firesz@firesz.sk

24 órás imalánc – 2013. augusztus 25. – Akarom szeretni

Időpont:
2013. aug. 25–26.


"Aki pedig gyűlöli a testvérét, az a sötétségben van és a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétség megvakította a szemét" (1Jn 2,11).
Vajon ki az akinek már a jelenléte is irritál és ha megszólal, hjaj... Akit állandóan kritizálok, azt gondolva, csak nekem lehet igazam; ki az akinek egy mondata is teljesen kihoz a sodromból... – nos, arra jutottam, hogy ezek azok az emberek, akiket nem szeretek (eléggé).
Ez a szeretetlenség elsősorban bűn, amivel hihetetlenül bántom Jézust, mert Ő állandóan arról beszél, hogy szeressük egymást. A másik megdöbbentő dolog pedig az, hogy ez a szeretetlenség lehet az oka annak, hogy nem értem Isten szavát, nem tudom, mit mond, és ezért az sem tudom, mit csináljak, hol legyek, és mi az én feladatom.
Ennek az igeversnek az alapján a következőre jutottam: nagyon komolyan meg kell térnem ebből, ami nem azt jelenti, hogy mostantól mindenki szimpatikus lesz, hanem azt, hogy eldöntöm, hogy szeretni próbálom ezt, vagy azt az embert, még ha nem is érdemli meg, és még ha nem is úgy érzem, hogy szeretni tudom, de kérni fogom az Urat, hogy segítsen ebben... És Ő segíteni fog, mert ez a kérés akarata szerint való.
Kívánom, hogy tudjunk elég őszinték lenni Istenhez, és nem takargatni és magyarázni a szeretetlenségünket, hogy képesek legyünk megvallani, megbánni a bűneinket és utána odaadni Jézusnak, megszabadulni tőle és tovább menni, sokkal szabadabban.
Sok-sok szeretettel 🙂 (és most ebben a kontextusban nem is hangzik klisésen :))
Cs. Eszter

Az imaláncra itt lehet feliratkozni: http://www.doodle.com/xtibwtwt2fbgats5

Ne feledjük  3 PERC!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle