firesz@firesz.sk

2023. október 01. – Korábban megírták

Időpont:
2023. okt. 1.


Korábban megírták

„Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.” Rómaiakhoz írt levél 15,4

Az elmúlt napomat hosszú idő után a gyerekkori szobámban töltöttem a lakásban, ahol felnőttem. Nem kellett hozzá sok idő, hogy előjöjjenek bennem régi emlékek abból az időből, amikor még napi szinten itt éltem. Visszagondoltam az akkori feladataimra, lehetőségeimre, az idegeskedésekre, vagy arra, amikor ünnepelni való dolog történt. Elgondolkoztam, hogyan alakult volna az életem, ha bizonyos helyzetekben más döntéseket hozok.

Visszazökkentem a múltból a jelenbe. Ma már sok mindenben „okosabb” vagyok. Milyen jó lett volna tudni annak idején azt, aminek most a birtokában vagyok. Tudni, hogy egyes szituációban hiábavaló volt az idegeskedés, kevesebb stressz is elég lett volna. Vagy éppen komolyabban kellett volna vennem bizonyos dolgokat.
Nyilvánvalóan nem lehet mindenre előre felkészülni. Bátorítóként hat azonban, hogy a Bibliában számos történet, élethelyzet lett leírva, amiből vigasztalást és reménységet meríthetünk. Megláthatjuk, hogy akkor ott volt Isten és bízhatunk benne, hogy Ő ma is ugyanaz, aki volt.

- Mondjuk el Istennek azokat a dolgokat, amik most leginkább foglalkoztatnak minket
- Imádkozzunk azért, hogy felismerjük az igének a pillanatnyi élethelyzetünkre szóló üzenetét
- Van-e valamilyen megtapasztalásunk, bizonyságtételünk, amiből mások türelmet és vigasztalást meríthetnek?

Áldott imaórát,
Pallag Gergely

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle