firesz@firesz.sk

2024. június 16. – Az élet AJÁNDÉK

Időpont:
2024. jún. 16.


„Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” Máté 6:34

„Ma is köszönöm az életet.
Mártika a kómából felébredt kislány, aki tolókocsiban éli az életét. Bizonyságtételében azt mondja el, hogy amikor felébredt, akkor mindene fájt, sajogott és rossz volt. Nem akart sem anyukája sem önmaga terhére lenni-létezni. Kérdezte anyukájától: miért nem dönti el a jó Isten, hogy mit akar az életével, és miért kell így szenvednie? Emberi válasz erre a kérdésre nem érkezett, de a HALLELUJA ének megadta számára. Azt éneklik benne, hogy „ma is köszönöm az életet. Az élet egy AJÁNDÉK, és azt úgy kell felfogni, mint egy ajándék, és azt nem szabad elpazarolni.” (ezt a videót a FB profilomon megtaláljátok)

Az ének ma is szól. Az éneknek ereje van. Az éneknek lelke van. A Cantate Domino – jelentése: Énekeljetek az Úrnak. Múlt hétvégén a Firesz Cantate Domino kórussal mi is zengtük Händeltől a Halleluját Németországban, németül! De az üzenet mindenkinek átjött – a lelkén keresztül. Ezt onnan is tapasztaltuk, hogy este egy másik templomban immár magyarul énekelve német ajkú gyülekezetben az üzenet mégis átjött. Ezt visszajelzésként kaptuk egy ottani hölgytől, aki részt vett az ünnepi alkalmon. Mert a lélek érti, ami elhangzik.
Számomra az élet minden része legyen az jó, örömteljes vagy éppen fájdalmas, vagy akár félelemmel teli, összekötődik az énekkel. Mert mindig és mindenkor ez a fajta imádság rendelkezésünkre áll.

A sebekről (akár testi, akár lelki) még egy gondolatot hadd osszak meg veletek az Újragondolóból:

„Amikor átadjuk Istennek a szívünket, Isten sokszor egy megsebzett szívet kap. "Itt a szívem", mit tudsz kezdeni vele, Istenem? Isten nem tünteti el a sebeket, itt nincs semmilyen varázslat. A sebek együtt járnak a szeretettel. Jézus sebei által hozott gyógyulást és megváltást a világnak.

Mit tesz Isten a szíveddel? Megtisztítja, bekötözi, ápolja és meggyógyítja. A szíved sebhelyes marad, de ez nem fog zavarni, mert ezek a begyógyult sebek hozzájárulnak ahhoz, hogy ma te TE vagy. Az identitásod része lesz. Isten kezében a szíved újra dobogni kezd.” (Újragondoló 2024.6.15.)

Imádkozzunk a:

- betegségben szenvedő gyerekekért

- betegségben szenvedőkért

- a jövőért, amit nem ismerünk, de Istennél a jövőnk biztonságban van

- a zenéért, hogy sok mindenkinek segítségére, vagy akár gyógyulására legyen

Áldott vasárnapot és elcsendesedést kívánok!
JUCA

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle