firesz@firesz.sk

24 órás imalánc – 2012. december 2. – A lelki harc

Időpont:
2012. dec. 2–3.


Sziasztok,
amikor megtértünk és befogadtuk Jézust a szívünkbe és megkeresztelkedtünk, lelki életünkben történt valami fontos dolog. A mi kapcsolatunk a pokollal megváltozott. Egy olyan természetfeletti dolog történt, aminek tartós karaktere van. Ha érzékeltük, ha nem, mi ki voltunk ragadva a Sátán országából.

Kicsoda a Sátán?

 • az első és a legszebb angyal
 • ő volt megbízva a menyben, hogy a dicsőítést vezesse, de mivel büszke lett magára és azt szerette volna, hogy őt dicsérjék, fellázadt és magával vitte az angyalok harmadát.
 • Isten kizárta őket a mennyből a sötétségbe
 • volt angyalok-démonok

Jó, ha tudjuk és ismerjük az ellenségünket, az ő taktikáit, valamint azt, hogy mi a hatásos ellene. Ha valami bűn van a szívedben, akkor ő abban támogat, támogat, hogy kompromisszumokat köss (pl. minek imádkozni, hisz már ma voltál templomban, ma már nem kell...)

 

Csak úgy nem vágod őt át, neki is vannak taktikái:

KÍSÉRTÉS - a krízisben- „Mert nem olyan főpapunk van,aki nem tudna megindulni erőtlenségeinken,hanem olyan,aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben,kivéve a bűnt.” (Zsid 4,15)

 • nem kell tőle megijedni. Kísértéssel találkozni önmagában nem bűn, csak akkor lesz bűn, ha már elkezdesz vele foglalkozni
 • radikálisan STOP-ot mondani

VÁDOLÁS - amikor imádkozol,j önnek olyan gondolatok,hogy milyen rossz vagy,milyen rossz dolgokat csináltál,...de Iste  SOHA nem vádol

 • Lehetsz igazán bűnnel terhelt vagy bűnben élő, de valld be Neki, tarts bűnbánatot és mehetsz tovább, Ő veled van, Ő megbékít magával
 • Isten gondolatai rólad a szeretet, a békesség, és a kegyelem jegyében vannak

CSALÁS - torzítja az igazságot, ami Isten mondott neked (Mi van, ha Isten másképp gondolta? Vagy meggondolta magát? ...)

ELNYOMÁS - ő tudja, hogy mik a te gyenge pontjaid

 • ő ugye nem tud téged elpusztítani, de meg akarja keseríteni az életedet
 • megtesz mindent annak érdekében, hogy ne legyél Isten közelségében

Mi használ ellene? ISTEN FEGYVERZETE.Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és  vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által” (Fil 6,11–18).

Mi nem akadályozhatjuk meg, hogy a madarak a fejünk fölött repdessenek, de azt már megakadályozhatjuk, hogy a fejünkön fészket építsenek. Pont így van ez a helytelen gondolatokkal is. Ha rád tör a kísértés, jelentsd ki: „Jézus Krisztus nevében, elutasítom ezeket a gondolatokat!” A kísértőnek ellen kell tudnunk állni, míg a kísértés elől futnunk kell.

Isten valószínűleg nem fogja megakadályozni, hogy lőjenek rád, de azt már igen, hogy komoly bajod történjen: „Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem” (Zsolt 23,4).

Chrén Veronika és Dobai Julcsi

Itt iratkozhatsz fel:

 1. http://www.doodle.com/6bd3m85uq497ry8g
 2. Imádkozz az utánad következőért, hogy ez tényleges lánc legyen.

 

Emlékezzünk, imádkozzunk, cselekedjünk:

3 perc:az élesztŐ végén elhangzott kérés alapján: szánjunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Mindazokra, akik szintén vágynak az élő Igére, élő közösségre, jóra vivő változásra maguk körül, nem csak pangásra és reménytelenségre. Azokra, akiknek az Úr szintén teljes életet szán, minden emberi nehézség, szociális és jogi helyzet ellenében. Legyen reménységük, hitük és szeretet, amely mindent legyőz.

Tegyük ki a gyapjút, imádkozzunk két éven keresztül heti három percet ezért a területért, ezekért az embereket és nagy hittel várjuk, lessük, örüljünk, mit fog az Úr elindítani! Mert számára semmi sem lehetetlen!

 

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle