firesz@firesz.sk

2024. február 18. – Ha itt lettél volna...

Időpont:
2024. febr. 18.


Kedves Imaharcosok!

"Akkor azután Jézus nyíltan megmondta nekik: Lázár meghalt. Örülök, hogy nem voltam ott: tiértetek, hogy higgyetek. De menjünk el hozzá!" János ev. 11,11-15.

Ez a történet az, amit ahányszor olvasok, mindig valami újat találok benne. Olyan mintha minden apró mozzanatnak, mondatnak, szónak külön-külön jelentése jelenne.

Most azon álltam meg, hogy Jézus mennyire másképp éli át azt, hogy nem volt ott. Ő örül. Mária és Márta pedig mindketten egymástól függetlenül azzal a mondattal indítanak, hogy "ha itt lettél volna..." A legnagyobb bánatuk, hogy Jézus nem volt ott.

Jézus már sokkal előbbre lát. Minden mozzanatnak a célja, hogy mindannyian hitre jussunk. "Tiértetek, hogy higgyetek..."

Mi az az élethelyzet, amiben most azt érzed, hogy Jézus nincs ott? Hogy jönnie kellett volna, méghozzá időben kellett volna jönnie, de nincs ott.

Vigyük imában Isten elé, imádkozzunk, hogy mutassa meg, miben akar megdicsőülni ebben a helyzetben, és hagyjuk, hogy nekünk is elmondja... "Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét." (Jn.11,40)
S lássuk meg, hogy az sem kétséges, hogy végül megjelenik.

Áldott beszélgetést!
Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle