firesz@firesz.sk

24 órás imalánc – 2013. december 1. – ...amíg átformál...

Időpont:
2013. dec. 1–2.


Kedves testvér!
Mi a különbség a "világ fiai" és Jézus gyermekei között? ...ez a különbség egyre jobban kezd elhomályosodni. Nem külsőségekről van szó, amit könnyen észre lehetne venni, hanem olyan dolgokról, amik lassan, de biztosan érlelődnek a bensőkben és félrevezetnek minket. Gyakran mondjuk magunkban: "Ha ő érzéketlen, miért legyen vele kegyes én?" Vagy: "Nem az én bajom, oldja meg ő". Pedig ezek nem Jézus válaszai.

Gyakran nyersekké, túlságosan flegmákká válunk. Átadjuk magunkat testi, vagy más szenvedélyeknek, karriernek, szomorúságnak, stb., stb....
Kezd kiégni a "kanóc", sótlanak leszünk, rossz gyümölcsöket termünk, vagy még rosszabb, gyümölcstelenekké válunk, és csodálkozunk miért nem kérdeznek az emberek minket arról a "Reménységről", ami bennünk él. Nos, ők ezt azért nem teszik, mert lelkünkben sokkal hangosabb a világ hangja, mint Jézusé, és így a különbséget nem látni.

Megesik, hogy ahogyan az úton járunk a por belepi a lábunkat, de ne felejtsünk el naponta elegendő időt tölteni Jézussal. Mennyi az az elegendő idő? Egyszer egy pap azt mondta, hogy imádkozz addig, amíg az ima átformál téged.

(Átformál szinonimái: újjáépít, helyreállít, átépít, felújít, megváltoztat) 🙂

Nem időveszteség az ÚRral naponta akár egy órát is tölteni. Igaz, az idődön nem spórol, viszont te megváltozol, a te látásmódod, a dolgokhoz való hozzáállásod, az emberekkel való bánásmódod....ezen felül az ÚR új dolgokat nyit meg előtted, és még jobban meggyökerezel Benne.
Itt a lehetőség erre éppen ma!

Nagyon szép adventi vasárnapot kívánok!
Császár Krisztina

Most vasárnap IMALÁNCOT tartunk: Itt iratkozhatsz fel!
Válaszd ki AZT AZ EGY ÓRÁT, jelöld be magad és szánj időt az Úrra... hogy átformáljon! Erősítsük egymást is azzal, ha bekapcsolódunk, és ezzel másokat is buzdítunk, hogy az imának valóban életet formáló ereje van! És ez nem magánügy! Egy döntés... Tudsz vállalni egy órát...? Ki tudunk tölteni egy adventi vasárnapot imák láncával...? Áldott dolog lenne!

Itt jelentkezhetsz fel: http://doodle.com/p46n3iq4qrhqqwf4

Ne feledjük a 3 percet sem!

És várjuk az imakéréseket is! A vizsgázók lapját a jövő héten küldjük.

Az Úr ragyogtassa orcáját Rátok!
Szeretettel az imaszolgálók nevében,
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle