19,26)

De Ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz" (2Kor 12,9).

Itt egy alkalom, egy lehetőség amikor imádkozhatunk Istenhez. Kérhetjük, hogy segítsen nekünk a változásban. Segítsen, hogy minden napunkon vele járhassunk, hogy ne felejtsünk el a sok kérés, könyörgés mellett hálát is adni az Ő végtelen nagy kegyelméért és szeretetéért.
– Imádkozzunk ezen az imaláncon azért, hogy ténylegesen a szívünkbe vésődjön az a tudat, hogy van segítőtársunk. Van aki mindig melletted áll és még akkor is ott van, amikor úgy érzed egyedül vagy. Imádkozzunk, hogy hitünkből és erőtlenségünkből az ő hatalma által erőt kapjunk.
– Imádkozzunk azokért az ismerőseinkért, barátainkért, családtagjainkért, iskola- vagy munkatársainkért akiken látjuk még nem fogadták be Isten. Imádkozzunk értük, hogy ne roskadjanak össze a cipelt terheik alatt, hanem át tudják adni Istennek az életüket.
– Imádkozzunk azért, hogy imádságainkban legyen hit és bizonyosság. Kérjük Isten Szentlelkét, hogy saját magunk is elhiggyük, az imádságaink meghallgattatnak. Imádkozzunk azért, hogy tudjunk minden helyzetben hinni az imádság erejében.

Szánjuk az egy óra imádságunkból pár percet a vizsgázókra is. Legyen nyugodt a szívük, hogy Isten mellettük van, segít a megpróbáltatások idején. Kérjük Istent, hogy adjon nekik elegendő akaratot és kitartást a tanuláshoz. 🙂

Áldott együttlétet mindenkinek!
Záhorszky Moncsi

U.i.: Ne feledjétek, hogy ha minden akaratotokat és hiteteket beleadjátok a célotok elérésébe Isten ott lesz, hogy beleadja az ő 100%-át.

Itt iratkozhatsz fel:

1. http://www.doodle.com/nxkx63yirgufx38h
2. Imádkozz az utánad következőért, hogy ez tényleges lánc legyen.

Emlékezzünk, imádkozzunk, cselekedjünk:

3 perc:az élesztŐ végén elhangzott kérés alapján: szánjunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Mindazokra, akik szintén vágynak az élő Igére, élő közösségre, jóra vivő változásra maguk körül, nem csak pangásra és reménytelenségre. Azokra, akiknek az Úr szintén teljes életet szán, minden emberi nehézség, szociális és jogi helyzet ellenében. Legyen reménységük, hitük és szeretet, amely mindent legyőz.

Tegyük ki a gyapjút, imádkozzunk két éven keresztül heti három percet ezért a területért, ezekért az embereket és nagy hittel várjuk, lessük, örüljünk, mit fog az Úr elindítani! Mert számára semmi sem lehetetlen!

Boldogságos új évet, bort, búzát és békességet az imasarok szolgálattevői nevében
Dobai Julcsi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle