firesz@firesz.sk

2024. január 28. – Az élet útja

Időpont:
2024. jan. 28.


Kedves Imaharcosok!

Vannak napok, hetek, hónapok... talán évek is, amikor nem megy. Amikor tátong Benned az üresség. Amikor egy ének, zsoltár vagy épp másnak a gondolatai tudják a legjobban megfogalmazni, hogy mi zajlik.

Így hozom most Nektek az evangélikus Útmutató igéit és a hozzá fűzött gondolatokat és imát Szente-Réth Katalin tollából:

Napi igék
„Megismerteted velem az élet útját […].” (Zsolt 16,11a)

Jézus ezt mondta tanítványainak: „Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja azt.” (Mt 16,25)

Örvénylő világban élünk. Lehet, hogy csak érzékcsalódás, de olyan, mintha a tempó egyre gyorsulna. Minden kavarog körülöttünk, és mi csak kapkodjuk a fejünket: munka, család, barátok, testi-lelki egészség, elintéznivalók, a világ eseményei. Minden napra jut valamilyen változás, tervezett vagy váratlan esemény, így gyakran azt sem tudjunk, mihez fogjunk. Szeretnénk mindent jól csinálni, próbálunk megfelelni az elvárásoknak, igyekszünk rátalálni a boldogságra, és foggal-körömmel küzdünk mindezért. Szeretnénk a felszínen maradni, egyre tovább haladni, viszont ha mindezeket a saját erőnkből akarjuk elérni, kudarcra vagyunk ítélve. Az örvényből még a legjobb úszó sem szabadulhat ki kapálózva, küzdve, harcolva, még akkor sem, ha minden erejét beveti. Az hozhat szabadulást, ha hagyjuk, hogy az örvény a mélybe rántson. És ott, amikor az ember talpa végre elérte a folyó fenekét, már biztos alapokon elrugaszkodhat és új lendületet vehet. Így nyerhet szabadulást.

Örvénylő világban élünk, és mindannyian a boldogságért, a szabadulásért küzdünk. Viszont amíg saját erőnkből kapálózunk, harcolunk, addig kudarcra vagyunk ítélve. De ha átadjuk az irányítást, rátalálunk a mélyben arra a biztos alapra, amely képes minden helyzetben megtartani és az örök életre megszabadítani.

Uram, látod gyengeségemet, kérlek, te légy bennem az erő. Uram, látod tanácstalanságomat, kérlek, te légy bennem az akarat. Uram, látod bennem a zűrzavart, kérlek, te légy nekem a békesség. Uram, látod indulataimat, kérlek, te légy bennem a szeretet. Uram, látod vakságomat, nyisd meg szememet, hogy én is lássalak, és egyedül terád építsem életemet. Ámen.

Áldott imaalkalmat!
Szeretettel,
Júlia
u.i.: forrás: https://www.evangelikus.hu/hitunk/lelki-taplalek?napiigenap=2024-01-26

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle